Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Czerwona seria Pro Line Sport - Siemin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem pochwalić się swoją furą (mimo, że to seria, lecz uważam że w stanie dobrym+ :) )

Silnik seria 1.8t o oznaczeniu AWT + downpipe i wydech na jednym, przelotowym tłumiku z nierdzewki (to chyba jedyna modyfikacja... No może nie licząc Zenonów i ori grilla RS4).

Wnętrze: Seria... Recaro, czerwone dekory, 2din symphony, ramka mieszka zmiany biegów w hydrografice a'la RS4, siatki, pokrowce na narty bla bla bla... Seria :)

Nadwozie: Gwint, BBS LM :D na oponach 215/35R19 z przodu i 225/35R19 z tyłu.

Samochód mam już/dopiero 3 lata - naprawdę jestem bardzo zadowolony z samochodu, kompletnie zero problemów (oby tak dalej) - jestem świeżo po wymianie napinacza i łańcucha i myślę, że samochód posłuży mi jeszcze kolejne 2-3 lata :)

Plany: na pewno chciałbym przekroczyć magiczną (dla mnie) barierę 2xxKM - lecz obecnie są inne priorytety i niestety każda złotówka idzie na co innego :( Powoli przymierzam się do zmiany tarcz na 312mm (niestety za dużo kombinowania i za duże koszty jak dla mnie na tą chwilę, żeby wpakować większe heble :( ). Przydałoby się z zewnątrz poprawić listwę nad rejestracją i może jeszcze dorzucić spoiler z RS4 - myślę, że to wystarczy :)

Poniżej dołączam kilka zdjęć (obecnie grill RS4 w satynowej "obramówce", nie czarnej jak na zdjęciu - nie chciałem malować nowego grilla, ale chyba wrócę do czarnego, może okleję folią, a może hydrografika...)

ejshwzis.jpg

eij2hmic.jpg

dp3ddksd.jpg

Pozdrawiam wszystkich fanów Audi ;)

Edytowane przez Siemin

Opublikowano

Bardzo ładna, powodzenia

Opublikowano

Elegancko się prezentuje ;)

Opublikowano

długo go masz? bo jezdze czesto dosc do kumpla na halembe i jej jeszcze nie widu :decayed:
ps:koks furmanka :hi:

Opublikowano

Piękny kolor! Pokaz ten satynową obramówkę bo też mam zamiar u siebie taką wstawić :)

Opublikowano
  • Autor

długo go masz? bo jezdze czesto dosc do kumpla na halembe i jej jeszcze nie widu :decayed:

Jestem z innej dzielnicy, ale często bywam w Aquadromie :-)

Opublikowano

Jestem z innej dzielnicy, ale często bywam w Aquadromie :-)

w sumie daleko niema ;)

Opublikowano

312 wyglądają lepiej, ale jakiejś oszałamiającej różnicy w hamowaniu nie ma niestety :kwasny:

fura 1 klasa :thumbup1: daj więcej fotek

też tak mówiłem, 2-3 lata i sprzedam a w tym roku w dowodzie już nie będzie gdzie wbić pieczątki po przeglądzie :grin:

Opublikowano
  • Autor

Postaram się na dniach dorzucić więcej fotek :) Co do hampli... Wiem, że nie ma oszałamiającej różnicy, a nawet słyszałem, że nie ma żadnej różnicy prócz tego właśnie, że lepiej wypełnia felgę :)

Edytowane przez Siemin

Opublikowano

Auto koks :kox: Pakiet S4 robi robote , kółko też fajne. Pokaż jeszcze ten środek ;)

Opublikowano
  • Autor

Auto koks :kox: Pakiet S4 robi robote , kółko też fajne. Pokaż jeszcze ten środek ;)

Jak dorwę aparat, a w weekend wyjeżdzam do DE - to porobię więcej fotek, nie chcę wrzucać fotek z telefonu ;) Planuję przy okazji jechać na Nürburgring, więc może uda się zrobić jakieś fajne foty w fajnym towarzystwie ;)

