etines8 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Witam, Chce podłączyć kolejne urządzenie w schowku. mam kabel do zmieniarki mam z rozdzielaczem, ale nie światłowód. Nie chce wydawać kasy na nowy. Tak wymyśliłem i zrobiłem rozdzielacz z starej wiązki. To mój pierwszy raz, na chłopski rozum, na kostkach są kierunki przepływu światła i tym się kierowałem (wejście->wyjście) niżej schemat. Chce żeby ktoś kto ma pojecie potwierdził mi, czy zrobiłem to dobrze? Później wpinam się w sterownik pod deską roz. podłączam do ami i do zmieniarki.
bin85 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Czy dobrze rozumiem chcesz samemu wykonać rozdzielacz z powyższego schematu ?
etines8 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Już to zrobiłem tylko nie podłączyłem szukam ami Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
szogun0 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 W teorii dobrze. Kwestia czy sam ciąłeś światłowód, czy już miałeś pocięty. Bo z tym może być problem.
Klejk Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Akurat robię przy swiatlowodami i coś o tym wiem. I obstawiam że jeżeli to było robione w warunkach domowych i na domowym sprzęcie to na bank nie będzie działać...
etines8 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Wszystko jest zrobione p&p w wtyczce jest zaślepka blokująca światłowód, wszystko rozebrałem i połączyłem jak wyżej, żadnego cięcia i dłubania. Jeden światłowód przedłużyłem ory. Przedłużka z poprzedniej wiązki Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
wrclaguna Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 do AMI potrzebujesz tylko mase zasilanie oraz diagnozemasz MMI 2G LOW ?
etines8 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Mam MMI 2G high z B&O Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Kodzak33 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 skrócić światłowód to nie problem wystarczy mieć ostry nóż lub gilotynke alby nie zgnieść kryształków
shaqal Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Moge wykonać dowolną wiązke światłowodową jeśli szukasz krótszej albo dłuższej.
Rekomendowane odpowiedzi