slaw86 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Opublikowano 25 Grudnia 2008 mi sie nie podoba ta listewka ps. wskazÓwek
plastuch Opublikowano 25 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2008 mi sie nie podoba ta listewka thumbdown dramat listewka. Takich to właśnie komentarzy się spodziewłem
plastuch Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2008 Dobrze że jeszcze jej nie przykleiłem tylko dołożyłem zrobiłem foto i chciałem uzyskać fachowej dorady
pablo_9 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Chłopaki Co sądzicie o tej chromowej listewce u dolnej części zderzaka?? Ja u siebie założyłem i mi się podoba
ykk Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Doklejanym chromow na tasmie 3M z allegro mowimy NIE!
topor Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 a moze Pablo chcesz wpasc na nasz niedzielny spot do Zielonej Góry..?:>
pablo_9 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 a moze Pablo chcesz wpasc na nasz niedzielny spot do Zielonej Góry..?:> dzięki za zaproszenie, może kiedyś się przejade (jeszcze w zeszłym roku w Zielonce bywałem co 2 tygdzien w sobote i niedziele - studia) sorry za OT
miczek.mk Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam wszystkich A4 maniaków!!! Chciałbym przedstawić moją pszczółkę : Po kilku miesiącach ciężkich poszukiwań za zachodnią granicą znalazłem moje maleństwo w Monachium Gdy tylko do niej wsiadłem i odbyłem jazdę próbną wiedziłam że nieoddam już kluczyków właścicielowi :> 1.8T takiego szukałem :> jest to rocznik 96 AEB 1.8T opcja jaką posiadam to: -dwa bagi -el.szyby przednie -el.lusterka -el.szyberdach -podgrzewane przednie fotele w planach: kierownica s4 gril s4 zmiana świateł przód/tył na poliftowe jakieś fajne kółka malowanie lusterek klamek i dokładek zderzaków w kolor nadwozia może skórka pewnie najdzie mnie jeszcze na jakieś zmiany no i raczej na wirusa się skusze Ma może ktoś jeszcze jakieś propozycje? pozdrawiam wszystkich!! Zakup auta tej klasy bez klimatronika to bardzo istotny błąd, pewnie była bardzo tania i w dobrym stanie, i to rozumiem, więc w planach umieść na pierwszym miejscu montaż chociaż manualnej klimy, bo będzie Ci trudno nią jeździć w lecie, nie wspominając o wręcz fatalnej odsprzedaży auta z tak istotną wadą. A wierz mi, wiem co mówię, posiadam oryginalne A4 1.9 TDI Avant z klimatronikiem i szyberdachem, szyberdach jest dobry na jesień, zimę i wiosnę, ale w lecie niestety pomaga tylko w wychłodzeniu klimatronikiem rozgrzanego "do czerwoności" wnętrza, a potem szybko trzeba go zamknąć i zasłonić. Na szczęście montaż klimy w A4 jest tani, ja kilka lat temu zakładałem klimę w dwóch autach: Peugeot 406 1.8 16V (to auto posiadało, tak jak Twoje, oryginalny szyberdach) oraz w Suzuki Swift 1.0, i powiem wprost, w autach w których właściwie większość ma klimę jest to tani zabieg - i tak było w 406, a w autach, w których rzadko klima była montowana, cena montażu klimy to horror - i w Suzuki kosztowało to dwa razy więcej niż w Peugeocie 406.
plastuch Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zakup auta tej klasy bez klimatronika to bardzo istotny błąd, pewnie była bardzo tania i w dobrym stanie, i to rozumiem, więc w planach umieść na pierwszym miejscu montaż chociaż manualnej klimy, bo będzie Ci trudno nią jeździć w lecie, nie wspominając o wręcz fatalnej odsprzedaży auta z tak istotną wadą.A wierz mi, wiem co mówię, posiadam oryginalne A4 1.9 TDI Avant z klimatronikiem i szyberdachem, szyberdach jest dobry na jesień, zimę i wiosnę, ale w lecie niestety pomaga tylko w wychłodzeniu klimatronikiem rozgrzanego "do czerwoności" wnętrza, a potem szybko trzeba go zamknąć i zasłonić. Na szczęście montaż klimy w A4 jest tani, ja kilka lat temu zakładałem klimę w dwóch autach: Peugeot 406 1.8 16V (to auto posiadało, tak jak Twoje, oryginalny szyberdach) oraz w Suzuki Swift 1.0, i powiem wprost, w autach w których właściwie większość ma klimę jest to tani zabieg - i tak było w 406, a w autach, w których rzadko klima była montowana, cena montażu klimy to horror - i w Suzuki kosztowało to dwa razy więcej niż w Peugeocie 406. Zgadłeś w 100% był tańszy i w niezłym stanie w porównaniu z tymi które trafiały mi się z klimatronikiem Jak już nadejdzie upalne lato to na pewno będzie w środku sauna wiem o tym mój tatko ma już 1,5roku A4 i też nie ma klimatronika! Pomyśle nad klimą A więc masz jakieś propozycje odnośnie tej opcji kupić z jakiegoś angola??
