Skocz do zawartości
IGNOROWANY

dylemat wtryski czy chip ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukałem na forum i nie znalazłem :( więc pytam co polecacie jako początek podnoszenia mocy w silniku TDI 90km do kwoty 2000:

wtryski czy chip czy może jeszcze coś innego ? i gdzie najlepiej oddać audi na takie modyfikację w małopolsce ?

i jeszcze jedno pytanie : czy zmiana wtrysków ma wpływ na zużycie paliwa i trwałosć silnia??

Opublikowano

wtryski plus chip

Opublikowano
czy zmiana wtrysków ma wpływ na zużycie paliwa

ma

czy zmiana wtrysków ma wpływ na trwałosć silnia??

nie ma

Opublikowano

tylko że wtryski to koszt ok 1000 a chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę więc suma tego przekracza moje aktualne możlwiosci...w takim razie na razie chip czy wtryski? i mam nadzieję że ktoś udzieli mi sensowniejszej odpowiedzi niż "załóż box i koniec Twych cierpień"

Opublikowano
chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę

Przesadzasz z tą ceną.Da się zrobić program u najlepszych speców w Polsce za dużo mniej :wink:

Opublikowano
mam nadzieję że ktoś udzieli mi sensowniejszej odpowiedzi niż "załóż box i koniec Twych cierpień"

na tym forum nikt nie udzieli Ci takiej odpowiedzi :D no, moze kilka osob ale raczej wiekszosc bedzie za wtryskami i programem :)

Opublikowano

usłyszałem tak w pewnym serwisie na terenie krakowa i doszedłem do wniosku że spytam ludzi którzy faktycznie się na tym znają a nie wciskają ludziom magiczne czarne pudełeczka "gwarantujące "zmniejszenie zużycia paliwa i zwiększenie osiągów...nie wierzę w boxy i magnetyzery,wierzę chipy i wtryski,na resztę jeszcze będzie czas...

Opublikowano

o chipie pogadaj z Murzynem, albo wpadnij na spot do krakowa to sie wszystkiego dowiesz. i nazwij temat jak jest to opisane w regulaminie :bicz:

Opublikowano
chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę

Przesadzasz z tą ceną.Da się zrobić program u najlepszych speców w Polsce za dużo mniej :wink:

a i wtryski tez sa tansze .... :wink:

Opublikowano

Najpierw załóż wtryski, to one są najważniejsze w Twoim silniku i to od nich zależy jego poprawna praca i kondycja.

Ew. zapraszam na PW.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Najpierw załóż wtryski, to one są najważniejsze w Twoim silniku i to od nich zależy jego poprawna praca i kondycja.

dokladnie tak.

Wtryski juz gdzies pisalem, ale godne zainteresowania sa

http://www.bosio-estfb.it/index.htm

i z VW transportera 2.5TDI 150KM

Opublikowano

dokladnie tak.

Wtryski juz gdzies pisalem, ale godne zainteresowania sa

http://www.bosio-estfb.it/index.htm

i z VW transportera 2.5TDI 150KM

Szczególnie do seryjnego mechanicznie i elektornicznie AHU :wink:

Opublikowano

Podazajac tym tokiem ze najpierw wtryski a potem chip np w Vtech'u to w przypadku wlasnie AHU jakich rozsadnych przyrostow mozna by sie spodziewac? Rozsadnych w znaczeniu, nie narazajacych silnik na zbyt przyspieszone niz nominalne zuzycie.

Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 12-03-2007, 19:50 ]

druga prośba już : proszę zachowaj zasady forum i zawitaj do działu Newbie

Opublikowano

Mogę powiedzieć za siebie. Po takim zabiegu jak motorownia jest ogólnie ok wychodzi średnio 130km i 290-300Nm.

Pozdrawiam

Gość MorgothDBMA
Opublikowano

Wal ile tylko da się aż do dymienia, tego nie przeskoczysz..... no chyba że więcej mechanicznych zmian

Granica u mnie to dokładnie to co mam 126 KM @ 292,5 Nm

:twisted: :twisted: