Nurek_bagieNNy Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Siemanko, więc tak jak w temacie - pacjentka to moja przedliftowa a4 1.8T Q, rano okazało się że ma problem z trzymaniem płynu hamulcowego, uciekł niemalże cały i stąd decyzja że koniec z podatnym na korozję żeliwem. Generalnie chciałbym zmienić na alu bo nie chcę żeby problem się powtórzył po kolejnej zimie. Regenerować u Dev'a mogę jakieś które dają perspektywę na przyszłość (z B6 albo C5) a nie jakieś które mają 20 lat, te żeliwne mogę sobie sam w ramach praktyki doprowadzać do stanu szczelności. Także podpowiedzcie mi koledzy za czym się rozglądać, czytałem że z C5 2.5tdi ładnie pasuje, a akurat tych na graty jest chyba najwięcej. Co sądzicie i doradzicie ?
huzio00 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 ja mam alu z s4 b5 i jest już wentylowana tarcza pasują p&p chcąc włożyć coś większego może być konieczna wymiana linek hamulcowych.
Dev Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Q w B5 miało tylko jeden rodzaj zacisków zeliwnych bez rozróznienia przedlift polift
mophk Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 ja mam alu z s4 b5 i jest już wentylowana tarcza pasują p&p chcąc włożyć coś większego może być konieczna wymiana linek hamulcowych. czyli co dokładnie zmieniłeś na tyle?
mophk Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 czyli kupuje to, i wchodzi pod ori tylną zwrotnice? zacisk z eski? ile ma ta tarcza?
huzio00 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 różnica taka że zacisk alu i tarcza wentylowana
mophk Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 szukam czegoś co bedzie lepiej hamowac a nie tylko wygladac :-)
Dev Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 phi, czyli żaden upgrade.. Jeszcze nie założyłeś a już komentujesz, co świadczy o tym że nie masz o tym bladego pojęcia. szukam czegoś co bedzie lepiej hamowac a nie tylko wygladac :-) Załóż od RSy
mophk Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 pytam w jednym temacie to tylko "wieksze kuwa wieksze!" praktycznie. tutaj jest bardzo podobne do serii a kasy raczej trzeba wywalic jednak. wiec jak juz robic jakies mody to z większą tarczą itd. nie mialem na celu nikogo urazić.
mophk Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 możesz też zrobić setup na 269/22 lub 280/22masz w ofercie wszystko co bym potrzebował do tego? mniej postów i zabawy dla mnie...
Rekomendowane odpowiedzi