Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX]co to jest za urzadzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj elektryk wyjal mi radio z samochodu bo mi pobieralo za duzo pradu jak samochod byl w stanie spoczynku i padal akumlator jak samochod stal dluzej w garazu. Po wyjeciu tego radia zauwazylem taka mala metalowa puszke wielkosci stacji dyskietek sa na niej dwie nakleji i pisze po angielsku wiec przpisze co tam pisze "MTS-04 This equpment integrates the M20 communication module, manufactured in E.C. by SIEMENS AG and fully approved for operation in GSM networks" Czy ktos moze wie do czego ta puszka sluzy bo ja podejzewam ze to ma cos wspolnego z telefonem ale w moim aucie niestety nie ma telefonu. Dziekuje za odpowiedz pozdrawiam.

Opublikowano

prawdopodobnie była instalacja telefoniczna ale ktoś zdemontował

Opublikowano

To raczej na pewno moduł do instalacji telefonu komórkowego...

Opublikowano

dokładnie jak koledzy piszą jest to modół do komunikacji z radiem do telefonu komórkowego.

Opublikowano

Dla dobrego rozpoznania sprawdz i podaj numery VAG np 8E0 xxx xxx lub 4Fx xxx xxx

Opublikowano

Na tym module sa jedynie takie numery s/n 43791 to chyba numer seryjny oraz na drugiej naklejce jest takie cos B2/43791 SpyVip. Tak ta skrzyneczka wyglada podobnie do tego modulu BT aczkolwiek ma inne wyjscia. W sumie ja to wyjalem bo skoro nie uzywam to po co mi to podpinac. No chyba ze radio nie bedzie mi dzialalo jak mi elektronik je naprawi to wtedy to podopne :). Postaram sie pozniej jakas fotke wrzucic tak dla ciekawosci abyscie mogli zerknac :). Pozdrawiam[br]Dopisany: 03 Grudzień 2008, 16:23_________________________________________________image.php?v=Pq2v0zWJ

image.php?v=Pq2v1_JS

image.php?v=aV2f4err

image.php?v=Pq2v2SC0

Powyzej sa linki do zdjec tego modulu[br]Dopisany: 03 Grudzień 2008, 16:39_________________________________________________ Zdjecie[br]Dopisany: 03 Grudzień 2008, 16:40_________________________________________________http://www.postimage.org/image.php?v=aV2f4err

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq2v2SC0

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq2v0zWJ

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq2v1_JS

Cos mi sie te zdjecia nie chca wrzucic moze teraz bedzie juz dobrze

Opublikowano

to centralka od telefonu tylko ze nie ori. Popatrz na jakiej zasadzie działa bo warto to zostawic i uzywac[br]Dopisany: 03 Grudzień 2008, 21:26_________________________________________________moduł BT blaupunkta kosztuje ok. 350zł

także sprawdz czy po BT nie wykrywa telefonu

Opublikowano

tzn mam podpiac to urzadzenie i w komorce sobie wlaczyc BT i sprobowac sie polaczyc? Jak bedzie dzialalo to cos bedzie komputer wyswietal, bo ja nie wiem o co biega i dla mnie to czarna magia. Opisz jak to zrobic. Dziekuje

Opublikowano

tzn mam podpiac to urzadzenie i w komorce sobie wlaczyc BT i sprobowac sie polaczyc? Jak bedzie dzialalo to cos bedzie komputer wyswietal, bo ja nie wiem o co biega i dla mnie to czarna magia. Opisz jak to zrobic. Dziekuje

zrób właśnie to co napisałeś, i sprawdź , czy tel łączy sie z tym urządzeniem przez BT
Opublikowano

A jak sie polaczy to w takim razie na jakiej zasadzie to ma dzialac?

Opublikowano

powinno działac jako zestaw głosnomówiący do radia, tak mi sie wydaje. nie masz przypadkiem jakiegos mikrofonu wyciągnnietego naprzykład na przednim słupku albo z podsófitki ???

Opublikowano

powinno działac jako zestaw głosnomówiący do radia, tak mi sie wydaje. nie masz przypadkiem jakiegos mikrofonu wyciągnnietego naprzykład na przednim słupku albo z podsófitki ???

Na książkę telefoniczną nie masz co liczyć jak to jest w RNS-E ale użadzenie będzie pełniło funkcję zestawu głośnomówiącego

Najważniejsze to zobacz czy widzi twój telefon te urządzenie