Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Asfaltowe plamy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nastepujacy problem: mam problem z plamkami prawdopodobnie pochodzacymi z asfaltu. Wie ktos moze jak to usunac??

Opublikowano

Są specjalne spraye na asfalt! Ale ja mam dobry środek, sprawdzony-Kagera "do czyszczenia silnie zabrudzonych powierzchni" :good: W Focie kupuje 5l za 39zł. Usuwa smołę, robale nalot na felgach, super czyści silnik itd. Jest przy tym neutralny dla lakieru gumy czy plastików! Polecam! :hi:

Opublikowano

Benzyna ekstrakcyjna asfalt schodzi . lejemy na szmatke i myjemy plamy nie szkodzi lakierowi

Opublikowano

Ja również używam benzyny ekstrakcyjnej. Tania i skuteczna. :good:

Opublikowano

zwykłym ON nie ma nic lepszego :decayed:

Opublikowano

dla mnie mistrz

prep_do_us_smoly_006_00ico.jpg

psikamy czekamy 6 do 10 min wycieramy scierka i po problemie płukamy auto i jest piekne

żadnej ekstrakcyjnej szkoda lakieru

Opublikowano

Ja się mocno zdziwiłem kiedyś podczas woskowania, bo ten twardy wosk z puszki elegancko rozpuścił wszystkie ślady z lepiku. Jest napewno bezpieczniejszy dla lakieru niż benzyna :good:

Opublikowano

benzyna ekstrakcyjna nie niszczy lakeirów pokrywanych lakierami bezbarwnymi... co innego na zwyklej emali. Jak masz metalik badz perelke lej i gwarantuje Ci ze z lakierem nic Ci sie nie stanie (koszt 3.50)

Opublikowano

benzyna ekstrakcyjna nie niszczy lakeirów pokrywanych lakierami bezbarwnymi... co innego na zwyklej emali. Jak masz metalik badz perelke lej i gwarantuje Ci ze z lakierem nic Ci sie nie stanie (koszt 3.50)

jak masz srebrne auto to moze tego nie widac :)

Opublikowano

Mialem same dopy z chemi ale... jak benzyna ekstrakcyjna moze cokolwiek naruszyc w strukturze lakieru bezbarwnego ? : :wallbash:

Opublikowano

Profesjonalny srodek kosztuje grosze a nazwa jego to DECABIT ! tyle ze trzeba uwazac na rejestracje... i czerwony kolor...

Opublikowano

ja ten co podałem firmy NIGRIN

jest dobry bo nie jest jakis strasznie chemiczny rozpuszcza smołe w oczach i ma przyjemny zapach ;P

auto po tym preperacie wygląda jakby było ropą wysmarowane :P strasznie tłuste :P

ale po spłukaniu karcherem zostaje jedna wielka tłusta plama ale na ziemi ;P

najpierw psikamy

odczekujemy 6 do 10 min

potem szmatka wycieramy auto :P najlepiej białą :) zeby zobaczyc jak smoła schodzi :)

potem myjemy normalnie i juz :)

Opublikowano

Mam nastepujacy problem: mam problem z plamkami prawdopodobnie pochodzacymi z asfaltu. Wie ktos moze jak to usunac??

czterochlorek etylu

Opublikowano

Dawno dawno temu plamki z asfaltu to się margaryną usuwało :naughty: i też dawała radę :good:

Opublikowano

Dawno dawno temu plamki z asfaltu to się margaryną usuwało :naughty: i też dawała radę :good:

dokładnie tak. Działa na pewno, bo ostatnio usuwałem kilka plamek nie mając nic pod ręką... pozniej na kolacje suchy chleb :decayed:

Opublikowano

benzyna ekstrakcyjna lub czterochlorek (tri) napewno nie szkodzi a jest tanie i skuteczne :wink4:

znam to z autopsji bo pracuje przy "asfalcie, smole, emulsji itd" :>

Opublikowano

zwykłe masło... najtaniej, najlepiej, najekologiczniej :kox:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

ja użyłem raz ten preparat i żałuję do tej pory bo takie jakiś dziwne plamy pozostawały i zmatowienia że :wallbash:

(użyte zgodnie z instrukcją)

anty-smola.jpg

nie polecam

:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Opublikowano

Benzyna ekstrakcyjna asfalt schodzi

zwykla Pb95 tez dziala swietnie :kox: i jest zawsze pod reka

Opublikowano

e tam te preperatty to sie nie nadaja :) najlepszym preperatem do scieranias moły jest rozpuszczalnik nitro ;)