Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Podrabiane żarniki - chinole biorą się za wszystko i oznaczają znanymi markami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem żarniki do swojej a4 od tego samego sprzedawcy na allegro. Ale nie narzekam na jakość świecenia.

Opublikowano

ja kupuje u znajomego ewentualnie od kogoś kto ma sprawdzone źródło ale ciężka sprawa z tymi podróbami :no:

Opublikowano

jakiś miesiąc temu kupilem na allegro D1S firmy osram po wyjeciu starych okazało sie że też są osramy ale jest całkiem co innego inne oznaczenia na żarnikach po zalozeniu świeciły bardziej żółtym światłem na niektorych aukcjach piszą że potrzeba czasu na rozświecenie, tylko dlaczego jak ktoś kupi nowe auto w salonie to świeci tak jak powinno i nie musi czekac na rozświecenie. Oddałem żarniki te co kupłem na allegro i mialem się zamiarem kupić w ASO za 320zł szt, ale trafiłem na aukcję na allegro z żarnikami nowymi wyjętymi z nowych lamp o takich samych oznaczeniach co moje stare i jestem zadowolony.

Opublikowano

a za ile te felery z allegro??

Opublikowano

a za ile te felery z allegro??

na allegro osramy są od 100 do 150zł

Opublikowano

a za te z nowej lampy ile dałeś i skąd pewność że ori

Opublikowano

male OT.

kupowalem niedawno H7 u autoryzowanego sprzedawcy OSRAMa, kupowane zarowki to night and day, czy jakos takie o przedluzonej trwalosci, na pudelkach byly wlasnie tak oznaczone, skrecilo mnie gdy po miesiacu padla jedna nastepnie druga, okazalo sie ze tylko pudelko bylo od day and night, zarowki wewnatrz byly co prawda osrama jednak zwykle H7... rozni je tylko wydawaloby sie nieistotna literka D w nr katalogowym

trzeba uwazac na kazdym kroku :disgust:

Opublikowano

ja kupilem swoje od jakiegos goscia na ebayu-bardzo tanio z przesylka 35 funtow z honk kongu :wink4: mam gwarancje 18 miesiecy,jakoscia nie odbiegaja od normalnych(czytaj innej marki) swieca rownie jasno...

a nawet jesli ten sprzedawca nie bedzie mial juz swojej firmy,za poltora roku,pewnie znajdzie sie ktos inny,kto bedzie mial w podobnej cenie...

wydaje mi sie,ze to raczej kwestia szczescia,bo i w ASO mozesz trfic na jakis szajc i przestana swiecic...

Opublikowano

a za te z nowej lampy ile dałeś i skąd pewność że ori

mają takie same oznaczenia jak moje stare numery sa nadrukowane na obudowie a nie jakaś naklejka na korpusie i jest znacząca różnica w świetle jak znajde zdjecia to prześle, gość handluje czesciami i wyjęte były z lamp na 100% są oryginały, koszt 200zł

Opublikowano

dobrze wiedzieć , że białe napisy to orginał, w sumie od tego można zaczą sprawdzanie palników zenonowych :)

Opublikowano

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/61cd872865e432fb.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34c5269272ac4390.html

takie oznaczenia mają oryginaly D1S a jak ktoś ma ochotę to niech sobie sprawdzi jakie oznaczenia maja osramy z allegro

Opublikowano

no ja mam naklejkę reszta zdaje się być taka sama.... ale sprawdzę....