pet3r Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=223141&c=0&f=9 ktoś się z tym spotkał? gdzie zazwyczaj kupujecie żarniki i jak działają?
letallec Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja kupiłem żarniki do swojej a4 od tego samego sprzedawcy na allegro. Ale nie narzekam na jakość świecenia.
Madas Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 ja kupuje u znajomego ewentualnie od kogoś kto ma sprawdzone źródło ale ciężka sprawa z tymi podróbami
arson15 Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 jakiś miesiąc temu kupilem na allegro D1S firmy osram po wyjeciu starych okazało sie że też są osramy ale jest całkiem co innego inne oznaczenia na żarnikach po zalozeniu świeciły bardziej żółtym światłem na niektorych aukcjach piszą że potrzeba czasu na rozświecenie, tylko dlaczego jak ktoś kupi nowe auto w salonie to świeci tak jak powinno i nie musi czekac na rozświecenie. Oddałem żarniki te co kupłem na allegro i mialem się zamiarem kupić w ASO za 320zł szt, ale trafiłem na aukcję na allegro z żarnikami nowymi wyjętymi z nowych lamp o takich samych oznaczeniach co moje stare i jestem zadowolony.
arson15 Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 a za ile te felery z allegro?? na allegro osramy są od 100 do 150zł
Madas Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 a za te z nowej lampy ile dałeś i skąd pewność że ori
Musashi Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 male OT. kupowalem niedawno H7 u autoryzowanego sprzedawcy OSRAMa, kupowane zarowki to night and day, czy jakos takie o przedluzonej trwalosci, na pudelkach byly wlasnie tak oznaczone, skrecilo mnie gdy po miesiacu padla jedna nastepnie druga, okazalo sie ze tylko pudelko bylo od day and night, zarowki wewnatrz byly co prawda osrama jednak zwykle H7... rozni je tylko wydawaloby sie nieistotna literka D w nr katalogowym trzeba uwazac na kazdym kroku
domjenick Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 ja kupilem swoje od jakiegos goscia na ebayu-bardzo tanio z przesylka 35 funtow z honk kongu mam gwarancje 18 miesiecy,jakoscia nie odbiegaja od normalnych(czytaj innej marki) swieca rownie jasno... a nawet jesli ten sprzedawca nie bedzie mial juz swojej firmy,za poltora roku,pewnie znajdzie sie ktos inny,kto bedzie mial w podobnej cenie... wydaje mi sie,ze to raczej kwestia szczescia,bo i w ASO mozesz trfic na jakis szajc i przestana swiecic...
arson15 Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 a za te z nowej lampy ile dałeś i skąd pewność że ori mają takie same oznaczenia jak moje stare numery sa nadrukowane na obudowie a nie jakaś naklejka na korpusie i jest znacząca różnica w świetle jak znajde zdjecia to prześle, gość handluje czesciami i wyjęte były z lamp na 100% są oryginały, koszt 200zł
marcin j Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 dobrze wiedzieć , że białe napisy to orginał, w sumie od tego można zaczą sprawdzanie palników zenonowych
arson15 Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/61cd872865e432fb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34c5269272ac4390.html takie oznaczenia mają oryginaly D1S a jak ktoś ma ochotę to niech sobie sprawdzi jakie oznaczenia maja osramy z allegro
Madas Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 no ja mam naklejkę reszta zdaje się być taka sama.... ale sprawdzę....
Rekomendowane odpowiedzi