sołtys85 Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Napewno sprawdzałeś po samym kluczyku? Dokładnie po samym kuluczyku bez odpalenia. Na lewym lusterku miałem 12,8 a na prawym 13,1 po odpaleniu jest po 14,2. Jest to najprawdopodobniej spowodowane, że dzień wczęsniej ładowałem aku i przeładowałem, nie sprawdzałem napięcia na celach bo sie rozpadało.
jarek3251 Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Napewno sprawdzałeś po samym kluczyku? tak napewno jest tak jak pisze
_Solar_ Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 jarek3251 jak to zmienić to masz wszystko opisane na 1 stronie tego wątku.Przerób sobie na grzanie po tylnej szybie i bedziesz miał pełna kontrolę
jarek3251 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 i zrobiłem to już nie wiem jak u was ale u mnie było tak jak pisałem po włączeniu tylnej szyby lustra grzały do momentu wyłączenia stacyjki przerobiłem to tak iz za podgrzewanie luster odpowiadał pin 3 we włączniku tylnej szyby a co okazało sie pin 4 był wolny i na nim to właśnie pokazywało sie 12v po włączeniu i znikało po wyłączeniu tylnej szyby także u mnie operacja to tylko było wymiana z 3 na 4 pin kabelka pozdro :>
krzysztof_waldi Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Chciałbym pokazać prostszą wersje przerobienia podgrzewania lusterek z "po kluczyku" na grzanie "po tylnej szybie" i uwzględnić w obwód bezpiecznik nr.9 10A od fabrycznego podgrzewania luster. Mowa o Audi A4 z 1998 roku. Kolega morgal opisywał jak tego dokonać, lecz ominął zabezpieczenie obwodu lusterek bezpiecznikiem, który i tak już jest. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_przerobienie_podgrzewania_lusterek_po_kluczyku_na_grzanie_po_tylnej_szybie-t56629.0.html Bezpiecznik Nr.26 30A (tylna szyba) jest za duży aby zabezpieczyć podgrzewane lusterka. Oczywiście gratki za wykonanie opisu i wykonanie jego opcji. Przy tej przeróbce nie musimy dokładać przewodu na prawą stronę auta bo i tak już go mamy. Cały mod polega na przepięciu przewodu zasilającego lusterka z szyny "X" na zasilanie po przekaźniku podgrzewania tylnej szyby. Wszystko wykonujemy przy przednim lewym słupku. Nie będę rozpisywał jak rozebrać i złożyć osłonę bezpieczników i słupka. Zdjęcia przedstawiają cały mod. Pozdrawiam klub
Rekomendowane odpowiedzi