drq777 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Witam wszystkich. Posiadam audi a4 b7 2.0 tdi ze skrzynia multitronic ktora do tej pory działala bez problemu... Po wymianie oleju z rozpedu( wczesniej byl wymieniany olej u kolegi w 407 ) pomylilem korek spustowy oleju i spuscilem olej w skrzyni okolo 2 litry... Tak wiem odwalilem , moja wina. Prosze was o rade co teraz zrobic... Jak zalac ten olej do skrzyni .. Dodam ze 65tys km temu byl robiony generalny przeglad wraz z wyciagnieciem skrzyni wiec teraz przypada maly przeglad... Prosilbym o rade co za olej kupic i czy dam rade sam uzupelnic poziom oleju u siebie w garazu...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 jasne ze dasz rade gdzies z boku skrzyni pewnie jest korek ktorym sie wlewa i on odrazu jest miarka poziomu,jak nie wiesz jaki olej byl to zlej caly i zalej sygnowany.w necie znajdziesz ktory to wlem oleju.
rosk Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 jasne ze dasz rade gdzies z boku skrzyni pewnie jest korek ktorym sie wlewa i on odrazu jest miarka poziomu,jak nie wiesz jaki olej byl to zlej caly i zalej sygnowany.w necie znajdziesz ktory to wlem oleju. w multi korek spustowy jest korkiem wlewowym do prawidłowego sprawdzenia poziomu oleju potrzebny vcds
drq777 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zlecial mi okolo 1 litr, jak wpompuje litr korkiem spustowym to powinno byc ok?
slimok Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zlecial mi okolo 1 litr, jak wpompuje litr korkiem spustowym to powinno byc ok? kontaktuj się z tym panem http://a4-klub.pl/index.php?/user/9711-bart-s/
drq777 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2016 Czyli nie ma jakiegos sposobu zeby ten litr oleju uzupelnic w garazu? Bo tylko spuscilem, olej juz mam kupiony, tylko kwestia jakim sposobem go tam wlac?
rosk Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Czyli nie ma jakiegos sposobu zeby ten litr oleju uzupelnic w garazu? Bo tylko spuscilem, olej juz mam kupiony, tylko kwestia jakim sposobem go tam wlac? zasada wymiany oleju w multi jest taka sama jak w tiptronic poszukaj manuala np.do a4b6 z tym że w a4 b6 śruba wlewowa i spustowa były osobno a w a4 b8 wlewowa spustowa i kontrolna jest jako jedna
Makale Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Po tym przebiegu wylej reszte oleju i zalej nowy. W tej skrzyni warto olej co 50 tys zmieniać.
Rekomendowane odpowiedzi