iwadrian Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Przeczytałem na forum o podświetleniu kratek nawiewów i widziałem jak to wygląda u kolegi w modelu b7. Wydłubałem jedną z kratek w mojej audi i okazało się, że od pokrętła wychodzą dwa kable zakończone kostką która jst wolna i nigdzie nie podpięta.przeszukałem przestrzeń pod konsolą ale nie znalazłem instalacji do podłączenia tych kostek. Zrobiłem więc własną instalację:od wszystkich kratek pociągnąłem kable do wiązki od podświetlenia popielniczki.Teraz pokrętła w kratkach mam pięknie podświetlone i zciemnia się ono wraz z regulacją podświetlenia wszystkich przełączników i zegarów. Dziwi mnie dlaczego kratki były przystosowane do pod swietlenia a mimo to nie było to podłączone.kratki oryginalne nie wymieniane. Jak Jest w waszych b6-tkach czy macie podświetlane kratki, czy może ktoś ma tak samo jak w moim aucie
alex181266 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 u mnie kratki nie miały kabelków wymieniłem, podłączyłem i teraz jest :>
Bieniek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 POkaz jakies zdjecie Twojej instalacji co zrobiles.Duzo roboty?Musze u siebie zobaczyc co tam siedzi i tez zrobic
iwadrian Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zdjęć nie porobiłem niestety .Poodcinałem kostki od kabli przy kratkach i poprzedłużalem kable. Wymontowałem osłone plastikową pod kolumną kierownicy,radio,panel klimy,schowek aby poprzeciągac przewody i popielniczkę aby dostać się do wiązki od jej podświetlenia.Przewody z bocznych kratek przeciągnąłem do otworu w konsoli gdzie znajduje się środkowa kratka. Kable do zasilania podpiąłem do wiązki podswietlenia popielniczki która znajduje się pod popielniczką i przeciągnąłem za panelem klimy i radiem do góry również do otworu środkowej kratki w tym miejscu wszystkie połączyłem z przewodami od podświetlenia popielniczki.Trzeba pamiętać aby przewody podłączyć biegunowo(+ do + i - do -)przy kratkach -czarny + niebieski.Całość zajęła około dwóch godzin.[br]Dopisany: 06 Grudzień 2008, 21:06_________________________________________________ IWADRIAN umnie było tak samo No i jak zrobiłeś do tego instalację?
Kuba36 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/b6_all_montaz_podswietlanych_kratek_nawiewow_element_pakietu_oswietlenie-t20727.0.html
kolunio Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 no i ja sprawdze u siebie czy są kable [br]Dopisany: 07 Grudzień 2008, 19:58_________________________________________________noi nie mam kabelków do podświetlania kratek pewnie duzo roboty jest zeby kratki swieciły ??
Rekomendowane odpowiedzi