Deszcz Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 "16706 Obwód wejścia silnika prędkości zapłonu / dystrybucji - brak sygnału" Powodem mogą być też świece zapłonowe - a one MAJĄ WPŁYW NA SPALNIE
domjenick Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 podjedz po swietach do jakiegos mechanika,niech Ci cewki sprawdzi moze podla ktoras i auto sie meczy-nie odczules spadku mocy?,czy kupiles auto w takim stanie
chudy11511 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 nie ma moc i jest tak wszystko o siwiec równo pala i nie maja nalotu czyszczone filtry zmienione a pochlania dalej
kepasa Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 "jakiś" mechanik Ci nie pomoże, weźmie tylko kasę... sonda wyszłaby na VAG-u, ten kto Cie podpinał mógł sprawdzić ich działanie, jej dokładnie, ja mam dwie..., także podjedź może do ASO albo poszukaj dobrego mechnika od tych silników..
tomcio1600 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 nie wiem co jest grane autko 1,8 Pb 5v jak simigam po miescie nie przekraczając 2500,a 3000 bor spala mi straszne na 20l zrobiłem 106km co jest grane co mam sprawdzać pomocy wczesniej wypowiadałem sie juz na ten temat... a teraz juz przestało mnie dziwic spalanie Twojego auta... u mnie wczesniej (gdy ciepło) spalała w mieście 11 -12 litrów. Teraz temperatury spadły... robie często krótkie odcinki na niedogrzanym silniku do tego dochodzi spalanie na ssaniu gdy sobie skrobie szybki rano... i na FISie juz średnie 16 -17 litrów. - i wszystko sprawne
Dev Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 do sprawdzenia czujnik wody termostat i praca sondy lambda, która powinna szybko oscylowac w zakresie od 0.1 do 0.8V
gacekczechy Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 JA mam podobny problem.Błedów pokazuje mi multum a co wymienie to i tak sie bład pali.Radzilbym sprawdzic czujnik temp. wody jego moze nie pokazac na VAGu(mi nie pokazało) a ma on spore znaczenie.Ja wymienilem-pali mniej ale bledy mam nadal.Zycze powodzenia!
myg Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 masz zepsuta sonde Lambda...... lub CO2 zle ustawione , ponoc powinno sie samo ustawiac .... ale nie zawsze to robi... jedz na warsztat i niech mechanicznie ustawia ci CO2 prawdopodobnie sruba ustawienia sie poluzowala..
Rekomendowane odpowiedzi