yuhri Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 szukałem na forum i nie znalazłem więc pytam co polecacie jako początek podnoszenia mocy w silniku TDI 90km do kwoty 2000: wtryski czy chip czy może jeszcze coś innego ? i gdzie najlepiej oddać audi na takie modyfikację w małopolsce ? i jeszcze jedno pytanie : czy zmiana wtrysków ma wpływ na zużycie paliwa i trwałosć silnia??
spanky Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 czy zmiana wtrysków ma wpływ na zużycie paliwa ma czy zmiana wtrysków ma wpływ na trwałosć silnia?? nie ma
yuhri Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Opublikowano 17 Lutego 2007 tylko że wtryski to koszt ok 1000 a chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę więc suma tego przekracza moje aktualne możlwiosci...w takim razie na razie chip czy wtryski? i mam nadzieję że ktoś udzieli mi sensowniejszej odpowiedzi niż "załóż box i koniec Twych cierpień"
Hugo Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę Przesadzasz z tą ceną.Da się zrobić program u najlepszych speców w Polsce za dużo mniej
pet3r Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 mam nadzieję że ktoś udzieli mi sensowniejszej odpowiedzi niż "załóż box i koniec Twych cierpień" na tym forum nikt nie udzieli Ci takiej odpowiedzi no, moze kilka osob ale raczej wiekszosc bedzie za wtryskami i programem
yuhri Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Opublikowano 18 Lutego 2007 usłyszałem tak w pewnym serwisie na terenie krakowa i doszedłem do wniosku że spytam ludzi którzy faktycznie się na tym znają a nie wciskają ludziom magiczne czarne pudełeczka "gwarantujące "zmniejszenie zużycia paliwa i zwiększenie osiągów...nie wierzę w boxy i magnetyzery,wierzę chipy i wtryski,na resztę jeszcze będzie czas...
Gość Keżor Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 o chipie pogadaj z Murzynem, albo wpadnij na spot do krakowa to sie wszystkiego dowiesz. i nazwij temat jak jest to opisane w regulaminie
spanky Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę Przesadzasz z tą ceną.Da się zrobić program u najlepszych speców w Polsce za dużo mniej a i wtryski tez sa tansze ....
Rogalotti Opublikowano 24 Lutego 2007 Opublikowano 24 Lutego 2007 Najpierw załóż wtryski, to one są najważniejsze w Twoim silniku i to od nich zależy jego poprawna praca i kondycja. Ew. zapraszam na PW. Pozdrawiam.
Gość Murzyn Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 Najpierw załóż wtryski, to one są najważniejsze w Twoim silniku i to od nich zależy jego poprawna praca i kondycja. dokladnie tak. Wtryski juz gdzies pisalem, ale godne zainteresowania sa http://www.bosio-estfb.it/index.htm i z VW transportera 2.5TDI 150KM
Rogalotti Opublikowano 3 Marca 2007 Opublikowano 3 Marca 2007 Najpierw załóż wtryski, to one są najważniejsze w Twoim silniku i to od nich zależy jego poprawna praca i kondycja. dokladnie tak. Wtryski juz gdzies pisalem, ale godne zainteresowania sa http://www.bosio-estfb.it/index.htm i z VW transportera 2.5TDI 150KM Szczególnie do seryjnego mechanicznie i elektornicznie AHU
woren Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Podazajac tym tokiem ze najpierw wtryski a potem chip np w Vtech'u to w przypadku wlasnie AHU jakich rozsadnych przyrostow mozna by sie spodziewac? Rozsadnych w znaczeniu, nie narazajacych silnik na zbyt przyspieszone niz nominalne zuzycie. Pozdrawiam. [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 12-03-2007, 19:50 ] druga prośba już : proszę zachowaj zasady forum i zawitaj do działu Newbie
Rogalotti Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Mogę powiedzieć za siebie. Po takim zabiegu jak motorownia jest ogólnie ok wychodzi średnio 130km i 290-300Nm. Pozdrawiam
Gość MorgothDBMA Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Wal ile tylko da się aż do dymienia, tego nie przeskoczysz..... no chyba że więcej mechanicznych zmian Granica u mnie to dokładnie to co mam 126 KM @ 292,5 Nm :twisted: :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi