Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przełączanie gazu na benzynę po 3500obr/min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja nadgorliwość o dbanie o każdy detal doprowadziła do niezłej zabawy :facepalm:

Tydzień temu odebrałem auto i butla 70l przyjmowała 40-42L. Dziś po regulacji zaworu przy butli Tomasetto mechanik poprosił bym zatankował do pełna :)

Weszło 43l gazu ( przed regulacją miałem może z 10L i spuścili całość), heca taka że niby 3 tankowania zawór się dostosowuje ;P ale u mnie po tym zabiegu wyłącza mi zasilanie gazowe powyżej 3500obr/min O_o wtf?

Tego poprzednio nie było :huh: 1, 2, 3, 4, 5 i po przekroczeniu 3000/3800tyś słyszę dźwięk i przełączenie instalacji na benzynę.

Problem w tym że mam pełną butle i 40 l wylać w ... mi nie na rękę. a dzisiaj jadę do rodzinki więc Panowie co to może być z tym wyłączaniem instalacji? Za niskie ciśnienie bo może reduktor nie daje rady? :huh:

Autko troszkę rezane 180KM/290Nm i te NM mam dość szybko łapane pod 3tyś obr :)

Instalacja Stag Qnext+barracudy 115nl+ AC W01.

Edytowane przez Klawisz-84

Opublikowano

Masz miedź czy faro,bo może masz coś zagięte i jest za mały przepływ lub walnięty wielozawór.

Opublikowano

barracudy 115nl+ AC W01.

wtryski barracudy 115 a reduktor to jaki? bo ac w01 to listwa wtryskowa, po za tym trzeba podejrzeć parametry podczas jazdy co się dzieje z ciśnieniem itd.

Opublikowano
  • Autor

barracudy 115nl+ AC W01.

wtryski barracudy 115 a reduktor to jaki? bo ac w01 to listwa wtryskowa, po za tym trzeba podejrzeć parametry podczas jazdy co się dzieje z ciśnieniem itd.

AC r02 (czerwony) wybacz źle napisałem. Lecz jak dla mnie gaz był ok (praca silnika) bo po logach było troszkę za bogato w przedziale do 5 tyś/obr a później troszeczkę za ubogo więc jeśli byłoby zagięcie jakieś to b.dziwne bo wcześniej miałbym te objawy a one występują dopiero dziś.

Dla mnie sam wielozawór przy butli to pomyłka Achille at02 czy jakoś tak :) i teraz jak się uczepiłem tej pojemności może go w końcu wyregulowali ale on nie daje rady z obciążeniem i ciśnienie jest za małe albo po prostu wada fabryczna?

Edytowane przez Klawisz-84

Opublikowano

Skoro tak to zagięcie można wykluczyć.Może grzebiąc przy wielozaworze go uszkodzili.Trzeba by zobaczyć spadki ciśnienia i błędy w sterowniku gazowym.Wielozawory Tomasetto są najbardziej popularne i są spox.

Edytowane przez artur100g

Opublikowano
  • Autor

odpukać :) złośliwość rzeczy martwych dziś 6 tyś/obr- 3 bieg i brak problemów :) jutro będę miał kabel do lpg to zobaczę czy były jakieś błędy po wczorajszych przygodach :)

Opublikowano

A z ciekawości i to jak zmieniane były filterki ?

Może one zapchane ?

Opublikowano

mogli zagiąć , albo przekręcić rurkę zasysająca gaz, trzeba pamiętać że do reduktora ma płynąć gaz w postaci ciekłej, jak siorpnie gaz w postaci gazowej to zamuli i wywali błąd

Opublikowano
  • Autor

Powiem szczerze że nie ma pojęcia co i jak. Ważne że dłuższą trasę robię na spokojnie bez ograniczeń.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Za niskie ciśnienie bo może reduktor nie daje rady?

AC-R01 tak ma ciśnienie pływa w nim jak głupie. Musi być dobrze zasilony min. faro 13 lub miedź 8 żeby to miało ręce i nogi, a do tego wielozawór pod odpowiednią grubość przewodu zasilającego, a nie zwykły.

Jak masz fejs to się przejedź i zobacz jak zachowuje się ciśnienie. Zerknij też jakie jest ustawione minimalne.

Możesz też nagrać osc z jazdy i będzie wszystko widać. :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam podobny problem mianowicie mam nowy gaz wstawiony zrobione 12 tkm na instalacji i od około 6 tkm czasami podszarpuje podczas przyspieszania i dosyć często potrafi przełączyć na benzyne podczas ostrego przyspieszania. Niedługo zbliża się mi sie serwis gazu i chciałbym wiedzieć co powiedzieć dla gaziarza.

Zestaw to lpg tech,faro 13mm, wtryski pojedyncze barracuda 115 nl zasilane z obu stron, reduktor kme tur (205) km.

Chciałbym w następnym roku zwiększać moc na okolo 220 km ( przyszłościowo ok 250), zmieniać wtryski na 130 nl oraz reduktor brać staga r01 (250km) ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie czy masz tak przy pełnej na 100% butli czy już na końcówce gazu. Często jest tak, że jak w butli jest już mniej gazu to podczas ostrzejszego ruszania czy wkręcania auta na obroty nie ma odpowiedniego ciśnienia i przełącza na benzynę. Jeżeli masz takie objawy przy pełnej bultli to zalecam serwis :D

Opublikowano

Czyli montaż butli do jazdy na wstecznym

Opublikowano

Jak to sprawdzić czy butla jest zamontowana do jazdy na wstecznym ? Gazownik z dobrymi opiniami na lgp forum i czy by taki prosty błąd popełnił gdzie wszędzie zrobił pełna profeske .

Opublikowano

Odkręć dekiel od butli i zobacz jak zamontowany jest wielozawór,jak otwór na wielozawór w butli masz ze swojej strony to jest ok.