Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sruba od gornych wahaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To pryskanie wd-40 nic nie daje. Nie ma co sobie d*py zawracać. Tylko specjalny ściągacz lub wybicie wybijakiem na dobrym kowadle.

Opublikowano

Wszystko zależy od śruby ja miałem 2 jedna czarna z aso druga z kompletu febi srebra. Obie montowane w tym samym czasie. Finał był taki ze ta srebna puściła bez kłopotu a ta czarna franca tak się zapiekla ze 2 godz z nią walczyłem. Teraz daje tylko srebrne :-P A fakt faktem najlepszy ściągacz żeby śrubę ruszyć.

Opublikowano

Niestety nie da sie wykręcić śrub górnego wahacza, ta jedna długa co 2 wahacze spina, wiem standard, będą do wymiany ale ktoś może podać wymiar tej śruby?? żebym kupił już na podmiankę zanim to wszystko znowu rozbiorę, z góry dzięki wielkie za pomoc

Opublikowano

Jedz do aso kosztuje coś koło 13zl

Opublikowano

znalazłem w intercars lemfordera za 12,50 , maja na miejscu wiec raczej to wezmę ale dzięki za odpowiedzi, rozmiar nie był jednak potrzebny

Opublikowano

jak kupisz wahacz lemfordera to nowe śruby są w zestawie

Opublikowano

Jesli kupuje sie wahacze na sztuki to dlugiej nie ma, calego zestawu lema nigdy nie mialem w reku wiec nie wiem.

Opublikowano

mylisz się kolego ori lemforder w kartoniku na sztuki posiada tą srubę

https://www.google.pl/search?q=a4+wahacz+g%C3%B3rny+lemforder&biw=1920&bih=947&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjonfyf3tfOAhVE6CwKHb47ACMQ_AUIBigB#imgrc=lTOpVbs1O7O94M%3A

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

Montowalem takie i nie bylo. Do masterow i myle tez nie daja chyba ze w sklepie je podbieraja.

Opublikowano

kupuje wahacze ze sprawdzonego źródła i zawsze były nowe śruby(tak jak na foto zamieszczonym powyżej) nie zależnie czy brałem cały zestaw czy pojedyńcze sztuki. może nie uczciwi sprzedawcy wyciągają te śruby i sprzedają osobno

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

Tez mam pewne zrodlo i dlugiej jak i dolnej od banana nigdy nie mialem w pojedynczych wahaczach.

Opublikowano

Wszystko zależy od śruby ja miałem 2 jedna czarna z aso druga z kompletu febi srebra. Obie montowane w tym samym czasie. Finał był taki ze ta srebna puściła bez kłopotu a ta czarna franca tak się zapiekla ze 2 godz z nią walczyłem. Teraz daje tylko srebrne :-P A fakt faktem najlepszy ściągacz żeby śrubę ruszyć.

Wystarczyło śrubę posmarować lekko smarem grafitowym. Dwa lata po wymianie wahaczy śrubę wyjelem dosłownie palcami.

Wysłane z mojego LG-D802

Opublikowano

Też tak zabezpieczyłem swoje śruby .

Opublikowano

Ja miedzianym smarem co to bedzie czas pokaze

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja musiałem całą "kolumnę" wyciągać i na imadło żeby france wyjąć , po wszystkim też poszedł na to smar grafitowy , i troszkę się zawiodłem że śruba lema ma twardość tylko 8,8 ale ze smarem myślę że nie będzie kłopotów za x czasu, choć jak rozbierałem to zauważyłem że mam jeszcze fabryczne zawieszenie, data się pokrywa z datą produkcji auta

Opublikowano
  • Autor

Ja z prawej sciągałem zwrotnice i rozwiercałem, z lewej na aucie walczyłem.

Powszystkim wiertło 10.2 i przeleciałem zwrotnice :D że sruba ma luzik, Nawaliłem smaru miedzianego i zobaczymy kiedyś ..;) Sruby kupiłem febiego, 105mm ma do b6 do b5 chyba 100 ;) ale nie wiem czy jest tak na prawdę jakaś róznica...

Opublikowano

Ja z prawej sciągałem zwrotnice i rozwiercałem, z lewej na aucie walczyłem.

Powszystkim wiertło 10.2 i przeleciałem zwrotnice :D że sruba ma luzik, Nawaliłem smaru miedzianego i zobaczymy kiedyś .. ;) Sruby kupiłem febiego, 105mm ma do b6 do b5 chyba 100 ;) ale nie wiem czy jest tak na prawdę jakaś róznica...

Śruba nie może mieć luzu , nie wolno powiększać otworu bo mimo przykręcenia mogą wyskoczyć w czasie jazdy sworznie górnych wahaczy i może dojąć do tragedii .

Opublikowano

Śruba przechodzi obok sworznia i go blokuje a dodatkowo zaciska.

Najprościej wsadzić Lema i przez przynajmniej 150 tys jest spokój.

Opublikowano
  • Autor

Sworzeń wahacza ma rowek i sruba conajmnie 1/3 średnicy wchodzi w niego także jeżeli otwór pod śrubę będzie miał 10,25mm a śruba nawet 0,1mm w minus to moim zdaniem nic nie wypadnie po skręceniu.

Opublikowano

Oby .