Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGB] 2.7biT na gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mozna zalozyc do 2.7biT instalacje gazowa? jak ten motor bedzie sie zachowywal ia jakie bedzie spalanie. prosze o pomoc.

Opublikowano

Kolego jak szukasz oszczędności to lepiej zmień auto na 1,9TDI :mysli: Taki silnik i gaz - to tak jak byś tygrysa karmił sałatą :polew: Ja bym się w to nie pchał bo mogą być z tego same kłopoty :no:

Opublikowano

Da się... Kolega Norbi ma na forum chyba... :mysli:

Opublikowano

Kolego jak szukasz oszczędności to lepiej zmień auto na 1,9TDI :mysli: Taki silnik i gaz - to tak jak byś tygrysa karmił sałatą :polew: Ja bym się w to nie pchał bo mogą być z tego same kłopoty :no:

co ty wogole mówisz. Oczywiscie ze sie da. adi tez ma i za***iście chodzi. Moc taka sama. kolego grzes1150 widac ze wyjezdzasz w niedziele na drogi, jak bys robił 40 tys rocznie to byś zobaczył ile można zaoszczędzić dzięki LPG. I nie mów mi tu ze jak chce oszczedzać to żeby kupił 1.9Tdi 90KM.

* kolego wyluzuj z forma wypowiedzi, jeżeli bedzie sie to powtarzac otrzymasz ostrzezenie [Musashi]

Opublikowano
Kolega Norbi ma na forum chyba...

no co Ty piszesz NOrbi ma jedynie eSe ale nie na gaz

Gaz w eSce da rade tak samo jak zakładają do EVO czy Subarynek ale czy to ma sens to juz Ty sobie musisz odpowiedzieć

Opublikowano

sorry... :embarrassed:

Opublikowano

Znowu to pieprzenie.

Można do eSy wsadzić gaz, nie ma problemu.

Jest nawet RS na gaz w Polszy.

Tylko gazownik musi mieć pojęcie o tym co robi, jak to działa i dlaczego.

Opublikowano

Prawie wszystkie benzyniaki da się zagazować.

Potrzebny tylko odpowiednio wydajny zestaw i ktoś kto to ogarnie (coś czuję że mało takich szpecy).

Opublikowano

co ty wogole piepszysz. Oczywiscie ze sie da. adi tez ma i za***iście chodzi. Moc taka sama. kolego grzes1150 widac ze wyjezdzasz w niedziele na drogi, jak bys robił 40 tys rocznie to byś zobaczył ile można zaoszczędzić dzięki LPG. I nie mów mi tu ze jak chce oszczedzać to żeby kupił 1.9Tdi 90KM.

A kto napisał 1,9tdi 90KM ??? Ja myślałem np:130KM i virus na 175 i śmigało by całkiem całkiem i oszczędności są.

S4 na gaz to tak jak lew karmiony sałatą! Wiem wiem - każdego benzyniaka da się przerobić na gaz ale w niektórych przypadkach zalatuje to wioską :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Można założyć gaz ale zastanów się czy jest sens. Według mnie szkoda takiego silnika zagazować :thumbdown: Jak już chcesz oszczędności to kup sobie jakieś mocne TDi i go zawirusuj. 2.7 BiT + gaz = ? :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Witam, zgadzam się z opinią że do prawie każdego benzyniaka można coś zamontować, ale czemu akurat do 2.7 biT. Ale tak z praktyki kiedyś miałem okazje jeździć a6 2.7 i do póki właściciel nie powiedział mi że to auto ma LPG nie powiedział bym, że tak właśnie jest. Podsumowując dobra instalacja + osoba ogarniająca wszystko i da się jeździć

Opublikowano

Da się... Kolega Norbi ma na forum chyba... :mysli:

W życiu!!!! :shocked: człowieku gaż do eSy???? nigdy!!! :no:
Opublikowano

a kto komu zabroni jezdzić taniej co?

wiele razy widziałem BMW, mercedesy, leksusy i inne tego typu auta zasilane gazem

jezeli ktoś jedzi dużo to dlaczego nie montowac junkersa do auta??????

oczywiście trzeba zamontowac odpowiednio wydajną instalacje i po temacie

Opublikowano

Nikt nikomu nie zabroni

Opublikowano

Ja ostatnio widzialem BMW 745 E66 z 2007 brał gaz na stacji no name . Stałem i przecierałem oczy ze zdumienia :shocked:

Opublikowano

Ja ostatnio widzialem BMW 745 E66 z 2007 brał gaz na stacji no name . Stałem i przecierałem oczy ze zdumienia :shocked:

Bo wstydzi się kupować na normalnej stacji.

Co do dużych silników to nie mam nic przeciwko zakąłdniu instalacji. Duzy silnik 5 litrowy w suv czy jeep nie robi mu wielkiej różnicy czy to gaz czy benzyna szczególnie jak nie ma turbo, ale 2.7 biturbo.../* no comment*/

Opublikowano

boshe może ktoś chce mieć moc powiązana z oszczędnością bo dużo jeździ i dla mnie LPG to żaden powód bo śmiechu bo sam mam LPG w 1.8 T i przy spalaniu PB 10-11L gazu pali 13 i robiąc 40-50 tys rocznie sami sobie obliczcie ile potrafie zaoszczędzić. w każdym mocniejszym silniku się to tak samo przekłada. Żeby jeździć 2.7 BiT na PB 50 tys rocznie trzeba by konkretnie zarabiać, a przy LPG jest to dobra przekładnia a na mocy różnicy nie ma wierzcie mi

Opublikowano

I znów zaczyna toczyć się jałowa dyskusja, że gaz w turbo to wiocha, kuchenki, zapalniczki itp bzdety, nie stać Cię na Pb? Kup lepiej TDi :disgust:.

Niektórzy nie trawią diesla, z wielu powodów. Pomimo wielu jego zalet.

Niektórym LPG bardzo się opłaca.

Tak trudno to pojąć...?

Można zagazować 2,7bT i nie wymaga to wielkiego zachodu. Warto jednak zainwestować w instalację z jak najwyższej półki, bo rozumiem, ża auto sporo będzie jeździć i nie prędko zmieni właściciela :wink4:.

Opublikowano

Norma jest do 20% więcej gazu niż benzyny, inaczej to do regulacji. Oczywiście przy zachowaniu dynamiki jazdy :wink4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.