Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Montaż bixenonów skrętnych w miejsce zwykłych bixenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie ostatnio ostro zastanawiam się nad lampami skrętnymi DYNAMIC do mojej A4... Wiem że lampy i moduł lamp jest inny ale czy to wszystko ?? Czy ktoś widział na zagranicznych forach osobę która przechodziła coś takiego ?? :mysli:

Opublikowano

alv ogarnij się z tymi lampami.. kup sobie lepiej jakieś dobre lody :kox: a reszte kasy wpłać na zlot zimowy :tongue4:

Opublikowano

A jest duża różnica w użytkowaniu lamp skrętnych od zwykłych bixenonów ? Warto je zakładać ? Nie ukrywam że tez jestem zainteresowany tematem bo będę chciał wsadzić xenon i się zastanawiam czy warto dopłacić i od razu montować skrętne ?

Opublikowano

No jest przewaga podczas pokonywania zakrętów, doświetla pobocze i można szybciej zauważyć pieszego. Innych przewag nie zauważyłem.

PS: można jeszcze pokaz salonowy uruchomić i się lansować na wsi na parkingu, kręcąc soczewkami prawo-lewo. :polew:

Opublikowano

hehe :) dobre

Ale rzeczywiście jest to pobocze doświetlone dużo lepiej w porównaniu do zwykłych ? warto ? Bo koszty i ewentualne problemy będą dużo większe przy skrętnych :(

Opublikowano

heh... dotacje do arów doszły z UE i patrz... już szaleje :decayed:

Opublikowano

No i mniej oślepiamy kierowców z naprzeciwka na zakręcie.

Opublikowano
  • Autor

Jak działają skrętne to chyba wszyscy wiedzą :wink4: Niech sięwypowie w końcu ktoś co ma pojęcie albo przez to przechodził :decayed:

Opublikowano

ja montowalem ale do szmelcwagena,gdzie byly zwykle lampy nawet nie xenon.

sadze ze wymiana sterownika jest potrzebna oraz kontrola wiazki i musi dzialac

Sterownik znajduje sie nadschowkiem pod deska,oprocz tego nalezy sprawdzic kodowania,bordnetz, itd

dasz rade

Opublikowano
  • Autor

ctv

kontrola wiazki i musi dzialac

obie wtyczki wchodzące (do zwykłego BI i BI kierowanego) mają po 14 styków (i mam cichą nadzieję że w obu jest tyle samo zajętych pinów...) wówczas faktycznie tylko lampy, moduł, kodowanie i gitara :decayed:

Opublikowano

alv, tomek ma takie adaptive xenony... przez pół roku nie zauważył, że ma...

Daj se spokój, no chyba że już kupiłeś na allegro do swojego paździocha :decayed:

Niezły kibel to musiał być swoją drogą :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

nie jeszcze nie kupiłem ale jak co moje są na sprzedaż :decayed:

Opublikowano

nie jeszcze nie kupiłem ale jak co moje są na sprzedaż :decayed:

Kerczi z tego co wiem szuka a wiec napisz do niego :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

jeszcze się ostro nad tym zastanawiam... wiem że jest kilka "B7 " które chcą założyć BI także może i zbyt będzie... szukam jeszcze modułu żeby się nie okazało że podłącze nowe lampy pod obecny i mi lampy zrobią zeza i ni chuchu :polew:

Opublikowano

jeszcze się ostro nad tym zastanawiam... wiem że jest kilka "B7 " które chcą założyć BI także może i zbyt będzie... szukam jeszcze modułu żeby się nie okazało że podłącze nowe lampy pod obecny i mi lampy zrobią zeza i ni chuchu :polew:

to szukaj ,szukaj a jak zrobisz wszytsko cacy to ja pomysłe tez o tym :naughty:

Opublikowano

Jeździłem Q7 na skrętnych xenonach i nie zauważyłem pozytywnej różnicy, podobno i tak działają do 100-110 km/h więc przydatek taki sobie bo często szybciej jadę :)

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki bez obrazy ja się was nie pytam czy mogę założyć , czy jest sens tylko co jest potrzebne i tyle... Jeśli się okaże że instalacja ori BI a BI skrętnych się różni to temat odpuszczę :tongue4:

Opublikowano

jutro sprawdze schemat i napisze

Opublikowano
  • Autor

cool dzięki Alan :wink4:

Opublikowano

Jeździłem Q7 na skrętnych xenonach i nie zauważyłem pozytywnej różnicy, podobno i tak działają do 100-110 km/h więc przydatek taki sobie bo często szybciej jadę :)

Jak to nie zauważyłeś ? Nie zauważyłeś że doświetla ci zakręt ? Albo Q7 miało coś zdupione albo jechałeś w dzień .hyhy

Ja to mam od 3 lat i uważam że jest przydatne , zawsze lepiej widać menela wychodzącego z rowu. Ale masz racje przy dużej prędkości nie ma to już znaczenia.

Rezaj alv , jak będziesz coś chciał moge sprawdzić w swoim :)