karol24 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Cześć! Zmieniłem ostatnio turbo na regenerowane. Moje brało olej i pomimo czyszczenia łapało notlaufy (przeładowane). Tak to zasuwało jak trzeba, wkręcało się aż miło i dmuchało od 1800-1900 obr. Regenerowane łapie powyżej 2100-2200 wszystko zrobione profeska, ustawione wg fabryki. Dzwoniłem do nich i pozwolili przestawić sztangę, bez utraty gwarancji bo wszystkie śrubki zalakowane. Pytanko teraz jak przestawić sztangę, żeby wcześniej wstawała? PS parę dni temu zmieniłem Vacum, ale i na cieknącej i na tej tak samo turbo się zachowuje
lukasz51237 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 No możesz skrócić sztangę, ale wtedy może być znowu słabsza góra. Z podciśnieniami jest wszystko ok? Może jakiś wężyk pomylony i wpięty nie tak gdzie trzeba? Jeśli wszystko ok to zrób logi dynamiczne 11 grupy, potem skróć sztangę o 1 obrót i znowu zrób logi.
karol24 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Wężyków nie ruszałem, po wszystkim jeszcze wszystkie docisnąłem dla pewności. Może akurat przepływka zaczęła nawalać?
Bedzial Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Objawy wygladaja jak odwrotnie zalozony pierscien w suszarce. W regulacje sztanga bym sie na twoim miejscu nie bawil. I nie sugeruj sie tym ze kupiles regenerowana suszarke u fachowcow. To tez ludzie it ez robia pomyłki. Sam osobiscie dostalem regenerowane turbo z odwrotnie zalozonym pierscieniem(Sam musialem otworzyc bo przecierz 'fachowcy" nie popelniaja bledow i nie chcieli wziasc tego pod uwage) i bylo podobnie jak u ciebie. Edytowane 22 Marca 2016 przez Bedzial
Mozgu Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 u mnie jak był pierścień odwrotnie to turbo przeładowywało
karol24 Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Opublikowano 23 Marca 2016 Nic nie przeładowuje, 11bs to statyczne?
lukasz51237 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Tak statyczne i dajesz na vagu "switch to basign settings"
Rekomendowane odpowiedzi