turbogt10 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Witam mam problem z moim Audi a4 b5 1.6. otóż z rana po odpaleniu Audi na wolnych obrotach szybko się grzeje , wolne obroty a kilka minut i 90 stopni. Ciepłe powietrze leci z nadmuchów . Chłodnica jest zimna a płyn się gotuje po odkręceniu korka ma 90 stopni i Po np krotkiej przejażdżce dając w pi... Stawiam samochód po 2 min odkręcam korek i płynu trochę wywala. Nadmuch jest ciepły a chłodnica zimna.co to może być? Audi długo stało.
wyzyk83 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 sprawdź czy termostat sie nie zaciął może być ciągle zamknięty i nie puszcza płynu na duży obieg
lukasz51237 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Może zatkana chłodnica?
turbogt10 Opublikowano 2 Października 2016 Autor Opublikowano 2 Października 2016 Też tak myślę że na małym obiegu tylko chodzi. Bo z rana odpalaj samochod i po 2 minutach na wolnych obrotach leci już ciepłe powietrze . Kilka minut i dochodzi do 90 , po odkręceniu korka płyn wraca się z tego wężyka cienkiego do zbiorniczka .a po przejechaniu się około 2km na wysokich obrotach to wywala i gotuje się .przy silniku słychać jak woda się gotuje też gdzieś na górze w bloku czy c**j wie tak bulgocze . Jutro sprawdzenie termostat bo muszę i płyn kupić i wszystko. Mam nadzieję ze to nie będzie uszczelka ..
mortek1986 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) sprawdz termostat, jezeli jest dobry to uszczeka:P miaałem identycznie w ibizie:P kompresja "szła" w płyn. gotował sie i go wyrzucało Edytowane 2 Października 2016 przez mortek1986
Rekomendowane odpowiedzi