Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Zakładanie lusterka wewnętrznego fotochromatycznego (fotochrom, przyciemniające)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie zawsze jest ;)

Opublikowano

Czujnik od ściemniania lustra jest w lusterku , jak będzie ciemno i przyświecisz w czujnik ,ściemnią sie. (na wł światłach w nocy) , trzeba jeszcze podłączyć boczne z kabelkami itd bo inaczej to marny skutek , a jak już tak rezać i kupować lusterko to kupić odrazu z czujnikiem deszczu .

Opublikowano

Montował to ktoś okolic Krakowa?Dużo pracy jest przy tym?Może ktoś by pomógł w założeniu fotochromu z okolic Krakowa,będę wdzięczny bardzo:)

Opublikowano

:) no dobra ale co do tego potrzebne :P wiadomo gdzie to podłaczyć ??

Lusterka boczne mam juz sciemniane znaczy wkłady :P ale w lusterkach nie mam kabli :) bo dokupowałem zeby były podgrzewane :)

teraz jak dokupie wsteczne ;P z czujnikami to gdzie ja to podłacze :) są jakies schematy czy cos :P

Opublikowano

Tutaj screenshot z elsy dla modelu z 2004 roku. Wszędzie spodziewam się, że jest tak samo:

http://img201.imageshack.us/img201/7863/lustrozh2.jpg

Wygląda na to, że samo zasilanie lustra podłączone jest tylko jednym brązowo/czarnym kabelkiem do jednego z złącz w podsufitkowym module ze światłem. Osobiście nie mam więc nie wiem.

Opublikowano

rozkręcimy na spocie :P i zobaczymy gdzie to jest podłaczone :P

Opublikowano
  • Autor

Czujnik od ściemniania lustra jest w lusterku , jak będzie ciemno i przyświecisz w czujnik ,ściemnią sie. (na wł światłach w nocy) , trzeba jeszcze podłączyć boczne z kabelkami itd bo inaczej to marny skutek , a jak już tak rezać i kupować lusterko to kupić odrazu z czujnikiem deszczu .

hmm ok.. bo teraz już to nie bardzo wiem... czy czujnik do świateł (xenonow/normalnych) korzysta również z tego lusterkowego czy ma jeszcze jakiś inny ?

Opublikowano

o takie lustro chodzi http://moto.allegro.pl/item502812100_vw_audi_seat_skoda_lusterko_sciemniajace_sensor.html ??

Opublikowano
  • Autor

dokładnie takie jak podał pre_pl

Opublikowano

Przemek może ty wiesz jak to podłaczyć ??

Opublikowano

z tego co pamiętam, a rozkminiałem ten temat w B6, to wystarczy tylko podłączyć elektrykę pod coś.

Ale dokładnie nie pamiętam szczegółów, reszta normalnie.

Strach jest zdjąć (zerwać/odkleić hehe jak kto woli) lustro z szyby.

Na audiworld.com albo audizine.com jest/był chyba nawet mały help z montażu.

Są też wersje z kompasem, ale dużo rzadziej występują, na ebay.de można czasem tanio ustrzelić te lustra.

Nie patrzyłem co należy zrobić w celu zmontowania automatycznych wycieraczek.

Opublikowano

jego sie chyba nie zrywa tylko przekręca ;P

Opublikowano

U mnie wszystkie 3 lusterka się ściemniają.

Czujnik tak jak piszecie.

Gdyby ktoś potrzebował moge pokazać zdjęcie bocznego lusterka od środka.

Opublikowano
  • Autor

U mnie wszystkie 3 lusterka się ściemniają.

Czujnik tak jak piszecie.

Gdyby ktoś potrzebował moge pokazać zdjęcie bocznego lusterka od środka.

zawsze możesz dodać zdjęcie będzie na przyszłość !

dzięki

Opublikowano

Zewnętrzne lustra fotochrom mają numer: 8e1 858 499 a - to akurat od s4 ale pasują do normalnego a4.

Z zewnątrz różnią się od zwykłych tylko dwoma dodatkowymi konektorkami.

004cq3.jpg

ps. alleg... :naughty:

Opublikowano
7aaa4719159355a0med.jpg[br]Dopisany: 12 Grudzień 2008, 13:42_________________________________________________Te kabelki powinne być przylutowane tj. strzałki. Po środku jest miejsce na spinkę łączącą kable od wkładu lusterka do obudowy i dalej....
Opublikowano

dokładnie, pre_pl, jeszcze trzeba się dowiedzieć czy nie powinno się go wpiąć dokladnie we wskazane miejsce, ponieważ lusterko powinno się rozjaśniać po wrzuceniu wstecznego biegu... mam tak w innym aucie.... :blink:

Opublikowano

A czy czujnik z przodu lusterka nie jest czasem czujnikiem deszczu ?! bo mi się zawsze tak wydawało :tongue4:

Opublikowano

nie