fireman tom Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Cześć! Ostatnio pojawił się u mnie problem z nadmuchem. Czasem się załącza a czasem nie. Np. odpalam auto i włączam nawiew a tu nic nie dmucha. Dopiero jak uderzę w deskę rozdzielczą zaczyna dmuchać powietrze:(. Macie jakiś pomysł co się mogło stać??
jacek70 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Skoro po stuknięciu działa to pewnie coś nie łączy. Może kostki przy klimatroniku ?
fireman tom Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 Czyli trzeba wybebeszyć klimatronik? Sam nie wiem, może faktycznie coś nie łączy tym bardziej że zaskakuje jak się uderzy od góry w deskę. Myślałem że może to wina wentylatora bo kiedyś jak odgrzybiałem klimę to po złożeniu też się nie załączał i dopiero jak go wysuszyłem z pianki po środku do odgrzybiania to zaczął działać.
jacek70 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 No bez przeglądnięcia nic z tego nie będzie. Sprawdź kostki w klimatroniku jak pisałem. Sprawdź też wentylator może go coś blokuje.
fragless1 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Mogą konczyc sie szczotki albo komutator.
fireman tom Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 A szczotki da się wymienić?? A co to ten komutator??
jacek70 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Komentator to część w silniku po której trą właśnie szczotki doprowadzając napięcie do wirnika ☺
fragless1 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Wymiana szczotek, to prosta sprawa, ale komutator zmienia sie już ciężej, bo trzeba przezwoić silnik. Jak padl komutator, to lepiej szukac jakiejś używki niezmęczonej.
Rekomendowane odpowiedzi