Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaproponowany przez gazownika zestaw do 1.8T - wasze opinie i uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, elvis1 napisał:

Sterownik LPGTech DUO

O duo jeszcze nie słyszałem, ale zestaw jak najbardziej ok, LPG Tech to jest też bardzo dobra elektronika.

Cena się zgadza jak na Twoje auto i to na pewno będzie założone z głową + porządnie wystrojone.

Ja w innym aucie mam LPG Tech 326 bodajże i nie ma z tym kompletnie problemu, jeszcze jakby gazownik się postarał przy zakładaniu to już w ogóle bym zapomniał, że jeżdżę na gazie : D

Edytowane przez k232

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Autko juz zgazowane:). Gazownik w Jeleniej Górze okazał się dobrym fachowcem. Wszystko jak należy. Po montażu poświęcił godzine na wytłumaczenie i objaśnienie montazu i działania instalacji.

Troche jestem zawiedziony pojemnoscia butli, bo tankowałem do pełna i weszło 56 litrów a butla niby 70l. Miałem nadzieję ze koło 62 wejdzie.

Na fotkach efekty:

Dzieki wszystkim za pomoc.

20180225_194407_001zm.jpg20180225_194531zm.jpg20180225_194344zm.jpg

Opublikowano

I tyle litrów ma Ci wejść. Zawsze wchodzi 20% mniej, jak chcesz więcej to jedź do niego niech Ci podkręci pływak w butli ale to już na własne ryzyko.

No widzisz, instalacja elegancko założona na pojedynczych wtryskiwaczach i jest miodzio, jak jest dobrze wystrojone to zapomnisz, że masz gaz w aucie ☺️

Opublikowano

I weszło Ci gazu prawidłowo, sporo jeszcze zależy od temperatury w jakiej tankujesz na stacji i samej stacji. Są stacje, że spokojnie wchodzi mi 5 litrów wiecej do zbiornika.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dla porównania quattro z instalacją Brc. Moim zdaniem też spoko to wygląda.

Opublikowano

Dałeś dobry przykład, że BRC też można ładnie zamontować jeżeli trafi w odpowiednie ręce.

Opublikowano

Witam, planuje zamontować gaz i gazownik zaproponował mi takie części:

-listwa acw02

-sterownik STAG-4 QBOX Plus

-reduktor r01 do 250 koni.

Co myślicie o takim zestawie? 

Opublikowano

Zamiast listwy niech montuje pojedynczo wtryskiwacze.

Opublikowano

Nie znam się za bardzo na tym. Co dają pojedyncze wtryskiwacze zamiast listwy ?

Opublikowano

Poza estetyką gaz ma krótszą drogę do kolektora i polepsza się sprawność instalacji tak w skrócie. Te same wtryski co podałeś montowane pojedynczo noszą nazwę acw03. Jak gazownik będzie Ci wymyślać to go zmień i spytaj czy stroi na wskazania sondy.

Opublikowano

Taka instalacja z wtryskami pojedynczymi będzie zapewne droższa? 

Opublikowano
3 godziny temu, MichałĆ napisał:

Taka instalacja z wtryskami pojedynczymi będzie zapewne droższa? 

Nie wiem co masz za gazownika ale tu raczej wpływu na cenę nie powinno być, a poza tym na instalacji się nie oszczędza, bo potem tylko problemy. Powinien być zdjęty kolektor do wiercenia, nowa uszczelka pod kolektor itp.

Opublikowano

U mnie chula lpgtech 324obd, butla 72l w koło wchodzi 60l, wtryski barracuda 130 i reduktor r2 twin kme i zero problemu, faro 8mm. Pali 10-12l gazu. Całość 3200.

Edytowane przez GRADIENT

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem już umówiony na montaż instalacji. Gazownik zaproponował mi sterownik stag 4 qbox (coś takiego), reduktor do 250km, na grubszej rurce. Wtryski pojedyncze. Co o tym myślicie ? Lepsze pojedyncze wtryski czy listwa ? 

Opublikowano

Pojedyncze wtryskiwacze lepsze.

Opublikowano

pojedyńcze jak najbardziej , pytanie czy kolektor ssacy będzie zdejmowany oraz jakie te wtryskiwacze będą zamontowane ? tak to trudno powiedzieć co lepsze. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na grubszej rurce rozumiem 8 i bez zwężek po drodze. U mnie kolektor nigdy nie był zdejmowany bo gazownik ma łeb na karku i sprzęt. Montuj pojedyncze.

Opublikowano
41 minut temu, GRADIENT napisał:

Na grubszej rurce rozumiem 8 i bez zwężek po drodze. U mnie kolektor nigdy nie był zdejmowany bo gazownik ma łeb na karku i sprzęt. Montuj pojedyncze.

Gazownicy są dobrzy do pierwszej nierozwiązanej usterki a później to już z górki. ?

Opublikowano

Ano właśnie  Grzesiu.  Mam kolegę gazownika w Busku który gazował wszystkie moje auta. Uczył mnie, tłumaczył, pokazywał co się z czym je w tym gazie, oprogramowaniu chociaż ja się tym nie zajmuję. Ma cierpliwość i nie ma tajemnic przed klientami o ile klient zrozumie aspekty techniczne tego co robi z jego samochodem. Powiedzaiłem mu że chcę mieć 250koni bez kompromisów i tak dobrał instalację że jest wszystko ok.  Gazuje auta nie gazowalne, hondy, toyoty, kijanki i nigdy nikt nie przyjechał do niego że mu głowica padła, zawory trzeba regulować po 20 tys. Sam jeździ kijanką ceed którą zagazował jak miała 3tys. teraz ma 170tys i  regulację zaworów robił przy 150tys. Trzeba mieć zaufanego gazownika a nie tzw. partacza czy druciaża jak to nazywaja.

Edytowane przez GRADIENT

Opublikowano
W dniu 21.03.2018 o 16:07, przem8 napisał:

na instalacji się nie oszczędza, bo potem tylko problemy. 

To jedyna droga, tak jak piszesz -ma być taniej, to na początku musi być drożej. Czyli zakłada się porządne i odcina kupony. Z gó..a bata się nie ukręci.

No ale w większości nieobliczalna Alaska(daje coś koło 100 koni podobno maks) i tanie Valteki plus komentarz "panie, zapier...a aż miło, po cholerę droższe?!"