Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0TFSI QUATTRO BPG USA Stage 3 355HP@467NM by gregor10.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tak to jedzie mniej więcej ;)

100-150 4s

100-190~9.2s

100-200 szkoda, że nie dociągnięte ale pewnie ~10.5s ;)

film oczywiście z przepaści nagrywany :grin:

Edytowane przez arek_cccp

Opublikowano

na jakich kapciach ?

BTW: teraz sobie przypomnij jak to w fabryce jeździło...

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano
  • Autor

bridgestone blizzak zimówki 215/50R 17 o ile dobrze pamiętam. Fabryką nie jeździłem prawie w ogóle po sofcie na ~250 a teraz jest mega przepaść 100-200 zwłaszcza :) jakieś 7-8s pewnie. Te motory na seryjnym sofcie szału nie robią ale od tego są mody :wink:

Wydech aktualnie przy obecnej mocy :).

Gada jak Evo :) - Grzesiek z GTPerformance stwierdził ;).

Opublikowano

zakładam że dziób w górze to nie wina dojechanych tylnych amorów :P

mnie się podoba.

Opublikowano
  • Autor

Nie, amorki są okej :) ale i tak muszę zmienić na dedykowane do obniżonych sprężyn bo szkoda 1ba męczyć :grin:, ciesze się, że wydech Ci się podoba :).

Opublikowano

Nie, amorki są okej :) ale i tak muszę zmienić na dedykowane do obniżonych sprężyn bo szkoda 1ba męczyć :grin:, ciesze się, że wydech Ci się podoba :).

Witaj,

Jakie springi wrzucasz i jakie amorki?

Koła pewnie też jakieś porządne pod tą moc/nm :D ?

Pozdrawiam!

Opublikowano

FMIC 600x230x65 to jakiś custom, czy jak? Bo wszędzie gdzie patrzę to 550x230...

PS: Kawał dobrej roboty zrobiliście ;)

Opublikowano
  • Autor

Racja chodziło o 550x230x65 a całkowite ma 700x230x65 już poprawione, dzięki.

Opublikowano

Tu masz porządny wydech :P

Opublikowano
  • Autor

2:12-2:30 zabija nawet bulgot V8 :grin: masakra czego to nie wymyślą ;) po dzisiejszych testach na 6 biegu do 200 wgniata w fotel bardzo przyjemnie ;) i zbiera się konkretnie na ostatnim biegu, na więcej nie pozwalały warunki :wink:

Opublikowano

Ciekawe ile to to leci maksymalnie.

Ja ostatnio robiłem testy po programie, na niemieckiej autostradzie oczywiście :)

Opublikowano

2:12-2:30 zabija nawet bulgot V8 :grin:

bo to się sprzedaje komplety, wygląda jak kupa i brzmi jak kupa :P

zbiera się konkretnie na ostatnim biegu

w ośce miałem 5 skrzynie w której 5 była typowym nadbiegiem... nic to nie szło..po ostrym sofcie coś się tam ruszyło... teraz 5 i 6 to inny świat, chce jechać.... tylko nie ma gdzie ;]

jak w quattro solidnie czuć to jest dobrze :) no i nie każde 4x4 rwie kapcie przy zmianie biegów :P

Opublikowano
  • Autor

Od tego są niemieckie autobahny :lol: ile to poleci hm, przy ~250KM miałem 240-250 licznikowo i zabezpieczenie elektronicznie zadziałało odcinając gaz :kox: dużo pewnie zależy od skrzyni ale myślę, że 280 jest realne ;). Szczerze VMAX mnie nie jara, bardziej wbijanie w fotel na 2-3-4 ;) oraz do 200 zbiera się super na 6 biegu to mi wystarcza w zupełności. Nie ma co kusić losu zwłaszcza, że wskaźników EGT nie mam ani żadnych innych choinek na desce bo nie latam z vmaxem po autostradach ;). Nawet nie zauważyłem, że ostatnio pękło 1tyś km na tym setupie, wszystko gra i huczy pięknie zwłaszcza wydech :decayed:. Tak z ciekawości miałem okazję przejechać się 300km w 1.8T ośka w deszczu i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie mocnego auta bez quattro ;).

Opublikowano

a jakie Ci przy tym wariowaniu spalanie wychodzi ?

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio zalałem od zaświecenia rezerwy 23l bodajże ~100zł pb98, zrobiłem trasę 160km kilka konkretnych butów ale większość w miarę spokojnie 140km/h-160km/h a potem 90km sporo w mieście z ostrą jazdą pod czerwone pole i wyszło mi 250km na 23l do rezerwy. Także o ile dobrze licze to 9.2l śmiałem się bo jak na tą jazdę i moc to wyszło śmiesznie, wiadomo nie jak dieslem ale podejrzewam, że na serii wyszło by większe spalanie lub podobne a mocowo przepaść. Tak bez trasy o ile pamiętam to wychodzi mi ~11-13l przy ostrej jeździe bez dziadowania na tempomacie może jestem pod jarany mocą ale odnoszę wrażenie, że przy 250km na programie w CS paliło to auto tyle samo... ;)

Opublikowano

dobre wyniki, do 10L nie ma się czym przejmować.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie, choć na moje przebiegi roczne to nawet 13-14l jest znośne :decayed: przy obecnych cenach paliw. Spalanie może się wydawać niskie ale to tylko 2.0l + fsi, a pojemność ma duże znaczenie bo jak wiadomo słabsze 3,0v6 3.2fsi 4.2 v8 jadące o wiele gorzej może zapomnieć o takim spalaniu :grin: nawet 3.0tdi (pojemność coś musi napełnić i nie jest to powietrze hehe) o ile dobrze słyszałem od posiadaczy to okolice 10l poza trasą.

Opublikowano

akże o ile dobrze licze to 9.2l

Moje 290 kobył w 1.9 żłopie w cyklu mieszanym 7L ( przy raczej lekkiej nodze).

Także Twoje 9L to całkiem niezły wynik, szczególnie na taką moc.

Opublikowano

a pojemność ma duże znaczenie bo jak wiadomo słabsze 3,0v6 3.2fsi 4.2 v8 jadące o wiele gorzej może zapomnieć o takim spalaniu :grin:

no żal... ale oni mają gary ! szpan a auto zadbane bo przeważnie stoi w garażu :P

BTW: myślisz że fabryczne większe TDI są coś lepsze ?

nawet 3.0tdi (pojemność coś musi napełnić i nie jest to powietrze hehe) o ile dobrze słyszałem od posiadaczy to okolice 10l poza trasą.

ja robię krótkie trasy ~10km i spokojnie schodzę poniżej 10L, jak się bujam po okolicy to też mam poniżej 10L bo przy każdej okazji jest but (trzeba dogrzać silnik). Spalanie mam w D.. Fakt na fabryce 10L w mieście to był optymistyczny wynik, miasto + trochę trasy w żwawszym tempie to często wynik11-13 litrów. Silnik był za słaby do tej budy i Q.. chlało i nie jechało a ja miałem gula.

Fabryka to po prostu śmietnik i tyle. Znajomy jak się przesiadł na ASB to po 5km rzucił złotą myśl.. "q.... to 2.0 opier....". tdi.. nie tfsi.

Dzisiaj mierzyłem:

~30km + 15km Gdańsk/Sopot styl jazdy normalny bez szaleństw (jeden pościg) z wyprzedzaniem 6,8. Ta sama trasa z korkami (powrót żwawiej, więcej wyprzedzania) 8L