lukaszooo Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Możliwe nie mowie ze nie tyle ze nie bez powodu 2.0 tfsi ma taką renomę a nie inna.
iglako Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Duzo ludzi myli dwa silniki 2.0T B7 z 2.0T B8 (ten gorszy).Spotkalem sie nie raz z blednymi artykulami w gazetach motoryzacyjnych opisujacych TFSi i TSI jako jeden i ten sam silnik.
Redjasper Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Obserwuje wątki związane z poborem oleju i widać prawidłowość. BWE nie bierze oleju. BWT wychodzący na Stany bierze. Stąd macie takich co piszą, że b7 2.0 TFSI bierze olej i tych, którzy piszą, że nie bierze. Mam BWT i przywykłem... wypowiadam się za moje b7 jak na spotkaniu AAA. Dzień dobry. Jestem a4 b7 i jestem olejoholikiem.
Quattro200HP Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Nie mam BWE ale mam BGB, pobór oleju po 2000km zerowy. Widzę ktoś tu wylewa swoją frustrację bo kupił Audi z silnikiem który nadaje się jedynie do Golfa w napęd dla emerytów
Rekomendowane odpowiedzi