dariuszqw Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Wiem, że zieloną karte trzeba mieć i podobno ubezpieczenie.... Jak to jest? Był ktoś i może opowiedzieć? Jakieś porady?
Gość harry19-19 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Trzeba być właścicielem pojazdu i jedziesz a i chyba jasne paszport
dariuszqw Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 A nie wiesz czy trzeba mieć jakieś badania zrobione?
Gość harry19-19 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 A nie wiesz czy trzeba mieć jakieś badania zrobione? o jakich badaniach mówisz ???
koziol992 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 byłem w sierpniu i jedyne co potrzebujesz to paszport... no i musisz się uzbroić w cierpliwość na przejściu granicznym
Wandej Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Wiem, że zieloną karte trzeba mieć i podobno ubezpieczenie.... Jak to jest? Był ktoś i może opowiedzieć? Jakieś porady? Nie jedz 2.0 w multi
Buba Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Ja tylko ubezpieczenie na auto bralem. Wlasciciel auta musi byc w aucie
dariuszqw Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 A nie wiesz czy trzeba mieć jakieś badania zrobione? o jakich badaniach mówisz ??? Wszędzie piszą żeby mieć badania zdrowotne.... ale chyba to nie potrzebne. Jade tylko na tydzień. Wiem, że zieloną karte trzeba mieć i podobno ubezpieczenie.... Jak to jest? Był ktoś i może opowiedzieć? Jakieś porady? Nie jedz 2.0 w multi Jadę wysłużonym klekotem, któremu za pare dni wpadnie 300kmm a propo przypomnieć Ci jak te multi Cię ojebało? Dzięki Buba jestem właścicielem, więc jest sukces.
koziol992 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 i uważaj na stan dróg i kierowców ukrainskich porzuszających się po nich
xBladex Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Byłem parę razy na Ukrainie jako pasażer paszport trzeba mieć na 100 %i pewnie będziesz musiał na początku wypełnić taki mały druczek w sumie do nieczgo nie potrzebny ale taki wymóg. Oczywiście uważaj na stan dróg bo szału nie ma i nie zdziw się jak cie często iksiesza policja będzie zatrzymywać i wołać kasę na kawę.. Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Marca 2016 przez xBladex
sprat Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) jezdze na Ukrainę regularnie - przejeździłem praktycznie cały kraj osobówkami wielokrotnie Drogi poza kilkoma wyjątkami (Lwow-Kijow/Yahodin-Kijów/Kijów-Odessa) raczej w średnim stanie. tu masz stan drog na UA http://navizor.com/#map/5/49.5252/36.6064wystarczy przybliżyć i sam zobaczysz co i jak co do dokumentów - musisz być właścicielm/współwłaściclelem (ew. notarialne upoważnienie na auto przetłumaczone na ukraiński lub rosyjski). ZIelona karta + dowód rej. za brak przegladu moga Cie Polacy nie wypuscic dokąd jedziesz? jak coś to śmiało pytaj - Ukraina to bliski mi temat Edytowane 3 Marca 2016 przez sprat
jedrekx Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 co do dokumentów - musisz być właścicielm/współwłaściclelem (ew. notarialne upoważnienie na auto przetłumaczone na ukraiński lub rosyjski). czyli jak auto jest np. w leasingu to nie można się tam poruszać? co za bzdura..
