Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jakiej mocy akumulator do 1,9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak w temacie, czeka mnie kupno nowego akumulatora bo przed kupnem mojej A4 jakieś cwaniaki mi podmienili i ten który teraz mam jest juz do wyżucenia.

Tak wiec jaką moc proponujecie? 70Ah bedzie chyba wystarczający zeby nie mieć zadnych problemów, czy moze zapodać większy?

W A6 mam 96Ah ale tam jest 2,5 TDI więc tam musi być taki duzy.

Opublikowano

proponuje 74 Ah choć i 64 też byłby wystarczający

Opublikowano
  • Autor

Czyli ten 70Ah co mam na oku to bedzie chyba dobrym wyborem :good:

Opublikowano

Proponuje oryginalny Molla - zdaje sie okolo 80Ah. W zasadzie problemem w B6 jest mocowanie - na 315mm - zdaje sie, ze tylko ten Moll i jeszcze chyba jakas centra maja taki wymiar. Wszystkie 74 itd maja 285 mm wiec wymagana jest pewna rzezba. Dodatkowo jak w zeszlym roku wymienialem Aku to ten oryginalny Molla byl najtanszy :)

Opublikowano

patrz na "+" i "-" po których są stronach bo różnie bywa

Opublikowano

Witam do naszej furki producent zaleca 72Ah o prądzie 380A,mamy 140A alternatory i dlatego trzeba stosować odpowiedni akumulator żeby służył długo i bezproblemowo :hi:

Opublikowano

patrz na "+" i "-" po których są stronach bo różnie bywa

to jest ważne,bo można niezłą skuchę walnąć :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Ok dzieki koledzy. kupiłem juz Bosha. Z +/- wtopy nie zaliczyłem bo wcześniej to obadałem :) Dzieki za podpowiedzi

Opublikowano

Ok dzieki koledzy. kupiłem juz Bosha. Z +/- wtopy nie zaliczyłem bo wcześniej to obadałem :) Dzieki za podpowiedzi

no i dobrze zrobiłeś :good:,ja we wszystkich autach mam boscha i nigdy mnie nie zawiodły :),no może raz-jak mi za***ali z busa :kox:

Opublikowano

miałem aku od molla 80ah,, ale mi padł ostatnio i nie trzymał już prądu dłużej niż 3 dni,,, teraz włożyłem mu 74 ah i jest oki,,

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie tego aku, ponieważ mnie też czeka taki zakup. Możesz powiedzieć jakie wymiary ma i ile A i Ah, no i oczywiscie cena jezeli to nie tajemnica.

Dzieki za odp.

Opublikowano

proponuję 74Ah

Opublikowano

74 to minimum :wink4:

Opublikowano

No nie wiem, ja mam 56 i pali bez problemu...

Tylko teraz się po waszych opiniach zastanawiam czy nie wymienić ^^

Opublikowano

No nie wiem, ja mam 56 i pali bez problemu...

Tylko teraz się po waszych opiniach zastanawiam czy nie wymienić ^^

pojemność aku jest zależna od wyposażenia auta,klima,elektryka,itd.,im więcej urządzeń pożerających prąd,tym większy alternator,a co za tym idzie akumulator,więc ten 56 może jest akuratny do twojego auta.

Opublikowano

56 może być w benzynie, jak dobrze pali to spoko ale diesel musi mieć dobrego buta na starcie, w mojej oryginalnie był 80ah

Opublikowano

zobacz w kodach wyposażenia jaki powinien być u mnie w kodach wyszło żę 80AH i 380A a wymieniałem ostatnio i chciałem kupić taki 80 ale zakupiłem 77AH i 760A. i też jest git na razie a moje autko nie ma klimy

Opublikowano

Witam, ja mam Boscha Silvera 72Ah 680A , pasuje idealnie, pali idealnie po prostu najlepszy wybór. Jedyny minus to cena 460PLN, ale za to otrzymujemy akumulator na kilka ładnych lat.

OD dawna używam w swoich samochodach Silvery i nigdy nie miałem z nimi kłopotu.

Pozdro