Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Osuszanie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Dosyć często po myciu borykam się z zaciekami na lakierze. Moja kranówa jest dosyć twarda i na czarnym lakierze niezbyt ciekawie to wygląda. Słyszałem o ręcznikach do osuszania auta. Czy ktoś testował i mógłby mi coś polecić? :)

Opublikowano

Naturalnie że ktoś testował. Dzisiaj już polecałem tani i dobry to Fluffy Dryer około 30 zł i zostawia smug i jesteś w stanie osuszyć całe auto :)

Opublikowano

Fluffy Dryer także posiadam i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano
  • Autor

W jaki sposób się go używa? wystarczy przyłożyć do lakieru i wchłania wodę, czy trzeba wycierać do sucha?

Opublikowano

Osuszanie dokładnie na tym polega. Powinieneś przykładać ręcznik i delikatnie poklepywać w jego powierzchnie tak aby zminimalizować ryzyko powstania zarysowań.

To tyle w kwestii teorii ;) praktyka jest taka że sporo osób nie ma na to czasu i zwyczajnie (aczkolwiek z wyczuciem i delikatnie) wyciera wodę panel po panelu.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za pomoc :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na Mokry lakier przed wycieraniem polecam spsikać auto jakimś quick detailerem

Opublikowano

Bez sensu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja regularnie w Auchan kupuję K2 Moli za jakieś niewielkie pieniądze.

Kładę go całą powierzchnią na mokrym dachu i przeciągam za rogi nie dociskając ani trzymając w garści ręcznika.

Jak chcę mieć samochód naprawdę bez żadnego zacieku to kiedy jeden już jest wilgotny wyciągam drugi suchy, chodzę wokół samochodu, jak widzę zaciek to przecieram wilgotnym i od razu suchym… na sucho bez zacieków.

Opublikowano

Naturalnie że ktoś testował. Dzisiaj już polecałem tani i dobry to Fluffy Dryer około 30 zł i zostawia smug i jesteś w stanie osuszyć całe auto :)

Dokładnie, Fluffy mega a jak Ci niestarczy to kup sobie dwa :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Już zakupiłem i daje radę :) w końcu czarne auto bez smug, ojciec ze swoim C6 też się podłączył :grin:

Opublikowano

No gitara :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a może wosk na mokro? Rinse Aid od CarChem? woda łądnie spływa a resztę spokojnie można fibrą zebrać

Opublikowano

Po co kombinować z woskiem na mokro i fibrami jak można fluffym wszystko ładnie pozbierać

Opublikowano

Dzięki za info!

Czy jeden ręczniczek wystarczy żeby wysuszyć całego Avanta? :P

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy nawet A6 C6

Opublikowano

Po co kombinować z woskiem na mokro i fibrami jak można fluffym wszystko ładnie pozbierać

+1 :good:

Opublikowano

Niestety taką mikrofibrą można narobić sobie też trochę rysek. Mi się to udało po polerce auta. Wystarczy, ze leżała gdzieś w aucie i złapała jakieś brudy i już porobione

Opublikowano

Jak delikatnie używasz i trzymasz mikrofibry w pokrowcu lub czymś podobnym co jest zamykane i jest tylko przeznaczone na szmaty to nie stanie sie nic, a przynajmniej nie powinno, mimo że korekta przed mna to zgadzam się w pełni dopiero po polerce zauważysz każdą nową rysę.... :(

Opublikowano

Dlatego dla mnie detaling istnieje tylko we wlasnym wykonaniu bo placic za to gruba kase, zeby potem odprawiac cale ceremonie przy kazdym myciu mija sie z celem :)