TOM77 Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) ŚRODEK DO CZYSZCZENIA INSTALACJI ZASILANEJ OLEJEM NAPĘDOWYM DATACOL 300ml Środek czyszczący ze smarowaniem do czyszczenia wewnątrz instalacji zasilania wszystkich układów zasilanych olejem napędowym, łącznie z silnikami common rail, wtryskiwacza pompy i układów pod wysokim napięciem ostatniej generacji. W zbiorniku usuwa duże ilości wody i zapobiega jej powstawaniu, usuwa zanieczyszczenia, osady parafiny, glony, szlam, lakiery. W układzie wtryskiwania odblokowuje i usuwa osad smarując pompy, wtryskiwacze, zawory ssące i wydech z całą komorą spalania. Zapobiega spalaniu w komorze wstępnej oleju napędowego, drastycznie zmniejszając wydalanie czarnego dymu, eliminuje zjawisko "pukania", przywraca moc i reakcję silnika, ułatwia uruchomienie silnika, zapobiega uciążliwym drganiom. Środek czyszczący dzięki swojemu specyficznemu składowi jest kompatybilny ze wszystkimi silnikami nowej generacji (common rail, multijet, pompowtrysk, itp.), także jeśli posiadają filtry cząstek stałych (FAP, DPF). Nie zawiera nafty. Zgodny z normą UNI EN 590 Co to jest: Jest środkiem czyszcząco-smarującym do instalacji zasilanych olejem napędowym. Gdzie: Może zostać zastosowany we wszystkich instalacjach zasilania olejem napędowym aktualnie istniejących. Ile: Dawka o pojemności 300ml zostaje wprowadzona do zbiornika z co najmniej 15 litrami paliwa, lub do nowego filtra oleju napędowego, żeby uruchomić obwód. Kiedy: Do użytku w razie potrzeby albo podczas przeglądu okresowego co każde 15-20 tyś km. Zalety: Zapobiega i usuwa do 3 litrów wody, która się zbiera z zbiorniku z powodu zjawiska skraplania. Eliminuje parafinę, rdzę i bakterie z całego obwodu zasilania. Odblokowuje pompę i wtryskiwacze. Optymalizuje wydajność silnika, zmniejszając wydalanie gazu wydechowego. Cena na priv Ze swojej strony mogę dodać, że środek naprawdę rewelacyjnie się spisuje, dużo osób już go ode mnie kupiło i wypowiadają się w samych superlatywach, kilka osób po zastosowaniu zrezygnowało z zaplanowanej wcześniej regeneracji wtryskiwaczy!!! Dlatego po sprawdzeniu jego skuteczności postanowiłem zaoferować go Wam, bo wiem że dbacie o swoje furki i wydatek około 100 zł nie będzie wygórowany w stosunku do tego jakie korzyści może przynieść zastosowanie tego środka!!! Edytowane 24 Września 2018 przez TOM77
Sedrak Dan Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 A jakieś ciekawy i najważniejsze działające produkty do PB + LPG masz ?
TOM77 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Jak najbardziej tej samej firmy... Edytowane 24 Października 2017 przez TOM77
iwadrian Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Jak jest ze stosowaniem tego środka w układach Common rail?
TOM77 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Można stosować, jest bezpieczny. Na pewno więcej odczuje posiadacz silnika z wtryskiwaczami, zwłaszcza ten który nigdy nie stosował tego typu środków. Środek ma wielostronne zastosowanie; -wiąże wodę i zapobiega skraplaniu , szczególnie ważne w okresie zimowym (dodam, że środki firm LM, Motul itp nie mają tego typu właściwości, poparte doświadczeniem laboratoryjnym, można obejrzeć film )-smaruje i czyści układ paliwowo-wtryskowy -jest bezpieczny dla uszczelek -spala się bezdymnie Edytowane 27 Października 2016 przez TOM77
spetsnaz Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Kupiłem ostatnio ten specyfik. Z racji tego, że moje PD nie są już pierwszej młodości (jeszcze fabryczne z przebiegiem 400kkm+) wahałem się trochę, czy ten środek coś da. Okazało się, że jednak daje. Przed zastosowaniem widziałem ruszając nocą ze świateł delikatną chmurę w światłach stojących za mną pojazdów, po zastosowaniu tego specyfiku (pomimo tego, że wyjeździłem już 3. bak) problem znikł. Wcześniej nigdy nie stosowałem żadnych środków uzdatniających/czyszczących do paliwa, więc być może stąd tak duża różnica. Kupuję kolejny do Suzuki Vitary z dwulitrowym HDI (silnik z grupy PSA) ze sporym przebiegiem i dymieniem pomimo szczelnego dolotu, dam znać jak zadziałał w tamtym aucie.
Sedrak Dan Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Jak najbardziej tej samej firmy, koszt do PB 78 zł, LPG 60 zł (chwilo brak, czekam na dostawę) Jak będziesz miał komplet PB + LPG to wysyłaj
TOM77 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 Jak najbardziej tej samej firmy, koszt do PB 78 zł, LPG 60 zł (chwilo brak, czekam na dostawę) Jak będziesz miał komplet PB + LPG to wysyłaj Ok, myślę że na początku przyszłego tygodnia się pojawi to od razu wyślę. Podaj na pw dane.
pakamc Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 I jak tam obserwacje ? Opłaca się pakować te 80 w ten środek ? Skoro na rynku istnieją konkurencyjne środki o 2 razy tansze np. Liquid molly ? Kupiłem ostatnio ten specyfik. Z racji tego, że moje PD nie są już pierwszej młodości (jeszcze fabryczne z przebiegiem 400kkm+) wahałem się trochę, czy ten środek coś da. Okazało się, że jednak daje. Przed zastosowaniem widziałem ruszając nocą ze świateł delikatną chmurę w światłach stojących za mną pojazdów, po zastosowaniu tego specyfiku (pomimo tego, że wyjeździłem już 3. bak) problem znikł. Wcześniej nigdy nie stosowałem żadnych środków uzdatniających/czyszczących do paliwa, więc być może stąd tak duża różnica. Kupuję kolejny do Suzuki Vitary z dwulitrowym HDI (silnik z grupy PSA) ze sporym przebiegiem i dymieniem pomimo szczelnego dolotu, dam znać jak zadziałał w tamtym aucie.
