Kucmin Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) Witam, posiadam bepiuntke z silnikiem 1Z. Od jakiegoś czasu, auto kopci mi na biało, ewentualnie szaro (do czarnego dymu to nawet nie jest podobne, stąd moje obawy). Nie jest to jakiś wielki dym, że nic za mną nie widać, ani nie jest on gęsty. Pytanie moje brzmi, czy jest jakiś skuteczny sposób na sprawdzenie czy to jest turbina, wtryski czy cokolwiek innego? Wolałbym ominąć sytuację, że oddam turbine do regeneracji, po czym okaże się, że problem nie ustal. Edytowane 13 Maja 2016 przez Kucmin
karaluch8 Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 Mi również kopci na biało. Zaraz po odpaleniu z rana, i jak jest rozgrzana i się przytrzyma ją na 3 tysiącach obrotach, chmura dymu za mną. Wtryski mechanik robił, zmienił niby 2 końcówki bo lały, ni uja dalej kopci. Lecz stawiam na źle zrobione wtryski, bo wszystko wskazuje u mnie właśnie na wtryski. Będę się brał za to na dniach, już sam to zrobię. Po raz 3 wyciągał wtryski, bo z tymi mechanikami uj szczela, Szkoda kasy na nich.
lukasz51237 Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 Możesz sprawdzić ile oleju masz w dolocie, płyn chłodzący znika? Ile oleju dolewasz?
Kucmin Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) płyn chłodzący nie znika, sprawdzę dzisiaj dolot. Tylko jakaś wskazówka gdzie dokładnie to sprawdzić? Olej znikał tylko jak był 5w, teraz zalalem 10w i nie znika w ogóle Edytowane 14 Maja 2016 przez Kucmin
Majkeltaker Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 ile ci tego oleju znikało na 5w ? jaki to był olej?? źle zrobiłeś że zmieniłeś na 10w mnie na 10w pił z 800ml a teraz na dobrym 5w40(valvoline synpower) na 5000 km zjadł mi 100ml oleju
lukasz51237 Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 Też znam przypadek że auto na 10w brało olej, a na 5w nie bierze nic. Zdejmii wąż przy ic i zobacz ile oleju wyleci, a zawsze coś wyleci nawet jak jest wszystko ok, tylko zmierz to jakoś bo to ważne.
Rekomendowane odpowiedzi