yeti93 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich, na forum jestem zarejestrowany od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz znalazłem czas żeby pokazać mojego avancika. Jest to moje trzecie auto, pierwszym był Polonez 1.6Gli. Drugi był Golf 4 Variat, poczciwe 1.9tdi 90km na pompie, niestety strasznie się psuł, dwumas, sprężyny, elektryka, zapłon, ogólnie rzecz biorąc trochę wtopa. Po sprzedaniu Golfika zacząłem rozglądać się za nowym wozidłem. Auto kupiłem dosłownie przypadkiem, nie brałem tego modelu pod uwage, ponieważ uważałem, że z moimi funduszami nie uda mi się znaleźć ładnie zachowanego egzemplarza. Auto kupione w salonie Porsche Rybnik, sprowadzone z Belgii w 2010r z przebiegiem 170tyś, pierwszy właściciel w Polsce zrobił nim 75tyś i zostawił samochód w rozliczeniu. Aktualny przebieg: 254000km Silnik: 140KM BRE CO ZROBIŁEM: -Odrazu po zakupie rozrząd Ruville -Olej Motul 8100 xseries, filtr powietrza Simota, filtr paliwa Mann, filtr oleju Mann przy 253000km -Sprzęgiełko alternatora INA przy 253000km WYPOSAŻENIE: -Dekory "rybia łuska" -Kolorowy FIS -Tempomat -4x elektryczne szyby -Czujniki parkowania tył -Trójramienna skórzana kierownica z multifunkcją -Domykanie szyb z pilota -Fotochromatyczne lusterko wewnętrzne -Fotochromatyczne, podgrzewane, elektryczne, składane lusterka zewnętrzne -Rolety w drzwiach tylnych -Czujnik zmierzchu -Czujnik deszczu -Przyciemniane tylne szyby -Z LICHT PAKIETU: -Coming&Leaving Home -podświetlanie popielniczki przód, kratki nawiewu, podłokietnik, schowek Foty z dnia zakupu Aktualnie na letnich 17tkach PLANY: -Dołożenie podświetlenia nóg i drzwi ➡️ zrobione -Sprężyny Eibach -30mm ➡️ jest gwint AP [emoji41] -Tunel 2din + RNS-E ➡️ zrobione, jest Concert2+ [emoji14] -Czarna podsufitka -Pakiet zewnętrzny Sline -Fotele kubełki ➡️ są półskóry z alcantarą, podgrzewane, kierowca full elektryczny [emoji41] -Wejście AUX ➡️ zrobione -Zadbać o imbusik [emoji19] -Gałka skórzana Sline, skórzana nakładka na reczny Z czasem napewno coś jeszcze dojdzie. Sugestie dot. modów mile widziane Edytowane 12 Października 2016 przez yeti93
Bieniu Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Kolorek ladny, mialem taki tyle ze u mnie bylo wiecej chromu. Bezawaryjnosci! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
fajgi Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 No i kolejny mauritius blue:) dobra baza:) zrobimy tak...ty grzeb a ja będę obserwował powodzenia w modach:)
instruktor83 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Ładny kolorek:-) a to już dużo:-) rns e zmieni fajnie wnętrze:-)
yeti93 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Dzieki wszystkim Zawsze mi sie podobały audice w tym kolorze i los tak chciał, że się trafiła. Co do bezawaryjności do dobrze by było, jak na razie raz prawie doprowadziło mnie do zawału gdy po 3tyś km od kupna szpilka górnej rolki napinacza rozrzadu wyszla razem z gwintem Na szczęście nieświadomie w porę zjechałem na pobocze i zobaczyłem, że pasek jest luźny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 24 Marca 2016 przez yeti93
marcinch001 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) To miałeś farta Edytowane 24 Marca 2016 przez marcinch001
fajgi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 a ja pierdziule....chyba dawno tam nikt nie zaglądał....fart
akjam Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Kolorek to najlepszy Można z niego sporo wyciągnąć. Zerknij do mojego tematu. Coś się doreza i będzie dobrze! Niżej to dawaj bo ja też długo czekałem... Co do sugestii na mody to Ty się zastanów czy aby na pewno chcesz?
fajgi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Co do sugestii na mody to Ty się zastanów czy aby na pewno chcesz? Bo sie potem okazuje że jedno ciągnie za sobą drugie....i na forum powstaje godna furka Popatrz na kolegę akjam...jak się rozpędził
yeti93 Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Opublikowano 24 Lipca 2016 (edytowane) Kolorek to najlepszy Można z niego sporo wyciągnąć. Zerknij do mojego tematu. Coś się doreza i będzie dobrze! Niżej to dawaj bo ja też długo czekałem... Co do sugestii na mody to Ty się zastanów czy aby na pewno chcesz? Obniżenie jest priorytetem, ale chce założyć sprężyny razem z nowymi twardszymi amorami Twoje A4 już wcześniej widziałem i do podobnego efektu końcowego chce dojść Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Po długim milczeniu, w koncu auto poszło w dół, jednak wybrałem gwint AP zamiast kitu i nie żałuje, zamontowałem tez podświetlenie drzwi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Października 2016 przez yeti93
Tyrath Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) No i teraz wygląda ultra dobrze Edytowane 28 Lipca 2016 przez Tyrath
akjam Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Brakuje jeszcze paru centów... Pokaż jeszcze jak to wygląda z tyłu (w sensie jak koło mieści się w nadkolach). Działaj z S-line Edytowane 29 Lipca 2016 przez akjam
yeti93 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2016 Żeby nie było, że nic sie nie dzieje Jakiś czas temu wpadły fotele skóra/alcantara podgrzewane, fotel kierowcy elektryczny, tunel 2din, concert 2+ no i zbieram się do podłaczenia oświetlenia nóg do MC, ale nie ma warunków pogodowych Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomekxp2 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Ładna A4 , fotele robią dużą robotę w wyglądzie całego wnętrza.
Eddie92 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 teraz to wnętrze wygląda też szukam jakiś fajnych s-linów do mojej zamiast tych brzydkich naleśników xD
yeti93 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2016 Ładna A4 , fotele robią dużą robotę w wyglądzie całego wnętrza.Dzieki, to prawda fotele całkowicie zmieniają wnętrze, ale musze jeszcze upolować skórzany podłokietnik Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomekxp2 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Ja też szukam podłokietnika , ale zakup planuję na styczeń. Niedawno kupiłem fotele s-line i czekają na montaż. . Powodzenia w modzeniu.
Rekomendowane odpowiedzi