BeBop Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Witam, Mogę prosic o pomoc przy rozkodowaniu i znaczeniu kodu 8YQ - Radio "HIGH" w VINIE samochodu.... Czy ten kod mówi jaki jest zamontowany rodzaj audio w samochodzie? Na pewno nie jest B&O ani raczej również Audi Sound System...ale prawdopodobnie jest to lepszy "wzmocnione nagłośnienie standardowe"... Czy może ktoś to potwierdzić ? Dzięki !
wrclaguna Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 8YQ to jest radio HIGH , zatem kolor wyswietlaczNagłosnienie ma 8RE 8RX 9VD 9VK
BeBop Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) rozumiem, w takim razie przeszperałem VIN i znalazłem kod 9VD Co dokładnie oznacza, jaki rodzaj nagłośnienia ? Thanks ! EDIT: Prawdopodobnie jest to Audi Sound System...rozumiem, że jest to jedno oczko wyżej od standardowego nagłośnienia ? Edytowane 8 Września 2016 przez BeBop
wrclaguna Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Tak to jest sound system czyli 10 glosników z subem w bagazniku
BigCactus Opublikowano 18 Grudnia 2016 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak to jest sound system czyli 10 glosników z subem w bagazniku Czy kod 9VD i Audi sound system zawsze oznaczaja 10 glosnikow i sub? Mam w specyfikacji podane radio Chorus i 8 glosnikow, a pozniej pozycje Audi sound system. Mam tez mmi 3g jesli ma to znaczenie.
wrclaguna Opublikowano 18 Grudnia 2016 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak to jest sound system czyli 10 glosników z subem w bagazniku Czy kod 9VD i Audi sound system zawsze oznaczaja 10 glosnikow i sub? Mam w specyfikacji podane radio Chorus i 8 glosnikow, a pozniej pozycje Audi sound system. Mam tez mmi 3g jesli ma to znaczenie. czyli co masz bo nie rozumiem CHORUS czy MMI 3G ? 8RX to 8 głosników 9VD to 10 glosników 9VK to 14 glosników BANG OLUFSEN
BigCactus Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Tak to jest sound system czyli 10 glosników z subem w bagazniku Czy kod 9VD i Audi sound system zawsze oznaczaja 10 glosnikow i sub? Mam w specyfikacji podane radio Chorus i 8 glosnikow, a pozniej pozycje Audi sound system. Mam tez mmi 3g jesli ma to znaczenie. czyli co masz bo nie rozumiem CHORUS czy MMI 3G ? 8RX to 8 głosników 9VD to 10 glosników 9VK to 14 glosników BANG OLUFSEN Mam wydruk specyfikacji i w pozycji Komfort jest "Chorus". Ale następnie dalej mam system PNQ MMI Navigation plus oraz Audi sound system 9VD - czyli jak rozumiem pierwszy zapis to standard, a dopiero dalsze zapisy definiują to co mam? Czyli pewnie jest jednak te 10 głośników.
wrclaguna Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 daj fotki wnetrza autka bo cos tu nie halo jest
BigCactus Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wrzuce wieczorem. W ktorym miejscu powinien byc subwoofer? Pod kolem? W bagazniku po lewej stronie po zdjeciu oslony jest metalowy plaski uchwyt/stojak jakby pod subwoofer wlasnie.
wrclaguna Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wrzuce wieczorem. W ktorym miejscu powinien byc subwoofer? Pod kolem? . Jak masz koło zapasowe to własnie pod nim W bagazniku po lewej stronie po zdjeciu oslony jest metalowy plaski uchwyt/stojak jakby pod subwoofer wlasnie. tam powinieneś miec wzmacniacz
BigCactus Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Hmmm. Nic tam nie ma. Moze wzmacniacz jest tylko w wersji BO? I zdjęcie wnęki - czy jest tam wzmacniacz? Edytowane 19 Grudnia 2016 przez BigCactus
wrclaguna Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 TUNER RADIOWY z wbudowanym wzmacniaczem
mateusz.oraczewskiA4 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 @wrclaguna to u mnie jakie nagłośnienie będzie? podobno że tam jakieś DSP? Zmieniacz płyt CD / odtwarzacz płyt CD 7D5 Odtwarzacz płyt DVD UF7 Elektryczne złącze do zewnętrznych urządzeń Montaż głośników 9VD głośnik aktywny Radioodbiorniki 8YQ Radio "HIGH"
Muskel1 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 3 godziny temu, mateusz.oraczewskiA4 napisał: @wrclaguna to u mnie jakie nagłośnienie będzie? podobno że tam jakieś DSP? Zmieniacz płyt CD / odtwarzacz płyt CD 7D5 Odtwarzacz płyt DVD UF7 Elektryczne złącze do zewnętrznych urządzeń Montaż głośników 9VD głośnik aktywny Radioodbiorniki 8YQ Radio "HIGH" Ilu osób jeszcze o to będziesz pytał? Odpisałem Ci, że masz system aktywny ASS (Audi Sound System) i MMI 3G High. Były 3 wersje nagłośnienia, system pasywny, system aktywny ASS (9VD) i system aktywny Bang & Olufsen (9VK).
mateusz.oraczewskiA4 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Muskel1 chcę wiedzieć na 100% dlatego pytam mam jeszcze jedno pytanie może pomożesz ale to w innym dziale
Rekomendowane odpowiedzi