TOM77 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Opublikowano 21 Listopada 2016 I jak tam obserwacje ? Opłaca się pakować te 80 w ten środek ? Skoro na rynku istnieją konkurencyjne środki o 2 razy tansze np. Liquid molly ? Kupiłem ostatnio ten specyfik. Z racji tego, że moje PD nie są już pierwszej młodości (jeszcze fabryczne z przebiegiem 400kkm+) wahałem się trochę, czy ten środek coś da. Okazało się, że jednak daje. Przed zastosowaniem widziałem ruszając nocą ze świateł delikatną chmurę w światłach stojących za mną pojazdów, po zastosowaniu tego specyfiku (pomimo tego, że wyjeździłem już 3. bak) problem znikł. Wcześniej nigdy nie stosowałem żadnych środków uzdatniających/czyszczących do paliwa, więc być może stąd tak duża różnica. Kupuję kolejny do Suzuki Vitary z dwulitrowym HDI (silnik z grupy PSA) ze sporym przebiegiem i dymieniem pomimo szczelnego dolotu, dam znać jak zadziałał w tamtym aucie. Pewnie, że się opłaca..najlepiej jak przetestujesz.. Ligui moly przegrywa z tym środkiem w trzech aspektach, nie wiąże wody, po spaleniu zostawia lepiący nagar (może to powodować zatykanie wtryskiwaczy) i spala się jak znicz czyt. dymi
Bristol Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Tomek a czy można go użyć w e60 520D 163 KM ??
TOM77 Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Opublikowano 22 Listopada 2016 Tomek a czy można go użyć w e60 520D 163 KM ?? Oczywiście, że można...
jaro1768 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witaj. Masz jeszcze Datacol do ON? Jeśli tak to podeślij na PW cenę. Dzięki.
d4ri0 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 a można odebrać to osobiście w wawie? na przykład jutro na spocie? oczywiście do 3.0 tdi BKN też można stosować )
TOM77 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 a można odebrać to osobiście w wawie? na przykład jutro na spocie? oczywiście do 3.0 tdi BKN też można stosować ) Odebrać można w siedzibie firmy na wrocławskiej, jutro niestety na spocie mnie nie będzie
d4ri0 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) a można odebrać to osobiście w wawie? na przykład jutro na spocie? oczywiście do 3.0 tdi BKN też można stosować ) Odebrać można w siedzibie firmy na wrocławskiej, jutro niestety na spocie mnie nie będzie na Wrocławską mam niedaleko z Jelonek daj jakiś dokładniejszy namiar i czy jesteś dziś? edit: już wiem gdzie Edytowane 12 Grudnia 2016 przez d4ri0
TOM77 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 a można odebrać to osobiście w wawie? na przykład jutro na spocie? oczywiście do 3.0 tdi BKN też można stosować ) Odebrać można w siedzibie firmy na wrocławskiej, jutro niestety na spocie mnie nie będzie na Wrocławską mam niedaleko z Jelonek daj jakiś dokładniejszy namiar i czy jesteś dziś? edit: już wiem gdzie
Daniel85 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jestem po zastosowaniu srodka Datacol ON choc nie mogłem narzekac na samochod ale zrobiłem to profilaktycznie zapobiegawczo i okazuje sie ze ów środek musi cos tam działac gdyz zauwazyłem znaczna poprawe w pracy silnika tzn bardziej miekko pracuje zmniejszyło sie poranne dymienie przy obecnych temperaturach i tak jak kolega wczesniej pisał zauwazyłem rowniez u siebie noca przy ruszaniu ze świateł i patrzeniu w lusterko wsteczne widac było ze puszcza sobie delikatna chmurke teraz przy takim starcie w swiatłach pojazdow z tyłu problem znikł wiec jak dla mnie produkt warty i godny zastosowania
TOM77 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jestem po zastosowaniu srodka Datacol ON choc nie mogłem narzekac na samochod ale zrobiłem to profilaktycznie zapobiegawczo i okazuje sie ze ów środek musi cos tam działac gdyz zauwazyłem znaczna poprawe w pracy silnika tzn bardziej miekko pracuje zmniejszyło sie poranne dymienie przy obecnych temperaturach i tak jak kolega wczesniej pisał zauwazyłem rowniez u siebie noca przy ruszaniu ze świateł i patrzeniu w lusterko wsteczne widac było ze puszcza sobie delikatna chmurke teraz przy takim starcie w swiatłach pojazdow z tyłu problem znikł wiec jak dla mnie produkt warty i godny zastosowania Dzięki za obiektywną ocenę.. Myślę, że niedługo więcej osób pozytywnie oceni jego działanie
d4ri0 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wlasnie kupilem 2 sztuki do swoich aut. Tomek pracownik powiedzial, ze po wyjezdzeniu baku musze zmienic filtr paliwa. Na pewno? Wymiane filtrow mam za 10000km wiec moze wtedy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi