thomas510 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Witam walczę w swoim audi a4b5 1.8 z 1998r z ogrzewaniem teraz jeszcze nie ma takich mrozów ale auta nie mogę ogrzać. Problem jest taki że przy 90 stopniach temp z nawiewu leci ciepłe powietrze na max temp. Powietrze jest letnie a temp silnika idealnie jest na 90. Strasznie też teraz parują mi szyby z przodu nawet bardziej od strony kierowcy. muszę co chwilę dawać nawiew na szybę dodatkowo to nie wygląda na zwykła parę jest jakby tłusta. Auto mam od marca tego roku od początku były problem z ogrzewaniem nawet jak przyjechałem po auto sprzedawca coś kombinował z weżami od nagrzewnicy. Jak auto ma 90 stopni oba węże od nagrzewnicy są ciepłe
Aby13 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 nagrzewnica do wymiany .warto tez sprawdzic testem na co2
thomas510 Opublikowano 23 Października 2016 Autor Opublikowano 23 Października 2016 a czyszczenie jej? a czyszczenie jej
maciucha512 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Para jakby tłusta to płyn chłodniczy. Wymień nagrzewnicę i spokój.
mlodziak22 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Możesz ją potraktować octem z wodą, coś do czajników od kamienia płukanie na pewno sporo pomoże ale na jak długo? . Sam tak robiłem. Żeby wymienic nagrzewnice musisz zrzucić cała deskę. Wysłane z mojego LG-D802
maciucha512 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Jak masz dziurawą nagrzewnicę (sądząc po tłustej naprze na szybach) to czyszczenie może zakończy się powodzią w wozie.
Rekomendowane odpowiedzi