lukaszeke60 Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie mam problem z moim audi a4 2.0fsi 2002r kod silnika awa. Problem polega na tym że wypadają zapłon na 3 cylindrze podczas nagrzania silnika przestaje palić na 3 musi ostygnac odpali się i pochodzi z pół minuty na 3 cylindry i zaczyna chodzić na 4 i znów pogazuje się albo pojeździ się do momentu nagrzania i znów pracuje na 3 cylindry. Wymienione zostały świece cewki miejscami podmienione wtryski wariator komplet uszczelek odmy. Dodam jeszcze jedno jak kupiłem ten samochód to wypadały zapłony na 1 I na 4 cylindrze wymieniłem głowice bo kompresji nie było i glow Głowica była sprawdzona i splanowana i przeniosło się na 3 cylinder po wymianie nie wiem już pomału co mam robić doradzi mi ktoś proszę Obciążenie silnika na biegu jałowym też rośnie do 40 procent i wymieniłem jeszcze do tego zawór sterujący wariatorem i sterownik silnika. ściągnąłem głowice jeszcze raz oddałem do sprawdzenia i wszystko 100 procent sprawne co mam robić proszę pomóżcie doradcie coś Edytowane 15 Października 2016 przez lukaszeke60
em0t Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Może pierscienie na tłokach? Sprawdzałeś sprężania na ciepłym i na zimnym? Może traci kompresje
TomOskroba Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 masakra . te 2.0 FSI to jakiś absurd, już kolejny post od użytkownika gdzie fura się sypie + 2 znajomych ma silniki w b6 FSI i krocie wydali na naprawę silnika, w dwóch przypadkach tłoki
kamilo130 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam,potrzebuję nr czujnika Nox i i czujnika temperatury spalin czujniki G295,g235
Rekomendowane odpowiedzi