Opublikowano

Piekna sztuka ;] Tylko silnik nie ten :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Silnik nie ten, napęd nie ten... Chciałoby się coś więcej, ale nie znajdę już raczej tak bezproblemowego auta - nie mogę się z tym autem rozstać, mimo że miałem kilka naprawdę dobrych propozycji :)

Opublikowano

Czemu silnik nie ten? awt to najlepszy silnik z b5 do modzenia jeśli chodzi o elektronike.

Opublikowano
  • Autor

Czemu silnik nie ten? awt to najlepszy silnik z b5 do modzenia jeśli chodzi o elektronike.

Kolega Boosman miał pewnie na myśli, że pod maską powinno być V6, bo wygląda jak S4, a to tylko 1.8T ;)

Opublikowano

Siemin jak bedziesz lecial na nurburgring daj znac moze sie razem spotkamy zrobimy pare kolek . Wybieram sie tam juz jakis czas mimo ze tak blisko mam. Jak cos wal pw. Pozdro

Opublikowano

Kolega Boosman miał pewnie na myśli, że pod maską powinno być V6, bo wygląda jak S4, a to tylko 1.8T ;)

Dokładnie ; ]

Opublikowano

Silnik nie ten, napęd nie ten... Chciałoby się coś więcej, ale nie znajdę już raczej tak bezproblemowego auta - nie mogę się z tym autem rozstać, mimo że miałem kilka naprawdę dobrych propozycji :)

i sie nie rozstawaj ludzie gadali gadaja i beda gadac i niech sie je... :decayed: jezdzisz i widzisz co masz a wieksze motory to jak ma sie jakąs luzna kase to mozna kupowac

Opublikowano

pakiet s4 i ten kolor robią robote

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Siemin jak bedziesz lecial na nurburgring daj znac moze sie razem spotkamy zrobimy pare kolek . Wybieram sie tam juz jakis czas mimo ze tak blisko mam. Jak cos wal pw. Pozdro

Chętnie, ale jeszcze nie wiem w jaki dzień pojadę, a jak pojadę to tylko rekreacyjnie jedno kółko zaliczyć i później pocykać jakieś foty i pooglądać jak inni jeżdżą :) ogólnie u dojczów będę jakieś dwa tygodnie, tylko ze ba początku sierpnia jest trochę różnych imprez, wiec chyba najbardziej prawdopodobne będzie, że pojadę 8.08 (w rocznicę mojego ślubu :) ).

Małe podsumowanie wakacyjne ;)

Przez 2 tygodnie zrobiłem niecałe 4tysiące kilometrów - auto spisało się znakomicie - jestem bardzo zadowolony. Oczywiście tak jak pisałem wcześniej - odwiedziłem Nurburgring (miałem w jedną stronę niecałe 400km, ale warto było jechać i zrobić kilka kółek ;) ). Samochód na torze naprawdę super się spisał, byłem zaskoczony że aż tak dobrze trzyma się drogi, nie miałem wcześniej okazji go tak wypróbować :) Tor to po prostu bajka - różnica wysokości jest naprawdę odczuwalna (o ile się nie mylę różnica wynosi około 300m), trzeba bardzo uważać, co chwile jakieś Porsche, Ferrari i inne superfury wyprzedzają ;) podczas pierwszego okrążenia naliczyłem 4 stłuczki (w tym 2 Nissany GTRy :( ).

Poniżej 3 zdjęcia:

9qyycuzl.jpg

mlhtm42j.jpg

zj4kyk2f.jpg

Przez cały urlop nie robiłem zdjęć samochodu, postaram się na dniach zrobić zdjęcia wnętrza i grilla... Tylko wcześniej muszę go dokładnie opłukać z muszek i wyczyścić z przodu :)

Pozdrawiam!