Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Komputer nie wyświetla otwartych drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem dokładnie ten sam problem z prawymi drzwiami z tyłu. Nagle przestało mi działać oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi no i komputer też nic nie pokazywał że drzwi są otwarte. W moim przypadku poskutkowało zdjęcie tapicerki z drzwi, rozcięcie gąbki (w okolicach zamka) osłaniającej zamek, jak już tam się dostałem poruszałem wtyczką zamka i zaczęło działać.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dołączam sie do tematu.U mnie też przestało działać oświetlenie drzwi przednich pasażera i nie pokazuje na Fis-ie że są otwarte ale zauważyłem że to sie stało po wizycie na myjni :confused4:, na następny tydzień myłem niunię myjką ciśnieniową i znowu zaczeło działać ale przy dłuższym otwarciu drzwi lampka powinna zgasnąć jak w innych drzwiach a ona się świeciła cały czas :mysli:.Po wyschnięciu auta znowu lipa niedziałająca lampka i brak sygnału otwartych drzwi na wyświetlaczu FIS :wallbash:.Widocznie mam zaśniedziały czujnik albo wiązkę.Chętnie zobaczył bym foto story z rozbiórką tapicerki przednich drzwi pasażera i gdzie znajduje się ten czujnik.

Opublikowano

Dołączam sie do tematu.U mnie też przestało działać oświetlenie drzwi przednich pasażera i nie pokazuje na Fis-ie że są otwarte ale zauważyłem że to sie stało po wizycie na myjni :confused4:, na następny tydzień myłem niunię myjką ciśnieniową i znowu zaczeło działać ale przy dłuższym otwarciu drzwi lampka powinna zgasnąć jak w innych drzwiach a ona się świeciła cały czas :mysli:.Po wyschnięciu auta znowu lipa niedziałająca lampka i brak sygnału otwartych drzwi na wyświetlaczu FIS :wallbash:.Widocznie mam zaśniedziały czujnik albo wiązkę.Chętnie zobaczył bym foto story z rozbiórką tapicerki przednich drzwi pasażera i gdzie znajduje się ten czujnik.

Juz milion razy bylo na temat rozbiórki tapicerki przednich dni. Szukajka sie kłania. Poszukasz to znajdziesz na pewno. Wpisz w szukajce demontaż tapicerki. Po krótce odkrecasz 4 sruby pod listwa ozdobna, dwie pod zaslepka przy uchwycie i jeden na srodku przy dolnej czescie tapicerki. Potem tylko drzesz na siłe, słyszysz pierdut i masz tapicerke ściągnieta. Ja nieurwalem zadych spinek zarowno z prawej jak i z lewej strony ale inni pourywali kilka takze dobrze miec w zapasie.

pozdr

Opublikowano

spinka klips 1,29 w ASO. Numer 8E0 868 243

Opublikowano

Co do demontażu tapicerki studziany ma rację: szukać na forum, kupić spinki i... rwać!!. Jeżeli chodzi o sygnalizację otwarcia /lub zamknięcia/ drzwi, to za podanie sygnału na komputer do wyświetlenia otwarcia/zamknięcia drzwi jest mikrowyłącznik w zamku. Należy wymontować zamek i zweryfikować mikrowyłącznik. Trzpień mikrowyłącznika sterowany jest mechanicznie poprzez krzywkę, która jest obciągnięta czarnym tworzywem. W trakcie eksploatacji w miejscu styku tej powierzchni z trzpieniem mikrowył. robi się jej wytarcie i po prostu ruch trzpienia jest za krótki do przełączenia styków mikrowył.

Proponowane sposoby naprawy:

1. Wymiana zamka na nowy/używany ze sprawnym mikrowył. i niewytartą krzywką. /Wymiana samego mikrowył. nic w tym przypadku nie da/.

2. "Zespawanie" powierzchni krzywki. Ja do tego celu wykorzystałem lutownicę małej mocy /40W/ z płaskim grotem. Wbrew pozorom da radę to zrobić - ścisnąć po bokach tworzywo krzywki i podtopić z góry delikatnie lutownicą, tworzywo dobrze podatne na topienie. Na powierzchni nie może być dołka ani górkim, równo na całej powierzchni.

Co do mikrowyłaczników - te na allegro nie pasują do B6. W ASO ok.50zł.

Uwaga: opis dotyczy nieprawidłowej sygnalizacji otwarcia/zamknięcia drzwi w przyp. uszkodzenia krzywki. Miałem w rękach już parę zamków z tym uszkodzeniem. Znacznie rzadziej przyczyną jest mikrowyłacznik, jednak przy okazji prac można go profilaktycznie wymienić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam taki sam problem tylko u mnie nie sygnalizuje przednich i tylnich drzwi po stronie kierowcy,problem się powiększa dziś już przestały działać elektryczne szyby po stronie kierowcy......proszę o pomoc....zdjąłem słupek kable wydają się być na swoim miejscu,vag wyświetla taki komunikat:

00964 - Signal Drivers Door Open: Plus

28-00 - Short to B+

Opublikowano

Najprościej zacząć od skasowania błędów. Sprawdzić które drzwi daja d*py. Następnie sprawdzic przewody w kondomach - Przedzwonic miernikiem. [...]

Pytanie odnośnie przewodów. Te wiązki które idą we wspomnianym "kondomie" kończą się gdzieś wtyczkami? Chodzi mi o to, ile trzeba auta rozebrać żeby wymienić wiązke.