Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://allegro.pl/4x-nowe-opony-letnie-205-55r16-goodride-sa37-2016-i6402121994.html

KOLEGFA JEŹDZI NA PODOBNYCH już 6 rok i mówi że wszystko ok.

napewno trochę głośniejsze ale przyczepność naprawdę dobrej jakości ;)

zwykle chińczyki.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Goodyear asymetric 3 225/40 r18. Ktoś coś na ten temat? Zastanawiam się nad ich kupnem

Opublikowano

Zadam proste pytanie.Czy opony wymienia się co sezon?No chyba,że ktoś gumy non stop pali.Skończcie oszczędzać na bezpieczeństwie ;) .Tak ciężko dołożyć 2-3 stówy żeby kupić komplet sprawdzonych gum?Każde znane premium lub nawet budżetówka będzie lepsze od tych dalekowschodnich wynalazków. ;)

Opublikowano

Zadam proste pytanie.Czy opony wymienia się co sezon?No chyba,że ktoś gumy non stop pali.Skończcie oszczędzać na bezpieczeństwie ;) .Tak ciężko dołożyć 2-3 stówy żeby kupić komplet sprawdzonych gum?Każde znane premium lub nawet budżetówka będzie lepsze od tych dalekowschodnich wynalazków. ;)

DAJ MI LINK DO SPRAWDZONYCH GUM ZA 800 zł komplet

te które podałem są sprawdzone, wiele osób jeździ i nic się nie dzieje :)

Edytowane przez TomOskroba

Opublikowano

tu mnie zagiąłeś ;D , jednak nie wydaje mi się żeby czymś różniły od tamtych, cenowo wygląda to podobnie.

kilka osób przetestowało i dało pozytywną opinię więc stawiam to na jednej półce ;)

Opublikowano

Każdy robi i kupuje jak uważa. :) ,Ale akurat zamiast kombinować po internecie warto czasem uderzyć do takiego np.Norauto i opony masz "od strzała"Ja kupiłem w tym roku wiosną 2 komplety Nokian i wszelkie oponeo,skąpce itd.cenowo odpadały :wink:.A jeśli chodzi i to wszystkie testy to i tak w podobnej cenie wybieram znane sprawdzone marki i produkcja u nas w europie :wink:

Edytowane przez mirek31071977

Opublikowano

Te chinole i inne wynalazki dobre są póki nowe. Po dwóch lub 3 latach stają się twarde i nie do używania ....ale są za to tanie ...cena czyni cuda

Edytowane przez andrzejch1980

Opublikowano

To normalne, że zimą letnie opony twardnieją... :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obecnie mam Pierlli Cinturato P7. Jakie opony możecie polecić ?

Edytowane przez @DeK

Opublikowano

Jakby ktoś chciał to w Norauto znowu mają promocje na zimówki "15" 195/65 Bridgestone Blizzak LM 32 indeks 91T w cenie budżetówki czyli 170 zł sztuka i Nokian WR D3 "16" 205/55 za 256 zeta :)

Opublikowano

Obecnie mam Pierlli Cinturato P7. Jakie opony możecie polecić ?

Jeśli z tych Pirelek byłeś zadowolony to nie powinny Cię zawieść gumy z serii PZERO.

Opublikowano

To normalne, że zimą letnie opony twardnieją... :P

Jeśli nie jeździsz bardzo agresywnie to zadowoli Cię Uniroyal Rainsport3.

Opublikowano

Bardzo agresywnie nie. Bardziej interesuję mnie przyczepność i żeby były w miarę ciche. Najlepiej opór toczenia C, a przyczepność A i dobrze było by tak do 70db. Z tych pirelek jestem zadowolony i właśnie zastanawiam się jaka jest różnica wobec pzero.

Danlop, Continental, Goodyear ?

Opublikowano

Cinturanto P7:

Opona o wysokiej wydajności, przeznaczona do pojazdów z silnikami od średniej do dużej mocy. Doskonałe połączenie niskiego oporu toczenia, elastyczności, komfortu akustycznego oraz dużych przebiegów z gwarancją jakości hamowania i jazdy charakterystycznej dla marki Pirelli.

PZERO:

P ZERO™ to jedyny produkt UHP, który łączy całe doświadczenie Pirelli, zdobyte podczas rywalizacji w sportach motorowych z wiedzą wyniesioną ze współpracy z najlepszymi producentami samochodów czego efektem jest stworzenie opon idealnie i indywidualnie dopasowanych do każdego modelu samochodu.

Wg. producenta te ostatnie są klasyfikowane wyżej. Przy czym one dzielą się też na kilka modeli. Czyste PZERO dla limuzyn będzie dla 3.0TDI w sam raz :)

235/40R18 ma 68dB

235/45R17 ma 72dB

Opublikowano

To chyba postawię na pzero. Obecnie mam 245/40, ale nie wiem czy to trochę nie za dużo tak na prawdę i może postawię na 235 lub 225.

Opublikowano

235/40R18 będzie najbardziej optymalna rozmiarowo do B6/B7

Zwróć uwagę, że najnowsze "czyste" PZERO są teraz podzielone na dwa rodzaje - dla limuzyn i do sportowych aut. Kolega ma PZERO z DOT2416 i jest to jeszcze stary model :exclamation:

Opublikowano

Ok, a czyli do limuzyn brać ?. Jak rozpoznać stary a nowy model ?

Opublikowano

Na tym foto jest to pokazane:

https://www.pirelli.com/asset/index.php?idelement=73467

Stary model po lewej, środkowy dla limuzyn, po prawej dedykowane do sportowych aut.

https://www.pirelli.com/tyres/pl-pl/car/find-your-tyres/products-sheet/p-zero#/details

Opublikowano

Szukam alternatywy dla 245 40 r18 - poniewaz rzuca mnie strasznie w koleinach a chce cos teraz nabyc na lato... macie jakies propozycje do felgi 18tki?