sprat Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) a gdzie napsialem ze nie mozna sie tam poruszac? przeciez napisalem, ze potrzebuje poswaidczenia od leasingodawcy. idzie do przedstawiciela leasingodawcy, ten mu wypisuje takie pozwolenie i potem idzie do tłumacza. Proste? Byłem parę razy na Ukrainie jako pasażer paszport trzeba mieć na 100 %i pewnie będziesz musiał na początku wypełnić taki mały druczek w sumie do nieczgo nie potrzebny ale taki wymóg.Oczywiście uważaj na stan dróg bo szału nie ma i nie zdziw się jak cie często iksiesza policja będzie zatrzymywać i wołać kasę na kawę..Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka Karteczek o których piszesz nie ma już przy wjeźzdie od co najmniej 2011 roku. wjezdzasz na granice - WOP-ik spisuje nr rejestracyjny i liczbe pasazerow i daje Ci karteczke. Samemu nic nie piszesz. potem Ty idziesz do okienka paszportowego + pasażerowie, potem do celnego (tu juz sam kierowca) Przy wyjezdzie dajesz karteczke WOP-ikowi, ktorego spotkasz przy kolejnym szlabanie A co do policji - jak nie bedziesz prul jak szalony, to nikt Cię nie zatrzyma i nie będzie wołał kasy - tam jest teraz nowa policja ktora ostro walczy z łapówkami. Nie dawaj takich porad bo chłopina jeszcze umoczy. Edytowane 3 Marca 2016 przez sprat
xBladex Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) ja na ukrainie byłem dawno dawno i pisałem jak było..proste. Edytowane 3 Marca 2016 przez xBladex
jedrekx Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 a gdzie napsialem ze nie mozna sie tam poruszac?przeciez napisalem, ze potrzebuje poswaidczenia od leasingodawcy. idzie do przedstawiciela leasingodawcy, ten mu wypisuje takie pozwolenie i potem idzie do tłumacza.Proste? proste, ale dalej uważam, że jest to bezsensowne tym bardziej, że leasing wydaje takie upoważnienia (przynajmniej mój leasing) w języku niemieckim i angielskim... więc na moje powinno starczyć. ale w sumie co kraj, to obyczaj.
sprat Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) a gdzie napsialem ze nie mozna sie tam poruszac? przeciez napisalem, ze potrzebuje poswaidczenia od leasingodawcy. idzie do przedstawiciela leasingodawcy, ten mu wypisuje takie pozwolenie i potem idzie do tłumacza. Proste? proste, ale dalej uważam, że jest to bezsensowne tym bardziej, że leasing wydaje takie upoważnienia (przynajmniej mój leasing) w języku niemieckim i angielskim... więc na moje powinno starczyć. ale w sumie co kraj, to obyczaj. Ukrainy i innych krajów ex-Sojuza rozumem nie pojmiesz jeśli chodzi o biurokrację w takim wypadku robi sie wlasnie tak jak napisalem Edytowane 3 Marca 2016 przez sprat
waldi1326 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Podstawa to zielona karta którą wyrobisz u swojego ubezpieczyciela Ja jeżdżę na Budomierz, nie ma kolejek, max 30 min trzeba stać, chyba że trafisz na porę obiadową lub zmianę...
sprat Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) jak tam droga z Budomierza potem na Lwów? pewnie dalej idzie przez trase jak z Korczowej, nie?pytam, bo czasem wracajac w niedziele wieczorem na Rawie są korki, a kiedyś próbowałem uciekać z Rawy Ruskiej na Budomierz właśnie ale jak zobaczyłem drogę tuż za Rawą to uznałem że wole postać w kolejce niz remontować wielowahacz a tak tego, na zachętę mój filmik z drogi Halicz-Lwów z marca 2015 Edytowane 3 Marca 2016 przez sprat
dariuszqw Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 jezdze na Ukrainę regularnie - przejeździłem praktycznie cały kraj osobówkami wielokrotnie Drogi poza kilkoma wyjątkami (Lwow-Kijow/Yahodin-Kijów/Kijów-Odessa) raczej w średnim stanie. tu masz stan drog na UA http://navizor.com/#map/5/49.5252/36.6064wystarczy przybliżyć i sam zobaczysz co i jak co do dokumentów - musisz być właścicielm/współwłaściclelem (ew. notarialne upoważnienie na auto przetłumaczone na ukraiński lub rosyjski). ZIelona karta + dowód rej. za brak przegladu moga Cie Polacy nie wypuscic dokąd jedziesz? jak coś to śmiało pytaj - Ukraina to bliski mi temat Jade dokładnie " obwód aleksandróvka". Dzięki za wypowiedzi, teraz mogę spokojnie wsiąść i jechać w nieznane
Rekomendowane odpowiedzi