Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum Audi A4 Klub Polska

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

URWANY JAKIS DRUT WISI

Featured Replies

Mam pytanie w 1.8 turbo AEB od przepustnicy idzie taki drut w dół do jakiegos gumowego zaworu problem w tym ze ten plastik na dole sie wyrobił Moze mi ktos powiedziec co to wogole jest? Do czego to słuzy ? I gdzie mozna takie cos ewentualnie dokupic?

Foto jakies

Chyba mu chodzi o odpowietrzenie skrzyni korbowej

• Author

https://zapodaj.net/12e1a3be98e30.jpg.html

na tym jest zaczepione i idzie w dół do jakiegos gumowego zaworu czort wie co to jest

Ktoś sobie coś zaczepił :)

Fabrycznie tam idzie tylko linka od pedału gazu.

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka

chyba ze ci się linka zerwała :)

chyba ze ci się linka zerwała :)

Ale wtedy AEB miał by mało mocy ;)

Mechaniczny tempomat i wszystko jasne ;) mam to samo u siebie ;) po to jest ta kulka przy przepustnicy do niej jest zamontowany pręt, który spięty jest z gruszką podciśnienia, zamontowana na wysięgniku do bloku, a od dołu idzie wężyk do pompki tempomatu, która jest zamontowana pod sterownikiem abs, jak zdejmiesz lewe nadkole będzie lepszy dostęp w razie czego ;) (ogólnie towar deficytowy=drogi, ale do zdobycia ;) ), a co się stało z gruszką, dziurawa jest ? łatwo to sprawdzić.... :)

https://www.ecstuning.com/Audi-B5_A4-Quattro-1.8T/Engine/Electrical/Cruise_Control/ES277736/

ewentualnie inne elementy.....

https://www.ecstuning.com/Audi-B5_A4-Quattro-1.8T/Engine/Electrical/Cruise_Control/

Edited by opti

• Author

http://www14.zippyshare.com/v/cJ847RUs/file.html

ten plasticzek na koncu tego drucika był połamany da rade to jakos dokupic?

Edited by Jakub Mikusek

• 2 weeks later...

Mam pytanie w 1.8 turbo AEB od przepustnicy idzie taki drut w dół do jakiegos gumowego zaworu problem w tym ze ten plastik na dole sie wyrobił Moze mi ktos powiedziec co to wogole jest? Do czego to słuzy ? I gdzie mozna takie cos ewentualnie dokupic?

To pewnie piorunochron, montowany w nie wszystkich modelach. Pozdrawiam

jak jest sens takich postów? robienie z autora głupka to jest pewnie mechaniczny temopmat

• 1 month later...

jak jest sens takich postów? robienie z autora głupka to jest pewnie mechaniczny temopmat

Witam

Mam podobny problem dotyczy silnika 1,8t AEB. Przy filtrze oleju mam jeden niepodpięty pod nic konektor i nie wiem gdzie jest jego miejsce!

Kolor przewodu biało niebieski.

W załączeniu link do zdjęcia: http://www.directupload.net/file/d/4495/2sapf886_jpg.htm

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam

a masz temp. oleju w liczniku?

jeśli tak to czy działa. najprawdopodobniej to jest od czujnika temp. oleju. jest w podstawce filtra ten czujnik co widać to od ciśnienia, temperatury jest niedaleko. sprawdź sobie w googlu jak wygląda ma taka płaską końcówkę.

jeśli tak to czy działa. najprawdopodobniej to jest od czujnika temp. oleju. jest w podstawce filtra ten czujnik co widać to od ciśnienia, temperatury jest niedaleko. sprawdź sobie w googlu jak wygląda ma taka płaską końcówkę.

Przemo 2.4

Nie posiadam wskaźnika temperatury oleju w desce rozdzielczej.

W podstawce pod chłodniczką oleju jest tylko jeden czujnik na klucz 22.

pozdrawiam

Przemo 2.4

Nie posiadam wskaźnika temperatury oleju w desce rozdzielczej.

W podstawce pod chłodniczką oleju jest tylko jeden czujnik na klucz 22.

pozdrawiam

No to nie wiem u mnie na takiej końcówce jest czujnik temperatury oleju

Witam

Mam podobny problem dotyczy silnika 1,8t AEB. Przy filtrze oleju mam jeden niepodpięty pod nic konektor i nie wiem gdzie jest jego miejsce!
W załączeniu link do zdjęcia: WP_20160929_20_18_38_Pro.jpg - directupload.net

Masz instalacje bez czujnika. Sam jakiś czas temu pytałem tu na forum o ten kabelek. Miejsce na czujnik jest zaślepione.

Witam

W załączeniu link do zdjęcia: WP_20160929_20_18_38_Pro.jpg - directupload.net

Masz instalacje bez czujnika. Sam jakiś czas temu pytałem tu na forum o ten kabelek. Miejsce na czujnik jest zaślepione.

Czyli wygląda na to że nie mam co się przejmować niepodłączonym kabelkiem. Dzięki za pomoc pozdrawiam