franio Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 kto przy zdrowych zmysłach montuje klime do swifta? z angola się nie nadaje bo wszystko jest inaczej łącznie z nagrzewnicą
topor Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 ja znam takich to wyciagaja klime zeby urwac na masie...
miczek.mk Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 kto przy zdrowych zmysłach montuje klime do swifta? z angola się nie nadaje bo wszystko jest inaczej łącznie z nagrzewnicą Szanowny kolego Franio, jeśli znasz polskie realia podatkowe, to pewnie wiesz, że w naszym kochanym kraju nie ma odliczeń podatku Vat od samochodów innych niż ciężarowe. Przypominam, że samochód osobowy jest w Polsce ciężarowym w rozumieniu podatku vat, jeśli jest dwuosobowy, ma kratkę i był kupiony z pierwotną homologacją na ciężarowe. Niestety najczęściej są to samochody małe, klasy miejskiej, do tego nędznie wyposażone. Ja na zakup takiego pojazdu poświęciłem około miesiąc, i nie znalazłem ani jednej oferty małego auta używanego, ale zadbanego, ładnego, serwisowanego, od pierwszego właściciela, w skrócie porządnego. Może oprócz fiatów (Cinquecento, Seicento, Uno, Panda), ale wycieki z zespołu napędowego, nie pozwoliły mi na zakup auta ciężarowego tej marki. Natomiast ani Peugeot 206, ani Toyota Yaris, ani Nissan Micra, ani Opel Corsa, ani Renault Clio, ani Citroen C3 niestety nie trafiły mi się ani razu jako niewyeksploatowane ciężarówki z klimą. Stąd świadomy zakup ciężarowego Suzuki Swift. A że żaden z moich serwisantów, samochodem bez klimy w lecie jeździć nie chciał, zamiast dobrego auta się pozbywać, założyłem mu klimę za 2.000 zł brutto (z czego odliczyłem około 400 zł podatku vat i drugie tyle podatku dochodowego, bo jestem na podatku liniowym). Jeździ w mojej firmie już przeszło dwa lata i jest super. Służę zdjęciami i skanami dokumentacji. Poza montażem klimy i oklejeniem szyb tylnych to tylko podstawowe przeglądy eksploatacyjne. Pali od 5 do 6 l/100 km. I nie wysmarowuje mojego bruku na podwórku. I tyle. A uwierz mi, miałem w swoim życiu na tyle dużo samochodów, że do zakupu następnego podchodzę rozsądnie. Także drogi Franio, zanim następnym razem napiszesz, że straciłem zmysły montując klimę do Swifta 1.0, zapytaj dlaczego, zanim osądzisz. Łączę pozdrowienia.
plastuch Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 Panowie planuje moda nisko budżetowego! Mianowicie zmiane swoich ori kierunkowskazów (jeden z nich jest pęknięty): na takie: co mi o tym powiecie?? Odrazu podkreślam Gdybym miał siano na Ksenony to bym założył!!
Gość BIKER Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Moim zdaniem takie kierunki typu clear do lamp ori będzie wyglądało .
przemciotorun Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 lepiej pozostan przy starych kierunkach a jak juz chcesz inwestowac to zakladaj lampy zespolone
plastuch Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 W zasadzie racja! Przemyślałem sprawę kilka razy i stwierdzam że była by kaszanka! poczekam na przypływ gotówy i kupuje ori drugi lift
wustyle Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 zauwazylem, ze pierwszym w wiekszosci przypadkow - MODEM - sa lampy poliftowe
Rekomendowane odpowiedzi