klipetron Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 witam mam audi a4 r2005 1,9 d i mam problem z swiatlami stpou rano wstaje i mi sie swieca, nacisne pedal hamulca i juz po wszystkim. idzie zima i mysle ze aku mi nie wytrzyma jak zapala sie w nocy. Moze wie ktos co moze byc za przyczyna???
majkel_majki Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Włącznik świateł stopu do wymiany, nie odbija i dlatego świeci stop.
klipetron Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Opublikowano 25 Listopada 2008 nie do konca mozna powiedziec ze nie odbija bo zapalaja śie swiatla stopu jak autko stoi przez noc lub dosc dlugo, jak jezdze przez pol dnia to jest ok. zawsze swieca mi o godz 7 lub 5 rano i tu jest dziwne.
Gość mmcv Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 czujnik swiatla stopu . gdzie to juz czytalem uzyj , niekiedy nastepstwem tego jest pojawiajaca sie kontrolka ESP lub swiec zarowych .
majkel_majki Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Kolego, to czysty przypadek kiedy czujnik się przytnie i stopy świecą cały czas. W obwodzie świateł stop nie ma żadnej elektroniki, jedynie prosty mechaniczny czujnik i to on jest winowajcą.
Gość mmcv Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Kolego, to czysty przypadek kiedy czujnik się przytnie i stopy świecą cały czas. W obwodzie świateł stop nie ma żadnej elektroniki, jedynie prosty mechaniczny czujnik i to on jest winowajcą. to do mnie ?? czy do wlasciciela watku ?. Jesli do mnie to wiem ze problem z czujnikiem odbija sie na kontrolce esp potem, i to jest fakt stwierdzony u paru osob .
klipetron Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Opublikowano 26 Listopada 2008 dziekuje bardzo ZA odpowiedz!!!!!
scrat Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 u mnie to samo, byłem na święta na Słowacji. Wstaje rano, a tu wszystkie 3 STOPy się świecą. Akumulator rozładowany... Trzeba było pożyczać prąd z samochodu znajomego. Byłem tam 5 dni i to w dodatku swiąteczne, więc o serwisie nie było mowy. Radziłem sobie wyjmując bezpiecznik od świateł hamowania. Wczoraj wieczorem wróciłem i dzisiaj jade do ASO, żeby coś poradzili. Reguła z kontrolką ESP się potwierdziła także w B7. Dziwne, że wylazło to dopiero teraz. Może wpływ na to miała temperatura? W kraju auto stoi w ogrzewanym garażu, tam stało pod chmurką a temperatura w nocy poniżej -10 stopni...
mczekaj5 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Kolego to daj znać jak będizesz już po ASO .. co Ci medycy orzekli..
scrat Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 No i po zabiegu. Wymieniony został "włącznik świateł STOP" - koszt około 90 PLN z robocizną. Mój znajomy, który jest szczęśliwym posiadaczem A8 rocznik '04 wymieniał podobny włącznik u siebie w zeszłym miesiącu. Ot, taka ciekawostka... :gwizdanie:
pre_pl Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 włącznik w aso kosztuje około 35zł.... bez rabatów, sporo tej "robocizny"
diman Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 wczoraj mialem taki sam problem z tym czujnikiem tez bylem w serwisie i wymienili mi ten czujnik na nowy ten ktory mialem orginalny mowili ze jest wadliwy i czesto maja takie wymiany wymiana kosztowala mnie 62zł z robocizna a z ESP potwierdzam swiecila sie ale pojakis 7 km sie wylaczyla
cinek88 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Mam ten sam problem. Jak dostać się do tego czujnika? W którym miejscu on się znajduje?
pre_pl Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Mam ten sam problem. Jak dostać się do tego czujnika? W którym miejscu on się znajduje? http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t53510.0.html;highlight=czujnik+stop+gdzie pewno nie szukałeś nawet, co ?
cinek88 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Szukałem, ale nie znalazło mi tego tematu. Dzięki.
pre_pl Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 coś padły te czujniki ludziom ostatnio Przyznam się, że ja też dziada mam do wymiany
lukaszr Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 coś padły te czujniki ludziom ostatnio Przyznam się, że ja też dziada mam do wymiany Jak kupowałem go, to gość w ASO mówił, że je trochę zmienili, bo często się sypały więc teraz ten czujnik trochę inaczej wygląda niż ten, który miałem wcześniej
cinek88 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Już po robocie Koszt części- 35zł. Robocizna- 0zł, czas- 2h I pomyśleć, że takie małe g.... przysporzyło mi tyle problemów I pytanko: do czego służy drugi taki czujnik, zaraz obok tego od stopu?
WiesiekM Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Hmm... no i mi też się to samo przytrafiło. Czeka mnie wymiana. Faktycznie chyba są (były) jakieś felerne.
mczekaj5 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Koledzy a czy ta kostka odpowiada także za sytuację nastepujaca.. wszystko działa autko hamuje a po jakims czasie jazdy zapala sie naraz kontrolka od ESP i ABS, i gasnie po przekreceniu kluczyka, miałem to wymieniane ostanio ale wg fachowca powiedział ze musi sie ułozyc.. nie za bardzo wiem co miałoby się na stykach układac ale gdzies wyczytałem że jest tam jakiś tłoczek. jak odpale silnik ponownie znowu wszystko jest ok. nie wpływa to na jazde czy stan techniczny po prostu się swieci. czy ktoś potrafi to zdiagnozować ?? dzięki
Rekomendowane odpowiedzi