audicoman Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Cześć Dosyć często po myciu borykam się z zaciekami na lakierze. Moja kranówa jest dosyć twarda i na czarnym lakierze niezbyt ciekawie to wygląda. Słyszałem o ręcznikach do osuszania auta. Czy ktoś testował i mógłby mi coś polecić?
TOM3K Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Naturalnie że ktoś testował. Dzisiaj już polecałem tani i dobry to Fluffy Dryer około 30 zł i zostawia smug i jesteś w stanie osuszyć całe auto
Gregorski3 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Fluffy Dryer także posiadam i jestem bardzo zadowolony.
audicoman Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2016 W jaki sposób się go używa? wystarczy przyłożyć do lakieru i wchłania wodę, czy trzeba wycierać do sucha?
Denis Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Osuszanie dokładnie na tym polega. Powinieneś przykładać ręcznik i delikatnie poklepywać w jego powierzchnie tak aby zminimalizować ryzyko powstania zarysowań. To tyle w kwestii teorii praktyka jest taka że sporo osób nie ma na to czasu i zwyczajnie (aczkolwiek z wyczuciem i delikatnie) wyciera wodę panel po panelu.
bolek80 Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Na Mokry lakier przed wycieraniem polecam spsikać auto jakimś quick detailerem
werbel Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Ja regularnie w Auchan kupuję K2 Moli za jakieś niewielkie pieniądze. Kładę go całą powierzchnią na mokrym dachu i przeciągam za rogi nie dociskając ani trzymając w garści ręcznika. Jak chcę mieć samochód naprawdę bez żadnego zacieku to kiedy jeden już jest wilgotny wyciągam drugi suchy, chodzę wokół samochodu, jak widzę zaciek to przecieram wilgotnym i od razu suchym… na sucho bez zacieków.
FroS-t Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Naturalnie że ktoś testował. Dzisiaj już polecałem tani i dobry to Fluffy Dryer około 30 zł i zostawia smug i jesteś w stanie osuszyć całe auto Dokładnie, Fluffy mega a jak Ci niestarczy to kup sobie dwa
audicoman Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2016 Już zakupiłem i daje radę w końcu czarne auto bez smug, ojciec ze swoim C6 też się podłączył
acecoupe Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 a może wosk na mokro? Rinse Aid od CarChem? woda łądnie spływa a resztę spokojnie można fibrą zebrać
mebleusz Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Po co kombinować z woskiem na mokro i fibrami jak można fluffym wszystko ładnie pozbierać
kuba.tkn Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dzięki za info! Czy jeden ręczniczek wystarczy żeby wysuszyć całego Avanta?
FroS-t Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Po co kombinować z woskiem na mokro i fibrami jak można fluffym wszystko ładnie pozbierać +1
ClNEK Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Niestety taką mikrofibrą można narobić sobie też trochę rysek. Mi się to udało po polerce auta. Wystarczy, ze leżała gdzieś w aucie i złapała jakieś brudy i już porobione
FroS-t Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Jak delikatnie używasz i trzymasz mikrofibry w pokrowcu lub czymś podobnym co jest zamykane i jest tylko przeznaczone na szmaty to nie stanie sie nic, a przynajmniej nie powinno, mimo że korekta przed mna to zgadzam się w pełni dopiero po polerce zauważysz każdą nową rysę....
ClNEK Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Dlatego dla mnie detaling istnieje tylko we wlasnym wykonaniu bo placic za to gruba kase, zeby potem odprawiac cale ceremonie przy kazdym myciu mija sie z celem
Rekomendowane odpowiedzi