Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 CCWA Brilliant Red Avant , ROTOR 19" STAGE PERUN 344KM/620 Nm ostatnia str.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Naopewno ktoś kto cofa liczniki też to ogarnie , musi być tylko soft do odczytania i zapisu epromu:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Obiecane fotki wnętrza, wszyscy mają piano... mam i ja:)))91392848843bf0a218ae584cd46ace44.jpge0e1cb36975083dd26d6d24479ff53a8.jpg

I okazyjnie kiera z b8 :)361b07d834801d4ef90f2e05c2aae9f4.jpg

Opublikowano

Teraz strach to piano dotykać co by nie popalcować albo nie zarysować. ; )

Kierę trzeba było pakować od razu z polifta, robi lepszą robotę.

Opublikowano
  • Autor

Piano mam lakierowane, nie ori :) malowal mi znajomy lakiernik tak pieczołowicie że malo co sie rysuje, w komorze wszystko robione i nic nie siada, a jest gość na allegro i malowal em u niego ramkę licznika w a6 c6 to masakra, nie dość ze się rysuje masakrycznie to jeszcze siadlo i zrobilo sie porowate i matowe :/

Opublikowano

Ile tak średnio lakiernik wola za malowanie dekorów?

Opublikowano

Jechałaś w sobotę do SCC ?

Opublikowano
  • Autor

Taak w ostatniej chwili cie zauważyłem, tak jakby moje auto patrzylo w lustro :DD

Lakierowanie po znajomosci 200 zl za kpl, to jak za darmo bo uzywki 1200 za kpl wiszą na olx

Opublikowano

Bardzo ladne:)

Opublikowano

Bardzo fajna sztuka, i to serce, swiezutkie i zdrowe. Niech służy.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Plus tego silnika jest taki ze lancuchy sa ciche, ale trzeba pamietac ze oliwa co 10 tys jak doszedlem do 12 zaczal sie rozrząd odzywać, ale po wymianie cisza :) olej millers ee longlife 5w30 504/507 , kolejny plus to brak wyciekow , ale wtryski niestety to tez piezoelektryki, moze troche lepsze niz te pierwsze ale ostatnio zauwazylem ze rano puszcza chmurke , w dodatku przy wysokich obrotach zaczelo wyrzucac blad cisnienia paliwa a ze jestem na tym punkcie uczulony to wtryski od razu poszly na stół.... 2 umarły, reszta super , jak to piezo , a na poczatku roku byly testowane przed montazem i byly igły.. zycie :)

Opublikowano

Super auto i do tego ten silnik :) ja bym poszedl w lepszy olej. Valvo, motul albo LM ;) millers wedlug mnie to średniak. Z wymianą oleju niea co zwlekać do 12tys.

Tak ogóle to jaki koszt wtryskow?

Opublikowano
  • Autor

Około 1000 zl za sztukę po fabrycznej reg bosch, na motulu u kolegi niestety łańcuchy bylo mocno słychać w ASB , wielu ludzi ze swiatka tuningu mówiło, motul do 3.0 tdi sie nie nadaje, chociaż w 1.9 lałem tylko specifica 505.01 :) liqui nie testowałem

Opublikowano

Tego nie wiedziałem ale cos musi miec na rzeczu motul bo jak lałem go do b5 to praca silnika była twardsza niż na castrolu :/

Ja obecnie w 1.9 BRB używam Valvoline SynPower Xtreme XL-III C3 5W30 i jestem zadowolony.

Co do wtrysków to myślałem, ze droższa impreza bedzie ale w sumie przy wymianie 6 robi sie juz fajna suma... :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ceny po rabatach na serwis z sieci AP , cena fabrycznie nowego bez zwrotu starego to okolo 1400 zl po rabatach :) wiec tanio nie jest , przy 6 sztukach nowkach mamy 8400 zl :)

No doklanie 3.0 tdi na motulu tez chodziło twardziej niz na castrolu, ogolnie zalecaja castrola professional ale tylko aso w litrowkach .... cena zabija... okolo 90 zl za litr

Opublikowano

No doklanie 3.0 tdi na motulu tez chodziło twardziej niz na castrolu
coś w tym jest , u siebie zawsze zalewam LM 4200 , ostatnio zalałem motula silnik całkiem inaczej chodzi na nim tzn głośniej , teraz znowu zalałem LM + ceratec , aż miło bardzo mięciutko sobie bulgocze
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Widziany dziś na Dąbrowie, pogadane chwile na światłach :) Fajnie wygląda, ale tak jak wspomniałeś gwint zrobił by dodatkową robotę, ale za to całkiem ładnie brzmi. Pozdrawiam :hi:

Opublikowano
  • Autor

Miło było poznac :) ładne b7 ale nie wiedziałem ze masz taka ladna eske ;) mam slabosc bo mialem dwie b6, 1.9 i 2.5 :)

Opublikowano

Nowy modzik - a kto powiedział że się nie da :D wszystko działa - obrotomierz kręci się do 4,5 tyś temperatura oleju też jest wyświetlana :D

7791cb988150c604med.jpg

4cd2ec1b85c8ced3med.jpg

Wiem wiem muszę ogarnąć szybkę :D

CO wszystko potrzebujęm to zostavic S4 V8 licznik do A4 B7 2.0TFSI ?

Opublikowano

Miło było poznac :) ładne b7 ale nie wiedziałem ze masz taka ladna eske ;) mam slabosc bo mialem dwie b6, 1.9 i 2.5 :)

no eska też jest :) Ale niestety trzeba sprzedać. 3 auta to za dużo. ;)

Powiedz mi sam ogarniałeś ten licznik? Czy byłeś u kogoś?

Opublikowano
  • Autor

Kupilem sam, szybke sam przelozylem a flash epromu zeby immo dzialalo u znajomego ;)

Nowy modzik - a kto powiedział że się nie da :D wszystko działa - obrotomierz kręci się do 4,5 tyś temperatura oleju też jest wyświetlana :D

7791cb988150c604med.jpg

4cd2ec1b85c8ced3med.jpg

Wiem wiem muszę ogarnąć szybkę :D

CO wszystko potrzebujęm to zostavic S4 V8 licznik do A4 B7 2.0TFSI ?
Nie rozumiem do konca ale potrzebujesz licznika i kogoś kto dysponuje programem do flashowania epromu ;)

Opublikowano

Zegary super :) swietny mod