Ddarecki Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Witam. Od jakiegoś czasu nie mogę uruchomić klimatyzacji. Na panelu klimatronika cały czas podświetlona jest funkcja ECON. Na zewnątrz temperatury od +6 do +10. Czy to normalne? Klima była nabita w lipcu tego roku. Z tego co słyszałem to klima ma graniczną temperaturę w której się załącza +4-+6 st C.
lord_maciek Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Sprawdź błędy, mi dziś zaczęło się świecić ECON i nie mogę wyłączyć więc klima nie działa. To moje błedy. 00819 - High Pressure Sensor (G65): Short to Ground
Ddarecki Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 Sprawdź błędy, mi dziś zaczęło się świecić ECON i nie mogę wyłączyć więc klima nie działa. To moje błedy. 00819 - High Pressure Sensor (G65): Short to Ground Ja niestety posiadam tylko prosty program przez OBDII na smartfonie i żadnych błędów nie pokazuje. Byłem w serwisie i miałem 4bary ciśnienia oraz połowę czynnika. Gość dobił instalację, uzupełnił olej i klima dalej nic tylko tryb ECO. Powiedział aby pojechać do jakiegoś ciepłego miejsca np podziemny parking i zobaczyć czy klima ruszy. Jak nie to potrzebna diagnostyka komputerowa.
delph34i Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) jak dobił czynnika to ciśnienie wzrosło czy nadal takie samo, jaką teperature zewnętrzną pokazuje czujnik klimatronika? najczęstsze usterki to czujnik ciśnienia, kostka, kabel i temperatury zewnętrznej. Edytowane 24 Października 2016 przez delph34i
Ddarecki Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 jak dobił czynnika to ciśnienie wzrosło czy nadal takie samo, jaką teperature zewnętrzną pokazuje czujnik klimatronika? najczęstsze usterki to czujnik ciśnienia, kostka, kabel i temperatury zewnętrznej. Jak mogę sprawdzić jaką temperaturę pokazuje czujnik klimatronika?
lord_maciek Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 VAg Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ddarecki Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 VAg Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Niestety wszystko co mogę sprawdzić to tylko odczytać błędy przy pomocy programu Scan Master ELM przez interface ELM 327. Po przeskanowaniu nie mam żadnych błędów. Domyślam się , że program do d....
lord_maciek Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Podjedz do mechanika żeby zrobił diagnostykę czymś lepszym, bo błędy na pewno masz a to czego używasz nie nadaje się. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ddarecki Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Podjedz do mechanika żeby zrobił diagnostykę czymś lepszym, bo błędy na pewno masz a to czego używasz nie nadaje się. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Po podpięciu do kompa wywala błąd czujnika G65 czyli standard. Ale dopiero za tydzień dobierzemy się do niego i sprawdzimy czy to czujnik czy instalacja.
lord_maciek Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Może być kilka błędów czujnika http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00819
KoD1K Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 możesz mieć uszkodzony czujnik ciśnienia albo za mało substancji chłodzącej
Ddarecki Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 Może być kilka błędów czujnika http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00819 Skoro komputer wskazuje jasno na czujnik g65 to jakie jeszcze inne czujniki należy wziąć pod uwagę?? możesz mieć uszkodzony czujnik ciśnienia albo za mało substancji chłodzącej Po uzupełnieniu czynnika dalej jest błąd czujnika g65 klima nie załącza się.
KoD1K Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 czyli czujnik cisniena do wymiany masz
lord_maciek Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Może być kilka błędów czujnika http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00819 Skoro komputer wskazuje jasno na czujnik g65 to jakie jeszcze inne czujniki należy wziąć pod uwagę??możesz mieć uszkodzony czujnik ciśnienia albo za mało substancji chłodzącejPo uzupełnieniu czynnika dalej jest błąd czujnika g65 klima nie załącza się.Tylko że może być kilka różnych błędów tego samego czujnika, ja mam na przykład zwarcie z masą. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Sprawdź rozwinięcie tego błędu. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ddarecki Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Opublikowano 4 Listopada 2016 No i ciekawostka. Podczas dzisiejszej dłuższej trasy klima znowu działa. Pomimo tego jutro jadę na diagnostykę. No i ciekawostka. Podczas dzisiejszej dłuższej trasy klima znowu działa. Pomimo tego jutro jadę na diagnostykę. Czujnik G65 wymieniony bo wariował. Raz załączał to znowu wyłączał klimę. Zamontowałem zamiennik Hela. Czujnik 190zł robocizna 40zł.
Rekomendowane odpowiedzi