Dev Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 witam problem tego typu: podczas jazdy klimatronik samoczynnie podnosi obroty silnika nawiewu VAG nie wskazuje błedu gdzie szukac przyczyny? za info serdeczne dzieki
.Pablo. Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 a czemu uważasz że coś nie działa właściwie jak sama nazwa mówi klimatronik sam reguluje temp w aucie załóżmy ustawiłeś temp 20 st czujnik dostaje impuls że temp się podniosła więc automatycznie podnosi siłę nadmuchu aby temp wróciła do ustawionej wartości czasem mi się zdaje że sami szukacie sobie usterek na siłę
_Solar_ Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgadzam się z kolegą powyzej :> nie ma o co sie martwic wrecz przeciwnie to oznacza ze masz sprawne czujniki również mam klimatronik i jak jadę to z czasem podnosi mi siłe nadmuchu,w zalezności jaka temp mam ustawioną
Dev Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2008 tal ale Wy mówicie o trybie auto mi chodzi o tryb manual
domelq Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 ale wiesz, manual też chyba tak ma jak np. ustawisz nawiew w odpowiednim kierunku...
.Pablo. Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 :polew: :polew: mówimy o trybie manual siła nadmuchu sama się będzie zmieniać klimatronik ma to do siebie że sam utrzymuje ci temp i zmienia siłę nadmuchu na auto i na manualu, chłopie wszystko ci działa jak należy a ty dalej meczysz temat najlepiej jedź do kogoś kto naprawia klimę zapłać 100zł albo i więcej i powie ci to samo może wtedy przekonasz się że wszytko jest oki
brrunon Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ja mam ten sam problem - klimatronik samoczynnie podnosi obroty silnika nawiewu w trybie MANUAL. I wiem na pewno, że tak nie powinno być... Ma ktoś jakiś pomysł ?, czujniki? coś innego ?
YATES Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja mam ten sam problem - klimatronik samoczynnie podnosi obroty silnika nawiewu w trybie MANUAL. I wiem na pewno, że tak nie powinno być... Ma ktoś jakiś pomysł ?, czujniki? coś innego ? Tak ma być
ykk Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja mam ten sam problem - klimatronik samoczynnie podnosi obroty silnika nawiewu w trybie MANUAL. I wiem na pewno, że tak nie powinno być... Ma ktoś jakiś pomysł ?, czujniki? coś innego ? Tak ma być Obciazasz bardziej silnik, to normalne.
Daimos Opublikowano 24 Grudnia 2008 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Jest to normalne zachowanie klimatronika. Zauważ, że jak ruszasz zimnym autem to nawiew startuje z poziomu takiego jaki miałeś ostatnio ustawiony podczas jazdy, następnie jak wzrośnie temp silnika to nawiew zwiększa samoczynnie wydajność aby dogrzać Ci jak najszybciej wnętrze do ustawionej temperatury, jak już zrobi się ciepełko to nawiew zmniejsza samoczynnie swoją wydajnosć (nawet do 1 kreseczki) i utrzymuje zadaną temperaturę. Działanie takie występuje zarówno w manualu jak i w trybie auto - osobiście sprawdzone
zbychzz Opublikowano 25 Grudnia 2008 Opublikowano 25 Grudnia 2008 ja u siebie mam tę samą sytuację, że na manual'u zmienia mi się siła nawiewu. Myślałem że to coś się popsuło w elektronice i myślałem o dobraniu się do tego ale skoro mówicie że to normalne - myślałem że manual to manual a nie półauto
domelq Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Wszystko jest w porzadku takie jest działanie tego typu
hary73 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 A u mnie ostatnio po włączeniu siła nawiewu działa maksymalnie mimo ręcznej jej regulacji. Można zmniejszać, zwiększać a ona wciąż wieje na maksa.Wszystko inne działa ok.Co jest przyczyną?
Rekomendowane odpowiedzi