Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A5 Sportback COMPETITION PLUS suzuka grey

kamelus_

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, skotyman napisał(a):

Szczerze nie wiem co widzą wszyscy w tym maxtonie. Pełno tego dookoła na wszelakiej maści "projektach", jakość bardzo słaba...

Mam już Maxtona ze 3 lata i nie narzekam na jakość ;)

Masz na swoim aucie ten pakiet zamontowany, że narzekasz i tak po prostu chcesz popisać ? ;)

@Michu1996, żeby ocenić jakość plastiku z jakiego wykonany jest maxton nie trzeba go montować na auto. Każdy robi ze swoim autem co mu się podoba a mnie nic do tego. W mojej opinii auto @kamelus_ jest w idealnym konfigu a zawias i koło dopełnia całości. Maxtony zostawiłbym dla projektów pokroju Twojego auta. Pozdrawiam!

• Lubię to 1

54 minuty temu, skotyman napisał(a):

@Michu1996, żeby ocenić jakość plastiku z jakiego wykonany jest maxton nie trzeba go montować na auto. Każdy robi ze swoim autem co mu się podoba a mnie nic do tego. W mojej opinii auto @kamelus_ jest w idealnym konfigu a zawias i koło dopełnia całości. Maxtony zostawiłbym dla projektów pokroju Twojego auta. Pozdrawiam!

@skotyman Maxton idealnie wpisuje się w mój projekt i jego jakość oceniam bardzo solidnie i porządnie. Według Ciebie jest on słabo wykonany? Ok, ale fajnie gdybyś wyrażał opinię na podstawie tego co używasz/stosujesz, a nie na podstawie tego, że "tak słyszałeś", iż to marny plastik.

Mimo wszystko życzę Ci miłego dnia i troszkę mniej uszczypliwości wobec innych użytkowników forum ;) bye

9 minut temu, Michu1996 napisał(a):

@skotyman Maxton idealnie wpisuje się w mój projekt i jego jakość oceniam bardzo solidnie i porządnie. Według Ciebie jest on słabo wykonany? Ok, ale fajnie gdybyś wyrażał opinię na podstawie tego co używasz/stosujesz, a nie na podstawie tego, że "tak słyszałeś", iż to marny plastik.

Mimo wszystko życzę Ci miłego dnia i troszkę mniej uszczypliwości wobec innych użytkowników forum ;) bye

Chodzi o to, że nie trzeba go kupować żeby to stwierdzić. Mi też maxton nie siedzi, chociaż nigdy go nie miałem. Wystarczy, że go zobaczysz, obmacasz itp. Wszystko zależy co wymagasz od danego produktu i czy wpisuje się w twój pomysł na auto i tyle. Jak dla mnie na a5 czy a4 maxton siedzi bardzo dobrze, brak innej alternatywy pewnie też skłoniłby mnie do zakupu tego produktu jeżeli czegoś takiego bym szukał. Niemniej jednak auto ma piękną konfigurację, lakier z czarnymi wstawkami jest petardą. Dopełnienie tego kolorem zacisków i tym kołem powoduje to, że auto naprawdę wyróżnia się z tłumu. Szacunek. 

Edytowane przez Monti
  • Lubię to 1

Maxton jest badziewny i w tym przypadku psuje fajny efekt zderzaka competition, o samym pomyśle dokładek świadczy wymyślony przez nich tył, no do czego to pasuje i co ma wnosić??? to jakieś nieporozumienie, szkoda tej a5 :D

Tak właśnie czułem że ten maxton to będzie kij w mrowisko :grin:

Tyle zwolenników co i przeciwników. Sam miałem wątpliwości ale finalna decyzja zapadła nie tyle po zakupie co po rzeczywistej przymiarce. Jak by była wiocha to bym sprzedał dalej i nie montował. Osobiście myślę że produkt jest przyzwoitej jakości (jeśli chodzi o tworzywo) a wyglądem nie ustępuje oryginalnym akcesoriom. Na żywo wygląda naprawdę świetnie i idealnie zgrywa z fabryczną konfiguracją. Jest poprostu niewielkim detalem wykończeniowym, który idealnie wpisuje się w to auto. Wygląda jak by tak opuścił fabrykę. Oczywiście zdjęcia zdjęciami ale na żywo też całkiem inny odbiór. Jak dotąd na żywo zero negatywnych opinii. Wprost przeciwnie. Padają raczej teksty w stylu: "kurde chyba też se założę maxtona"... :slina:

Ale oczywiście nie każdemu musi się podobać... Ja natomiast seryjnych aut nie uznaje :whistling:

5 minut temu, marcin_o23 napisał(a):

Maxton jest badziewny i w tym przypadku psuje fajny efekt zderzaka competition, o samym pomyśle dokładek świadczy wymyślony przez nich tył, no do czego to pasuje i co ma wnosić??? to jakieś nieporozumienie, szkoda tej a5 :D

No więc nie wszystkie ich produkty wyglądają stylistycznie dobrze i tego nie neguje. Zgadzam się że tył do A5 jest mega słaby dlatego go nie montuje. Ale że przód zespół competition? No raczej tylko podkreślił jego kształt i dodał agresywniejszy look. Może będziesz miał okazję na żywo ocenić bo to całkiem inny odbiór.

Ja już wcześniej pisałem, że wygląda to dobrze i uzupełnia zderzak competition. Nie każdemu musi się podobać, u mnie maxton jest z przodu i dokładki listew bocznych. Dokładki tylnego zderzaka mam z Ali, bo są o wiele ładniejsze niż te maxtonowe. Tylnego dyfuzora, jak i lotki na klapę nie zakładałem, bo wyglądają kijowo. Dla mnie maxton jest dobrze wykonany i dopełnia wygląd auta. Nawet w salonie Lexusa powiedzieli mi, że za***iście to wygląda. Także ja ze swojej strony śmiało mogę polecić.

no spoko spoko, pogadamy o jakości jak dojedziesz do krawężnika :naughty:, ogólnie jak niektóre te przednie dokładki jakoś źle nie wyglądają to nie kumam tych bocznych parapetów i tego tyłu, nic nie wnosi wręcz nasuwa pytanie WTF

• Haha 1

23 minuty temu, marcin_o23 napisał(a):

no spoko spoko, pogadamy o jakości jak dojedziesz do krawężnika :naughty:, ogólnie jak niektóre te przednie dokładki jakoś źle nie wyglądają to nie kumam tych bocznych parapetów i tego tyłu, nic nie wnosi wręcz nasuwa pytanie WTF

Ja nie dojeżdżam do krawężników :acute:

A co do bocznych parapetów to jak nie ma pakietu S-line to wygląda to spoko ale z pakietem faktycznie bez sensu to się dubluje. U mnie pasuje do czarnych ori listew więc jest git. Swoją drogą jak kupiłem auto też sporo negatywnych komentarzy było bo jak to listwy s-line czarne? Wiocha... a teraz wszyscy robią na czarno...  :polew: