jklgleiwitz Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Jeśli 1000 km to wyciek z chłodnicy lub nagrzewnicy był by zauważalny. Jeśli nagrzewnica to sprawdź czy dywanik od strony pasażera i kierowcy pod nogami nie jest mokry. Sprawdź także strzeline pod panelem środkowym jeśli jest sucho to małe prawdopodobieństwo że nagrzewnica. Paruja Ci mocno szyby?? Jeśli nie to nagrzewnica na 90 procent nie jest powiązana z tym problemem. Podjedz na kanał i zobacz od dołu czy chłodnica nie cieknie. Co do masła odkręc korek wlewu oleju zrób zdjęcie tak samo bagnetu. Jak możesz zrób zdjęcie jak wygląda płyn chłodniczy przez korek Obawiam się w twoim przypadku najgorszego jak ten Pan taki numer wywinal. Poświadczyl nie prawdę na umowie ja bym próbował coś z tym zrobić. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Lutego 2016 przez jklgleiwitz
lukasz51237 Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Wyciek z chłodnicy nie zawsze jest zauważalny, jednak tak jak mówią poprzednicy jedź do jakiegoś mechanika lepiej. Osobiście myślę, że Twojemu autu nic nie dolega, ale przez neta mogę się mylić.
jklgleiwitz Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Rozmawiałem ze mechanikiem jeśli to co jest na zdjęciu zbiornika wyrównawcze ten wąski pasek nad zielonym płynem i jedt to olej to na 99 % walnie ta jest UPG Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
lukasz51237 Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Rozmawiałem ze mechanikiem jeśli to co jest na zdjęciu zbiornika wyrównawcze ten wąski pasek nad zielonym płynem i jedt to olej to na 99 % walnie ta jest UPG Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Może to być brud, a nawet rdza z ukł chłodzenia jak ktoś jeździł np na wodzie, także może nie straszmy chłopaka, niech ktoś mu to zobaczy i będzie wszystko wiedział
praid Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Miałem taki przypadek, wszyscy mówili że czeka mnie remont silnika, a u mnie była śmieszna sprawa podstawka chłodząca olej silnikowa czyli tzw podstawa w którą wkręcasz filtr oleju.Możesz to sprawdzić omijając to i zobaczysz wtedy czy pojawia ci się olej w zbiorniczku płynu chłodzącego. Przejedz jakieś 2 km i zobaczysz.
numerosiem12 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Panowie chyba jest coraz gorzej, posluchajcie tego, jestem tak zestresowany nie wiem co robic. Wczoraj zrobilem z 50 kilometrów i dziś rano wsiadam do auta a tu takie coś: Oraz taki obraz wczoraj po jeździe: Edytowane 13 Lutego 2016 przez numerosiem12
lukasz51237 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Jedź do jakiegoś mechanika, sam tego nie ogarniesz, a jak przegrzejesz silnik to będziesz szukał drugiego.
lukasz2107 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Jak już ktoś napisał jesteś laikiem co do aut.Dużo można pisać co masz sprawdzić zrobić.Dla mnie po pierwszym zdjeciu na 120 procent uszczelka pod głowica.Szczerze zalecam nie jeżdzić dalej bo narobisz sobie wiekszych kosztów.Znam przypadki że handlarze aut zdejmowali głowice dali nowa uszczelke przyładowali sylikonem i było dobrze na jakiś czas.
praid Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 To chyba jedna uszczelka pod głowicą. Zakaz dalszej zady kolego.
pan roman Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Podjedź do pana mechanika, który ma tester na co2 w układzie chłodzącym i będziesz wiedział czy trzeba ściągać głowicę czy nie. Ja płaciłem 50zł za takie badanie. https://www.youtube.com/watch?v=PauMu9pteyY Chyba że robisz wina i masz korek i rurkę fermentacyjną i załatwisz sobie płyn to można i w ten sposób. https://www.youtube.com/watch?v=cYBLFIKhELE hahahahaah Edytowane 13 Lutego 2016 przez pan roman
numerosiem12 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Opublikowano 13 Lutego 2016 A ten filmik z YouTube odtwarzaliście ? Co to moze być ten dziwny dźwięk przy zwiększaniu obrotów
jklgleiwitz Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Juz 3 dni temu ja i jeszcze jeden użytkownik zwracalismy uwagę ze to UPG jest możliwym problemem bo zarzucaliscie go różnymi rzeczami jak zapowietrzena nagrzewnica. Pan który auto sprzedawał dobrze wiedział ze coś jest z tym autem i nie warta była naprawa jak dla niego, dlatego telefon nie działa i inny adres na umowie jest. Sam ten fakt mówi ze z jego audiczka nie bylo dobrze od początku i problem z znikającym plynem to nie jest jakiś drobny problem. Ten dźwięk nie wiem co to jest ale tak jak radzą koledzy zakaz jazdy tym autem i najlepiej laweta i do mechanika. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odtworzylem ten filmik mechanikowi prawdopodobnie pompa wody siadła. Przegrało silnik i ci ustrzelka pod głowica poszla Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Lutego 2016 przez jklgleiwitz
numerosiem12 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Juz 3 dni temu ja i jeszcze jeden użytkownik zwracalismy uwagę ze to UPG jest możliwym problemem bo zarzucaliscie go różnymi rzeczami jak zapowietrzena nagrzewnica. Pan który auto sprzedawał dobrze wiedział ze coś jest z tym autem i nie warta była naprawa jak dla niego, dlatego telefon nie działa i inny adres na umowie jest. Sam ten fakt mówi ze z jego audiczka nie bylo dobrze od początku i problem z znikającym plynem to nie jest jakiś drobny problem. Ten dźwięk nie wiem co to jest ale tak jak radzą koledzy zakaz jazdy tym autem i najlepiej laweta i do mechanika. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odtworzylem ten filmik mechanikowi prawdopodobnie pompa wody siadła. Przegrało silnik i ci ustrzelka pod głowica poszla Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Dziękuje Jacek za pomoc, no to zapowiada sie nieciekawie, rozmawialem z mechanikiem że za rozrząd i uszczelke skasuje mnie 1500zloty, po prostu daje mu auto, on zamawia czesci, planowanie glowicy itp, montowanie full opcja . A jak dojdzie jeszcze ta pompa wody, to kolejne 300 prawda? jaka cena moze byc nowej czesci i montaż? Z tego co sie dowiedzialem to w wymiane pełną rozrzadu wchodzi tez pompa wody, choć niekoniecznie Edytowane 14 Lutego 2016 przez numerosiem12
praid Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Juz 3 dni temu ja i jeszcze jeden użytkownik zwracalismy uwagę ze to UPG jest możliwym problemem bo zarzucaliscie go różnymi rzeczami jak zapowietrzena nagrzewnica. Pan który auto sprzedawał dobrze wiedział ze coś jest z tym autem i nie warta była naprawa jak dla niego, dlatego telefon nie działa i inny adres na umowie jest. Sam ten fakt mówi ze z jego audiczka nie bylo dobrze od początku i problem z znikającym plynem to nie jest jakiś drobny problem. Ten dźwięk nie wiem co to jest ale tak jak radzą koledzy zakaz jazdy tym autem i najlepiej laweta i do mechanika. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odtworzylem ten filmik mechanikowi prawdopodobnie pompa wody siadła. Przegrało silnik i ci ustrzelka pod głowica poszla Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Dziękuje Jacek za pomoc, no to zapowiada sie nieciekawie, rozmawialem z mechanikiem że za rozrząd i uszczelke skasuje mnie 1500zloty, po prostu daje mu auto, on zamawia czesci, planowanie glowicy itp, montowanie full opcja . A jak dojdzie jeszcze ta pompa wody, to kolejne 300 prawda? jaka cena moze byc nowej czesci i montaż? Z tego co sie dowiedzialem to w wymiane pełną rozrzadu wchodzi tez pompa wody, choć niekoniecznie Wymieniaj pompę wody nie oszczędzaj
lukasz51237 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Juz 3 dni temu ja i jeszcze jeden użytkownik zwracalismy uwagę ze to UPG jest możliwym problemem bo zarzucaliscie go różnymi rzeczami jak zapowietrzena nagrzewnica. Pan który auto sprzedawał dobrze wiedział ze coś jest z tym autem i nie warta była naprawa jak dla niego, dlatego telefon nie działa i inny adres na umowie jest. Sam ten fakt mówi ze z jego audiczka nie bylo dobrze od początku i problem z znikającym plynem to nie jest jakiś drobny problem. Ten dźwięk nie wiem co to jest ale tak jak radzą koledzy zakaz jazdy tym autem i najlepiej laweta i do mechanika. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odtworzylem ten filmik mechanikowi prawdopodobnie pompa wody siadła. Przegrało silnik i ci ustrzelka pod głowica poszla Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Dziękuje Jacek za pomoc, no to zapowiada sie nieciekawie, rozmawialem z mechanikiem że za rozrząd i uszczelke skasuje mnie 1500zloty, po prostu daje mu auto, on zamawia czesci, planowanie glowicy itp, montowanie full opcja . A jak dojdzie jeszcze ta pompa wody, to kolejne 300 prawda? jaka cena moze byc nowej czesci i montaż? Z tego co sie dowiedzialem to w wymiane pełną rozrzadu wchodzi tez pompa wody, choć niekoniecznie Te samochody nie mają pompy wody napędzanej od rozrządu, jednak w Twoim przypadku, będziesz musiał ją zmienić.
Rekomendowane odpowiedzi