rrrudy25 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca (edytowane) Sprawdzę jutro na moim "profsjonalnym" sprzęcie 👍 Edytowane 11 Marca przez rrrudy25
rrrudy25 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 13 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Sterownik 17, Bajt 17 deaktywuj bit 2. Zrobię to tym,bo wydaje się że błądzę 😅
Muskel1 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Tak, wchodzisz w zestaw wskaźników 17, następnie w kodowania (07), następnie idziesz do Bajtu 17 i odznaczasz Bit 2. 1
rrrudy25 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Kliknąlem pomocnik kodowania i znalazłem pod Byte 10 ostrzeżenie o klockach Reszta ikon jak widać jest pusta
Muskel1 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Masz tylko 11 Bajtów w zegarach więc to kodowanie nie pasuje do Twojego licznika. Poszukaj od Bajtu 0 czy w któryś z bitów jest opisany jako czujnik zużycia klocków i go deaktywuj. 1
rrrudy25 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Ok,rozumiem To tak jak na zdjęciu jest pod 10 (bit0)i nie było odznaczone czyli ktoś już to wyłączył(albo było)a błędami dalej sypie,lipa Edytowane 12 Marca przez rrrudy25
rrrudy25 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Z tego co wyczytałem w twoim temacie to tym chinolem (vcds) tego nie zrobię. Zapytam znajomego czy ma taką opcję w swoim kombajnie A nie ....coś mieli😁 Edytowane 12 Marca przez rrrudy25
Muskel1 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Zrobisz, wchodzisz tym razem Centr.zesp.elektr. (09) następnie w kodowania (07), następnie idziesz do Bajtu 17 i odznaczasz Bit 2. 1
rrrudy25 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Spróbuję jutro to co napisałeś 👍 Tymczasem auto scan zrobiony chinolem Wrzucę foty bo lapek nie może łączyć się z netem,drzwi kierowcy czasami się otwierają,ogarnę to na dniach Dziwią mnie te błędy na Can gateway
Muskel1 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Auto-scan zapisuje się najpierw na dysku w formie pliku tekstowego .txt, następnie wrzucamy taki plik na forum. Zdjęca są niestety nieprzydatne😉 1
rrrudy25 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Pierwszy raz to robię,spróbuję się jutro poprawić😇, dzięki
rrrudy25 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Taki autoscan mi program zapisl na lapku,moze byc? Scan-WAUZZZ8K59A009272-20240312-1249-307640km.txt
rrrudy25 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca 19 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Zrobisz, wchodzisz tym razem Centr.zesp.elektr. (09) następnie w kodowania (07), następnie idziesz do Bajtu 17 i odznaczasz Bit 2. Królu złoty... 🤌🍺
Muskel1 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Auto-scan jest ok Co do kodowania czujnika zużycia klocków, musisz tak jak napisałem, wejść tym razem w sterownik Centr.zesp.elektr. (09), następnie w kodowania (07), następnie idziesz do Bajtu 17 i odznaczasz Bit 2. Błąd w sterowniku Gateway spowodowany jest rozładowanym akumulatorem. Gdy napięcie aku spadnie poniżej definiowanej wartości progowej, uaktywnia się system zarządzania energią. 1
rrrudy25 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca To super Kodowanie jest dokładnie tam gdzie napisales,oznaczyłem i nie drażni oczu👍 Reasumując aku może być już slabawe?,czasami zaświeca się kontrolka od Aku i komunikat po gebelsku
Rekomendowane odpowiedzi