xXPiotrekXx19 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Witam jestem posiadaczem audi a4 które bylo sprowadzone do polski 4 lata temu jakie papiery dokladnie musze przekazać kolejnemu nabywcy auta chodzi mi o te papiery czyli tłumaczenie papierów niemieckich . Oplat skarbowych. Celnych czy tez tych niemieckich briffów
mareksz82 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Książkę pojazdu, dowód rejestracyjny, kwitek OC i papier od instalacji gazowej resztę możesz sobie zostawić na pamiątkę. Edytowane 29 Marca 2016 przez mareksz82
Fido Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Obowiązkowo -Dowód rejestracyjny -Karta pojazdu -Ubezpieczenie Dobrowolnie resztę dokumentów. Brief mu się przyda, tobie już nie.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 A do czego mu się może przydać brif. Czyli żadnych opłat celnych czy skarbowych nie daje się i tych papierów niemieckich tez nie trzeba
Fido Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Czyli żadnych opłat celnych czy skarbowych nie daje się i tych papierów niemieckich tez nie trzeba Jak auto już jest zarejestrowane w PL to nie. A do czego mu się może przydać brif. Zobaczy co auto miało dokładane (hak itd), kiedy była pierwsza rejestracja,na jakich kołach był kupiony z fabryki,itd.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 Piotrek udalo sie sprzedac autko? Jutro ma przyjechać pan który już był 4 razy ogladać autko i przejechać się i widac po nim że jest bardzo zaskoczony stanem auta jak i wszystkimi naprawami na które mam paragony lub faktury i jutro ma przyjechać bo powiedział że oglądał tez jakieś inne 2 autka z podobnego roku ale żadne z nich nie było tak utrzymane. Czyli żadnych opłat celnych czy skarbowych nie daje się i tych papierów niemieckich tez nie trzeba Jak auto już jest zarejestrowane w PL to nie. A do czego mu się może przydać brif. Zobaczy co auto miało dokładane (hak itd), kiedy była pierwsza rejestracja,na jakich kołach był kupiony z fabryki,itd. Dzieki za info teraz już wiem co się daje a czego nie trzeba bo włąsnie nie wiedziałem tego autko jest w polsce zarejestrowane już 4 lata
Fido Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Możesz mu przekazać wszystkie papiery,ewentualnie ksero. Kiedyś on będzie sprzedawał i kupujący będzie miał pełny wgląd we wszystkie dokumenty. Takie autko jest pewniejsze z pełną historią.
Rekomendowane odpowiedzi