fabricjo Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 witam, Przeszukałem forum ale niestety nie znalazłem nic na mój problem :no: otóż mam problem z jednym ksenonem, który nie zawsze się zapala, przy odpalonym silniku kiedy zapalam światła to czasem startuje, jeśli nie wystartuje, wystarczy wtedy zgasić silnik włączyć światła i odpalić silnik i wszystko gra, natomiast jeśli potem zgaszę światła nie ma szans na ponowne odpalenie obu ksenonów, trzeba znów gasić silnik itp. Lampy oryginał, żarniki wymienione na nowe, oba sprawne. Może ktoś miał podobną sytuację lub zna rozwiązanie????? :(
domjenick Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 jesli zarniki wymienione-to problemu szukalbym w przetwornicy
Madas Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 sprawdź przetwornice ale dziwne zachowanie z tym odpalaniem żeby znowu świeciły
domjenick Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 moze byc problem z gospodarka pradu,u mnie jest podobnie ,po odpaleniu pokazuje,ze zarowka sie zpalila,ale wszystko wraca do normy po chwili,jakby jedna przetwornica potrzebowala wiecej produ na start,ale jak sie rozgrzeja zarniki,wraca do normy
Wąski Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Też tak czasem mam moze byc problem z gospodarka pradu,u mnie jest podobnie ,po odpaleniu pokazuje,ze zarowka sie zpalila,ale wszystko wraca do normy po chwili,jakby jedna przetwornica potrzebowala wiecej produ na start,ale jak sie rozgrzeja zarniki,wraca do normy Coś w tym jest.Przetwornica na rozruch potrzebuje więcej prądu.Zastanawa mnie jeszcze czy nie ma nic z tym wspólnego przełącznik świateł
fabricjo Opublikowano 25 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2008 Dzięki, zacznę od przetwornicy, po świętach zamienię przetwornice miejscami i wtedy zobaczę czy mam szukać dalej.
Yelo Opublikowano 25 Grudnia 2008 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Dziwne, przecież na włączonym silniku napięcie w instalacji jest dużo wyższe [br]Dopisany: 25 Grudzień 2008, 11:33_________________________________________________Zamiana przetwornic stronami powinna wiele wyjaśnić.
fabricjo Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 No właśnie, zatem musi się pojawiać jakaś przerwa w instalacji. Może to jest przetwornica, zastanawiam się też czy za start ksenona odpowiada któryś z przekaźników czy przetwornica jest tutaj przekaźnikiem? [br]Dopisany: 25 Grudzień 2008, 11:47_________________________________________________czołem Panowie, WIELKIE PRZEPRASZAM, że tak późno okazało się że to przetwornica, zamiana miejscami wyjaśniła wszystko; mam nadzieję że post się przyda
Rekomendowane odpowiedzi