Jakub Mikusek Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Mam pytanie w 1.8 turbo AEB od przepustnicy idzie taki drut w dół do jakiegos gumowego zaworu problem w tym ze ten plastik na dole sie wyrobił Moze mi ktos powiedziec co to wogole jest? Do czego to słuzy ? I gdzie mozna takie cos ewentualnie dokupic?
--Rafcio-- Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Chyba mu chodzi o odpowietrzenie skrzyni korbowej
Jakub Mikusek Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 https://zapodaj.net/12e1a3be98e30.jpg.html na tym jest zaczepione i idzie w dół do jakiegos gumowego zaworu czort wie co to jest
zax99 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Ktoś sobie coś zaczepił Fabrycznie tam idzie tylko linka od pedału gazu. Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
zax99 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 chyba ze ci się linka zerwała Ale wtedy AEB miał by mało mocy
opti Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Mechaniczny tempomat i wszystko jasne mam to samo u siebie po to jest ta kulka przy przepustnicy do niej jest zamontowany pręt, który spięty jest z gruszką podciśnienia, zamontowana na wysięgniku do bloku, a od dołu idzie wężyk do pompki tempomatu, która jest zamontowana pod sterownikiem abs, jak zdejmiesz lewe nadkole będzie lepszy dostęp w razie czego (ogólnie towar deficytowy=drogi, ale do zdobycia ), a co się stało z gruszką, dziurawa jest ? łatwo to sprawdzić.... https://www.ecstuning.com/Audi-B5_A4-Quattro-1.8T/Engine/Electrical/Cruise_Control/ES277736/ ewentualnie inne elementy..... https://www.ecstuning.com/Audi-B5_A4-Quattro-1.8T/Engine/Electrical/Cruise_Control/ Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez opti
Jakub Mikusek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) http://www14.zippyshare.com/v/cJ847RUs/file.html ten plasticzek na koncu tego drucika był połamany da rade to jakos dokupic? Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez Jakub Mikusek
janekzpszczyny Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mam pytanie w 1.8 turbo AEB od przepustnicy idzie taki drut w dół do jakiegos gumowego zaworu problem w tym ze ten plastik na dole sie wyrobił Moze mi ktos powiedziec co to wogole jest? Do czego to słuzy ? I gdzie mozna takie cos ewentualnie dokupic? To pewnie piorunochron, montowany w nie wszystkich modelach. Pozdrawiam
romanzlasu Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Mam pytanie w 1.8 turbo AEB od przepustnicy idzie taki drut w dół do jakiegos gumowego zaworu problem w tym ze ten plastik na dole sie wyrobił Moze mi ktos powiedziec co to wogole jest? Do czego to słuzy ? I gdzie mozna takie cos ewentualnie dokupic? To pewnie piorunochron, montowany w nie wszystkich modelach. Pozdrawiam jak jest sens takich postów? robienie z autora głupka to jest pewnie mechaniczny temopmat
jacandrzej Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Mam pytanie w 1.8 turbo AEB od przepustnicy idzie taki drut w dół do jakiegos gumowego zaworu problem w tym ze ten plastik na dole sie wyrobił Moze mi ktos powiedziec co to wogole jest? Do czego to słuzy ? I gdzie mozna takie cos ewentualnie dokupic? To pewnie piorunochron, montowany w nie wszystkich modelach. Pozdrawiam jak jest sens takich postów? robienie z autora głupka to jest pewnie mechaniczny temopmat Witam Mam podobny problem dotyczy silnika 1,8t AEB. Przy filtrze oleju mam jeden niepodpięty pod nic konektor i nie wiem gdzie jest jego miejsce! Kolor przewodu biało niebieski. W załączeniu link do zdjęcia: http://www.directupload.net/file/d/4495/2sapf886_jpg.htm Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam
przemo2.4 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 a masz temp. oleju w liczniku? jeśli tak to czy działa. najprawdopodobniej to jest od czujnika temp. oleju. jest w podstawce filtra ten czujnik co widać to od ciśnienia, temperatury jest niedaleko. sprawdź sobie w googlu jak wygląda ma taka płaską końcówkę.
jacandrzej Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 a masz temp. oleju w liczniku? jeśli tak to czy działa. najprawdopodobniej to jest od czujnika temp. oleju. jest w podstawce filtra ten czujnik co widać to od ciśnienia, temperatury jest niedaleko. sprawdź sobie w googlu jak wygląda ma taka płaską końcówkę. Przemo 2.4 Nie posiadam wskaźnika temperatury oleju w desce rozdzielczej. W podstawce pod chłodniczką oleju jest tylko jeden czujnik na klucz 22. pozdrawiam
przemo2.4 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 a masz temp. oleju w liczniku? jeśli tak to czy działa. najprawdopodobniej to jest od czujnika temp. oleju. jest w podstawce filtra ten czujnik co widać to od ciśnienia, temperatury jest niedaleko. sprawdź sobie w googlu jak wygląda ma taka płaską końcówkę. Przemo 2.4Nie posiadam wskaźnika temperatury oleju w desce rozdzielczej. W podstawce pod chłodniczką oleju jest tylko jeden czujnik na klucz 22. pozdrawiam No to nie wiem u mnie na takiej końcówce jest czujnik temperatury oleju
mszark Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 WitamMam podobny problem dotyczy silnika 1,8t AEB. Przy filtrze oleju mam jeden niepodpięty pod nic konektor i nie wiem gdzie jest jego miejsce!Kolor przewodu biało niebieski.W załączeniu link do zdjęcia: WP_20160929_20_18_38_Pro.jpg - directupload.netBardzo proszę o pomoc i pozdrawiam Masz instalacje bez czujnika. Sam jakiś czas temu pytałem tu na forum o ten kabelek. Miejsce na czujnik jest zaślepione.
jacandrzej Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Witam Mam podobny problem dotyczy silnika 1,8t AEB. Przy filtrze oleju mam jeden niepodpięty pod nic konektor i nie wiem gdzie jest jego miejsce! Kolor przewodu biało niebieski. W załączeniu link do zdjęcia: WP_20160929_20_18_38_Pro.jpg - directupload.net Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam Masz instalacje bez czujnika. Sam jakiś czas temu pytałem tu na forum o ten kabelek. Miejsce na czujnik jest zaślepione. Czyli wygląda na to że nie mam co się przejmować niepodłączonym kabelkiem. Dzięki za pomoc pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi