niuniek222 Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Dzis rano jak poszedlem do garazu, moje autko nie chcialo mi odpalic gdyz akumlator sie rozladowal. Odpialem klemy i podpialem go aby sie ladowal, po ok 6 godzinach samochod palil tak jak powinien, z tym ze nie gasnie mi teraz lampka kontroli trakcji. Samochodem nigdzie nie jezdzilem tylko caly czas stai w garazu i laduje akumlator po to by jutro miec czym dojechac do sklepu aby kupic nowy akumlator bo ten juz szajs. Czy ta lampka kontroli trakcji sama zgasnie po przejechaniu paru km czy trzeba podpiac Vag'a aby skasowac blad? Zaznaczam, ze przed tym jak mi padl akumlator kontrola trakcji sama gasla. Jeszcze jedno pytanie aby nie pisac nowego tematu. jaki polecacie akumlator do 1,9 tdi audi a4 b6 2002 r avant. Myslicie, ze 84 Ah bedzie dobry bo nad takim mysle. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.
bobusiek Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Co do lampki kontroli trakcji to nie wiem a akumulator powinien być 72Ah o prądzie 380A (tak zaleca producent)
proton2 Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Było wiele razy - kontrolka zgaśnie po przejechaniu kawałka i naciśnięciu pedału hamulca - adaptacja.
Deszcz Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 To standardowe zachowanie, komp się zresetował, adaptacja ESP trwa ok.1-2km. Na pewno nie zgaśnie kontrolka po przejechaniu kawałka i jednym naciśnięciu hamulca. trzeba to wykonać kilka razy.
Rekomendowane odpowiedzi