yaro1411 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Witam, Od jakiegoś czasu w moim audi słyszę dziwny dźwięk przy skręcaniu w lewo (tylko w lewo) przy skręcie 50-60 stopni na postoju czy też na rondzie/zakręcie słyszę stuknięcie/przeskoczenie i zaczynam się zastanawiać czy może to być przegub czy coś innego? Dodam też, że raz to jest a raz tego niema...
C4NC3R Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Przegub zewnętrzny trzaska przy przyśpieszaniu/pod obciążeniem. Wewnętrzny z kolei trzaska przez pierwszą chwile gdy np. zmienimy kierunek jazdy, przód i do tył. Przy przyśpieszaniu przenosi spore wibracje na karoserie auta.Zawias kiedy wymieniany był? Mogą to być sworznie w wahaczach, magiel nie ma luzów? końcówki drążków ok?
yaro1411 Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 Przegub zewnętrzny trzaska przy przyśpieszaniu/pod obciążeniem. Wewnętrzny z kolei trzaska przez pierwszą chwile gdy np. zmienimy kierunek jazdy, przód i do tył. Przy przyśpieszaniu przenosi spore wibracje na karoserie auta. Zawias kiedy wymieniany był? Mogą to być sworznie w wahaczach, magiel nie ma luzów? końcówki drążków ok? Zawieszenie jest nie ruszane, było wymieniane kompletne VAG'owskie 8 miesięcy temu w niemczech. Magiel luzu nie posiada, końcówki drążków też ok Może źle sprecyzowałem, stukanie/przeskoczenie jest wyczuwalne na kierownicy jak takie "klik"...
miszaq92 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 sprawdź sobie łączniki stabilizatora.
pablotpl Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 takie strzały miałem przy złamanej sprężynie.
Nextpeace Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Sprawdź sobie końcówki drążków kierowniczych (gałki) Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
BartekS4 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Wg mnie dokładnie jak Kolega wyżej pisze, zobacz sprężyny, może być napęknięta kawałek i juz bedzie skakać. Czasami nawet nie widac że coś niżej stoi
Rekomendowane odpowiedzi