Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Czy możliwe jest pobieranie benzyny przy jeździe 140-150km/h na LPG ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W BRC SQ24 z wiązki głównej są wyprowadzone przewody, które łączą się z lambdą gdzieś przy ścianie grodziowej - zależnie od fantazji instalatora. Szukaj na wiązce od sondy, czy jest coś wpięte.

kiedys własnie tak robiłem i wychodziły cuda

jak chcesz mieć poprawnie zamontowaną instalke BRC to nie podłączasz bezpośrednio sondy do sterownika BRC tylko sygnał z sondy i sygnał na wtryski idzie z ECU auta do sterownika BRC

Opublikowano

W BRC SQ24 z wiązki głównej są wyprowadzone przewody, które łączą się z lambdą gdzieś przy ścianie grodziowej - zależnie od fantazji instalatora. Szukaj na wiązce od sondy, czy jest coś wpięte.

Dziś oblukałem i nie ma nic takiego.

Coś zdaje mi się że kupie ori lambdę bo to i tak kwestia czasu i jak nic to nie zmieni to oddam autko do gazownika na cały dzień niech szuka.

Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły???

Opublikowano

kiedys własnie tak robiłem i wychodziły cuda

U mnie wszystko gra. Początkowo wcale nie mniałem połączonej sondy z wiązką od BRC i też działało, dopiero przy przeprogramowaniu insalki podłączyli sondę - ale już nie w warsztacie który wykonał monaż. Niestety, bo do tego momentu miałem o nim dobre zdanie...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.

Skończyły sie śniegi i predkości jadzy wzrosły, tzn, 130- 140km/h i znowu mam wrażenie, że podkrada mi paliwo Pb na jeździe LPG. Miałem w planie zamontować mu odcięcie pompy paliwa w czasie jazdy na LPG ,ale mój mechanik odradza mi ten krok bo w ten sposób przestane schładzać wtryski i szybciej je zajade,

Pb jest znakomitym chłodziwem i zarazem smarowaniem dla wtrysków, wiec odciecie tego chłodzenia w czasie takich predkości wtryski bedąsie mocno sie grzać i szybciej je szlag trafi.

troszke sie to kłuci z moją wiedzą na temat budowy wtryskiwacza i skoro jest w nim jeden kanał do podawania któregokolwiek paliwa to gdzie miejsce na to drugie do schładzania ??

myśle ze to teoria dla przeciwnikow LPG, a on do nich należy.

Na sterowniku LPG stag 300 mam ustawione przełączanie sie LPG na Pb po 6000obr/min i to działa i jest widoczne na kontrolkach _LPG . Natomiast jeżdżąc do 100km/h, albo jest spokoj ,albo żre bardzo mało, że nie zauważam.

po ostatnich ustawieniach mapy LPG zeszlem ze spalaniem do ok 9l. ale to tak jak pisze , była zima drogi śliskie to i prędkości małe.

Nie mam pomyslu jak do tego dojść .

myślałem o wyjeżdżeniu całkowicie Pb i jeździe na LPG w celu sprawdzenia ,ale boje sie że zatre pompe paliwa :confused4:

co można tu jeszcze wymyśleć??

Opublikowano

mi jakiś czas temu padła pompa paliwa i to nie z braku benzyny i tak jeździłem 2 tygodnie i wtrysków nic nie trafiło a dobrze założona instalacja lpg niepobiera Pb nawet przy 205km/h :hi:

Opublikowano

myślałem o wyjeżdżeniu całkowicie Pb i jeździe na LPG w celu sprawdzenia ,ale boje sie że zatre pompe paliwa :confused4:

Taki sposób prawie na pewno załatwisz pompę. Do testów możesz po prostu wyjąć bezpiecznik od niej.

Opublikowano
  • Autor

Taki sposób prawie na pewno załatwisz pompę. Do testów możesz po prostu wyjąć bezpiecznik od niej.

dzieki za pomysł!!

jeszcze tylko podpowiedz który to i pewnie sie pokusze o taki rodzaj testu. :good::mysli:

Opublikowano

Nr 28 (15A)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

i jak poradziłeś sobie z problemem?

Opublikowano
  • Autor

szczeze to : nie :confused4: troche odpusciłem, musle ze najskuteczniejsze bedzie zatankowac na cieplym silniku po korek Bp, jechac na trase 100 km non stop i sprobować znowu wlac paliwo jezeli wejdzie to znaczy ze kradnie na LPG.

ale narazie nie mam takiej gotówki na zalanie pod korek :confused4:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Sorry za odświeżanie ale czy z takim spalaniem dodatkowym może mieć coś wspólnego ze starymi świecami i przewodami zapłonowymi? bo tak mi gazownik powiedział ale ja nie widzę związku. Powinienem zmienić gazownika czy to co mi doradził ??

Opublikowano

Sorry za odświeżanie ale czy z takim spalaniem dodatkowym może mieć coś wspólnego ze starymi świecami i przewodami zapłonowymi? bo tak mi gazownik powiedział ale ja nie widzę związku. Powinienem zmienić gazownika czy to co mi doradził ??

zmien gazownika

• 1 rok później...