Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Continental Sport Contact 2 ...

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miały być do 300zł za sztuke a Conti SC 2 są po 354zł :bicz:

Opublikowano
Miały być do 300zł za sztuke a Conti SC 2 są po 354zł :bicz:

warte sa tej różnicy ...... :twisted:

nie zauważyłem :wink:

Opublikowano

Dlatego namawiam do dołożenia. Nawet Klebery ponad 300zł kosztują. Sava koszuje 260zl, może to. Ja do tych opon nie jestem przekonany po moich przygodach z Dębicą :evil:.

Co sądzicie o Firestonach? Ciekawa cena...

Popatrzyłem na ceny i ja będę pewnie wybierał między tymi:

- Bridgestone ER300 359 zł

- ContiPremiumContact 2 354 zł

- SP SPORT 01 363 zł

- Firestone FHSZ80 300 zł???

Opublikowano

Nie wiem czy gdzieś przeoczyłem ale kolega pisze że ma felgi 15 cali a sam chcie i potwierdzacie mu zakup 16 calowych opon ... to powodzenia przy montażu.

Opublikowano

Ja najprawdopodobniej kupię

225/50 R16 Dunlopy letnie (jeszcze nie wiem jaki bieżnik i dokładniejszy typ)

na felgi 7Jx16, na szczęscie już wiem że na takie felgi bez problemu wejdą :twisted:

Opublikowano
Nie wiem czy gdzieś przeoczyłem ale kolega pisze że ma felgi 15 cali a sam chcie i potwierdzacie mu zakup 16 calowych opon ... to powodzenia przy montażu.

1 strona , 5 post od góry :biggrin:

Opublikowano

1 strona , 5 post od góry :biggrin:

Ja bym tam powiedział, że już 1 storna 1 post pisze R16 ale ja tam się nie znam. :lol::bicz:

Mi się nie uśmiecha wydać 2000zl na oponki dlatego raczej zostaje przy 205/55 R16, chociaż szkoda.

Które myślicie oponki najwolniej będą się ścierać? Może macie jakieś dowświadczenie w tym względzie.

Opublikowano
  • Autor
Które myślicie oponki najwolniej będą się ścierać? Może macie jakieś dowświadczenie w tym względzie.

Bylem w wulkanizacji i koles polecal mi firme michelin, ze niby sa to najlepsze opony z "sredniej polki" ze podobno robi sie na nich najwieksze przebiegi i przyczepnosc tez jest ok. Hmm czy wierzyc?? Wujek ma michelinki w polówce i mowi ze strasznie piszczą i mocno sie scierają... :rolleyes::rolleyes::question::question:

Opublikowano

to ja polecam barum bravuris, to jest oponka z koncernu continentala ;) a cena jest ładna i bieżnik atrakcyjny ;)

Opublikowano
  • Autor
to ja polecam barum bravuris, to jest oponka z koncernu continentala ;) a cena jest ładna i bieżnik atrakcyjny ;)

masz takie oponki na swoim aucie?? orientowalem sie i cena jest tak niska ze az podpadajaca, w wulkanizacji mi powiedzieli ze to opony z najnizszej polki i jak kupie to mam wiele po nich nie oczekiwac

Opublikowano

Michelinki faktycznie bardzo dobre oponki ale nie koniecznei mają dobry stosunek jakoś/cena. A wójkowi powiedz niech się przejedzie na stacje diagnostyczną ustawić zbierzność to mu przestaną piszczeć.

Opublikowano

w zeszłym roku kupiłem Bridgestony ER300 215/55 R16, auto jedzie jak przyklejone, zrobiłem na nich 28 tys km i nie ma śladu

polecam

Opublikowano

masz takie oponki na swoim aucie?? orientowalem sie i cena jest tak niska ze az podpadajaca, w wulkanizacji mi powiedzieli ze to opony z najnizszej polki i jak kupie to mam wiele po nich nie oczekiwac

jeździłem na takich ale troszkę innym autem :/ golf 3 90KM ów, powiem tak, w porównaniu do michelin energy i dunlop sp 3000 to były o niebo lepsze, na mokrym trzymały dobrze.

Opublikowano

na mokrym i suchym trzymają się super. Co do ceny - z zeszłym roku zapłaciłem za nie 2400 pln, a ile dzisiaj kosztują to nie wiem.

W zeszłym roku były najlepsze w testac niemieckiego ADAC.

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj kupilem nowe alumki, więc teraz przyszedl czas na opony, szukalem w necie, bylem w wulkanizacji i w podjąlem decyzje ze kupie opony firmy BF GOODRICH. W wulkanizacji koles powiedzial mi ze to opony ze sredniej polki concernu Michelina, czytalem na necie opinie uzytkownikow o tych oponach i byly pozytywne.

Zastanawiam sie tylko ktory model wybrac czy:

BF GOODRICH g-FORCE PROFILER

cac8737a0d098062m.gif

albo

BF GOODRICH PROFILER 2

f3e8284edea03b1dm.jpg

Jesli uzytkujecie ktoreś z tych opon bardzo prosze o opinie

A alumki nabylem takie

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6271&postdays=0&postorder=asc&start=15

Opublikowano

Lepsze napewno niż Dębica ;) . A ile kosztują?

Opublikowano
  • Autor
Lepsze napewno niż Dębica ;) . A ile kosztują?

290 zł sztuka 205/55/R16

Opublikowano

Witam, Nie chciałem rozpoczynać nowego wątku a nie znalazłem nic na forum o Firmie opon Syron. Z tego co wyczytałem w necie to podobno dobra, solidna niemiecka firma. Co najważniejsze jednak dość tania.

Chciałem spytać ogółu forumowiczów, słyszeliście coś o tej firmie? Warto wybrać ich jakość?

Opublikowano
Continental Sport Contact 2 ...

Spanky chyba nie widziałeś jak wyglądają po jednym sezonie te badziewia... ścierają się jak naskórek :P